Vegansk bananis – ispinde

Vegansk bananis - opskrift på sunde og sommerlige bananispinde. Du kan også lave en sukkerfri version - og så smager de stadig super godt.
vegansk bananis opskrift ispinde

Det er rigtig nemt at lave sund vegansk bananis – eller bananispinde – der smager helt perfekt.

Kun 4 ingredienser (5 hvis du vil lave dem lidt sødere – se nedenfor).

  • Bananer
  • Mandeldrik (eller en anden type plantedrik)
  • Peanutbutter
  • Mørk vegansk chokolade (se liste over vegansk chokolade her).
  • Evt. lys sirup el. sødemiddel (så de bliver lidt sødere – men det kan sagtens udelades).

Hvis du laver versionen med veganske bananispinde, skal du selvfølgelig også have isforme klar. 

Sukkerfri vegansk bananis - eller ej

Du kan lave det som sukkerfri bananis med lidt sødemiddel. Eller tilføj lidt lys sirup, hvis du ikke har noget imod lidt sukker.

Du behøver ikke at lave opskriften som ispinde. Du kan sagtens bare hælde ismassen i en fryseegnet beholder, og så servere vegansk bananis som du selv vil.

Bananispinde med eller uden ismaskine

Har du en ismaskine, er det super. Men du kan snildt lave vegansk bananis uden ismaskine.

Hvis du laver bananispinde uden ismaskine, skal du bare sørge for, at bananerne er gennemfrosne, inden du går i gang. Formene skal også være frosne/iskolde, når du hælder ismassen i dem. Så en tur i fryseren med dem et par timer før du skal bruge dem. 

Og så skal vi ellers i gang med en lækker omgang vegansk bananis – ispinde eller ej.

Se også opskriften og fremgangsmåden i videoen:

vegansk bananis opskrift ispinde

Vegansk bananis eller bananispinde - opskrift

Arbejdstid: 15 minutter

Frysetid: 3-4 timer

Opskriften giver ½ liter vegansk bananis eller 6-10 veganske bananispinde, afhængigt af hvor store isforme du bruger. Om du laver sukkerfri bananis eller ej, er op til dig. 

Ingredienser til veganske bananispinde / bananis

Fremgangsmåde:

vegansk bananis - opskrift på bananispinde

Var det en god opskrift på vegansk bananis?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Del på facebook
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

I fryseren kan vegansk bananis sagtens holde sig i flere uger – og endda måneder. Det kommer lidt an på, om du sørger for at enten ispindeforme eller beholder, er lukket helt.

Konsistensen på isen i denne opskrift på veganske bananispinde er super fin. Personligt synes jeg, at de lige så godt kunne komme fra frysedisken hos en isbutik. Så der er ikke noget sært ved konsistensen. 

Har de været frosset i mere end et døgn, vil jeg dog tage dem op, 10 minutter før de skal spises. Ellers kan de være lidt hårde. Men sådan er det jo også med ‘almindelig’ is.

Plantedrik i vegansk is

Man kan sagtens bruge plantedrik i vegansk is. Nogle typer er mere fyldige end andre. Og nogle er sødet fra producentens side – eksempelvis sojadrik med vanille. Så du kan også droppe sødemiddel/sirup, hvis du bruger vanille-sojadrik.

Og faktisk er dagligvarebutikkerne også begyndt at sælge (og producere) vegansk is og veganske ispinde. Se bare Lidl’s nye veganske sortiment. Det er super fedt 🙂 

veganske opskrifter på vegansk mad
veganske opskrifter og vegetaropskrifter

Find de nyeste opskrifter på de sociale medier:

vegansk slik

Vegansk slik

Vegansk slik kan være helt almindeligt slik, som du finder i supermarkedet. Få hjælp til at finde hoved og hale i vegansk og vegetarisk slik. Her har du lister over begge dele.

Læs mere »

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram.
Her får du masser af nemme og lækre veganske opskrifter.
Og så kan du også følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter
Louise
Louise

Jeg er en nysgerrig madentusiast, der er pjattet med at afprøve og lave nye veganske opskrifter.
Ikke mindst at prøve nye veganske produkter og præfabrikerede fødevarer af...
Sidens indhold bliver løbende opdateret - også i forhold til jeres spørgsmål og kommentarer.

Har du kommentarer? Eller har du spørgsmål?
Så giv den gas herunder: