Veganske hvidløgsbrød

Veganske hvidløgsbrød - Opskrift på sprøde og luftige hvidløgsflutes med hvidløgsmarinade indeni.
veganske hvidløgsbrød opskrift

Veganske hvidløgsbrød (eller hvidløgsflutes om du vil) er nemme at lave selv. Og de bliver SUPER gode. 

Hvidløgsbrødene får en dejlig sprød skorpe og bliver perfekt luftige indeni, hvor hvidløgsmarinaden giver det sidste touch.

De veganske hvidløgsbrød er helt oplagte at servere som tilbehør til vegansk aftensmad som lasagne, pasta eller grillmad.

Hævetiden er VIGTIG

Hvis dine veganske hvidløgsbrød skal være helt perfekte, er det super vigtigt, at du lader dejen hæve længe. Dejen skal hæve i minimum 2 timer (og helst 3 timer), inden du slår den ned, ælter igen og deler dejen i to. Herefter skal de 2 dejklumper efterhæve i ½ time. Og så kan de rulles ud. 

Veganske hvidløgsbrød /hvidløgsflutes er selvfølgelig uden æg, mælk og smør

Det giver jo sig selv, at denne opskrift på veganske hvidløgsbrød /hvidløgsflutes laves uden æg, mælk og smør.

Generelt er det faktisk nemt at bage vegansk brød uden æg og mælk. Det er alligevel sjældent, at der skal æg i brød, og mælken skiftes bare ud med vand eller plantedrik. I denne opskrift er det bare vand. 

Smør er endnu nemmere, for når en opskrift kræver smør erstatter man bare med olie, vegansk smør eller vegansk plantemargarine. Vi har lavet denne opskrift med hvidløgsmarinade af hvidløg og olie.

Og du kan godt glæde dig. Vi er selv helt pjattede med brødene. 

veganske hvidløgsbrød opskrift

Vegansk hvidløgsbrød /hvidløgsflutes - opskrift

Arbejdstid: 20 minutter

Hævetid i alt: Mindst 2½ time

Bagetid: 15-20 min.

Opskriften giver 2 veganske hvidløgsflutes. Nok til 8 personer (og du kan snildt fryse dem ned, hvis der bliver lidt til overs).

Ingredienser til vegansk hvidløgsbrød

Fremgangsmåde:

veganske hvidløgsbrød opskrift
veganske hvidløgsbrød - hvidløgsflutes opskrift uden æg og mælk
veganske hvidløgsflutes opskrift

Var det en god opskrift på veganske hvidløgsbrød?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Hvidløgsbrødene kan sagtens fryses. Så er det bare på brødristeren, grillen eller i ovnen, inden du serverer dem igen. 

Meltypen gør forskellen

Når jeg skriver, at du helst skal bruge hvedemel med et højt proteinindhold, er det fordi, det giver en bedre hæveevne. Og det gør så brødet mere luftigt. 

Jo højere proteinindhold, jo stærkere glutenfibre. Melets hæveegenskaber afhænger af melets evne til at udvikle gluten. Det er hvedens proteiner, der danner gluten.

Det koster faktisk ikke meget mere end 3-4 kroner mere for 2 kilo hvedemel med et højt proteinindhold frem for det billigste hvedemel. Du kan eksempelvis købe Bagerens Hvedemel på 2 kilo til fast lavpris i Netto til 10,95 kr. Og det har et proteinindhold på 12 gram per 100 gram. 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter