Vegansk hummus

Vegansk hummus med tahin på 5 minutter. Skøn, krydret hummus der er perfekt som vegansk dip og som tilbehør til aftensmaden.
vegansk hummus opskrift

En super nem opskrift på vegansk hummus med tahin. Godt krydret med chili, hvidløg og løg. (Hvis du da vil have det hele i, for det kan du sagtens undlade).

Opskriften på vegansk hummus er egentlig som almindelig hummus

Nu står der godt nok en opskrift på vegansk hummus. Men når alt kommer til alt, så er original hummus jo vegansk fra starten. Så du behøver slet ikke kalde den vegansk. Med mindre du synes det er strengt nødvendigt.

Skal der tahin i hummus?

Ja, der skal tahin i hummus. I hvert fald hvis du vil lave den traditionelt. Tahin er sesampasta, der lige giver det ekstra pift til en god hummus. Jeg har prøvet at lave den uden, men det bliver bare aldrig helt så godt. 

Kan man bruge kikærter på dåse til vegansk hummus?

Ja da. Du kan snildt bruge kikærter på dåse til vegansk hummus. Det gør også opskriften endnu nemmere. Selvom det nu ikke kræver andet end en iblødsætning (6 timer er nok) og en gang kogning på en halv times tid, hvis du vil lave en 100% hjemmelavet hummus. 

Det styrer du selvfølgelig helt selv 😉 

Hummus er en super form for vegansk dip

Hvis du vil lave en vegansk dip til aftensmaden eller til veganske snacks, er denne opskrift på hummus helt ideel. Faktisk er det også en super dip til gulerodsstave eller agurkestave. Og så er den jo sprængfyldt med protein. 

Men nok om det.

Lad os gå i gang:

vegansk hummus opskrift

Vegansk hummus opskrift med tahin:

Tilberedningstid: 5-7 min.

Ingredienser til en god portion hummus:

Så skal du ellers i gang:

Tilberedning af vegansk hummus:

vegansk hummus opskrift med tahin
hummus opskrift med tahin - vegansk dip
opskrift vegansk hummus med chili - vegansk dip

Serveringstips

En (vegansk) hummus smager super godt som dip til fladbrød, der jo er den originale spise til dippen. Men vi bruger den faktisk tit som tilbehør til aftensmaden i stedet for sauce. Og så er det en super lækker vegansk dip til alt fra nachos til grøntssagsstave. Man kan også bruge det vegansk pålæg på brød. Hvis det er sådan du vil bruge den, vil jeg klart anbefale, at du ikke purerer den 100%. For så er der stadig lidt tekstur og bid. Velbekomme 🙂

FAQ

Vegansk hummus

Folk spørger tit om:

Hummus kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage, men en uge er for meget.

Det har jeg faktisk aldrig prøvet. Men idet man kan fryse kogte kikærter, så burde det være ok. Så forestiller jeg mig, at du bare skal røre lidt rundt eller blende den igen, når den er tøet op.

Jeg eksperimenterer tit med maden (derfor denne veganske madblog), så opskrifterne bliver unikke. Jeg henter især inspiration fra engelske/amerikanske veganske madblogs, da de gerne er gode til at eksperimentere. Hvis du er pjattet med koriander og spidskommen, kan jeg anbefale denne opskrift på spicy hummus (engelsk).

Var det en god opskrift på vegansk hummus?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter