Proteinholdige fødevarer (veganske) - lister

Her har du en liste over de mest proteinholdige fødevarer. Vel og mærke de mest proteinrige VEGANSKE fødevarer. Der står ikke noget med proteinindholdet i kød og ost her på siden.

Vi tager i stedet udgangspunkt i vegetabilsk mad med mest vegansk protein.

Listerne er delt op i 3:

1) Proteinindhold i mel, gryn, kerner og frø.

2) Proteinindhold i tørrede bælgfrugter og nødder.

3) De mest proteinrige friske grøntsager.

De mest proteinholdige fødevarer inden for mel, gryn, frø og kerner

Her bliver du nok overrasket over den mest proteinrige fødevare – nemlig hvedegluten, der også kaldes vital wheat gluten.

Husk at listen med proteinindholdet gælder for tørvarens vægt.

Hvedegluten/ Glutenmel (vital wheat gluten) (75-80 gram) læs mere om hvad det er her.

Gærflager – Nutty Vegans har 49 gram protein pr 100 gram læs mere om det hos Nutty vegan.

proteinholdige fødevarer liste

Søger du produkter med højt indhold af planteprotein, finder du masser af vegansk protein på min webshop.

Her er der f.eks. veganske proteinbars, vegansk proteinpulver , vegansk pasta med meget protein, og rigtig mange helt andre fødevarer med masser af planteprotein. Og så er det til gode priser.

Liste over tørrede proteinholdige fødevarer - bælgfrugter og nødder:

Listen med de mest proteinholdige fødevarer  af vegansk art viser et tal (i gram) ud for hver fødevare. Tallet fortæller proteinindholdet i gram ud af 100 gram af madvaren. 

Husk at dette er proteinindholdet i tørrede veganske fødevarer. Det betyder, at når du eksempelvis koger kikærter, så er proteinindholdet i den færdige/kogte kikært noget lavere, idet den suger en masse vand undervejs.

Proteinindhold bønner, linser, nødder og kikærter – ud af 100 gram:

Sojagranulat og soya kød 42-49 gram protein pr 100 gram læs mere om det hos Nutty vegan.

Så er der jo også pasta og spaghetti af bælgfrugter – her kan der være op til 25 gram protein pr 100 gram

Se udvalget af kikærtepasta, linsepasta mv. i shoppen her >>

veganske proteinholdige fødevarer
grøntsager med meget protein liste

Friske grøntsager med meget protein:

En liste over friske, rå grøntsager med meget protein. Igen er antal gram på listen ud af 100 gram af råvaren.

Som du kan se er tallene på listen med proteinrige friske grøntsager ikke særligt høje. Ikke i forhold til de tørrede. Omvendt kan man slet ikke undvære dem, for det er her fra, at vi får de fleste af vores vitaminer og mineraler. Se kilden til listen med proteinindholdet i grøntsager her.

Så kommer vi til mel, gryn, frø og kerner. Og jeg tror, at du vil blive overrasket! Særligt over den første på listen.

Hvis du er på udkig efter fødevarer med meget planteprotein. Måske endda de fødevarer med komplet planteprotein (alle essentielle aminosyrer). Så kan du finde rigtig mange gode sager med stort indhold af vegansk protein på min webshop her >>.

Det bedste vegetabilske protein

Mere om veganer og proteiner?

Det kræver en afbalanceret kost at leve som veganer. Men når alt kommer til alt, er det faktisk super nemt, at leve både proteinrigt og næringsrigt, når man ved lidt mere om, hvad der er proteiner i. De proteinholdige fødevarer af vegetabilsk oprindelse er der jo masser af – som du nok har erfaret nu. Læs evt. indlægget om veganer og proteiner her.

Se ideer til proteinrige veganske opskrifter nedenfor. 

Hvedegluten/ Glutenmel- MEGET protein!proteinholdige fødevarer - hvedegluten

Du har måske ikke hørt om hvedegluten før. Og nej, det betyder ikke glutenfri mel. Det er faktisk helt omvendt. Hvedegluten, der også kaldes glutenmel, seitanmel og vital wheat gluten, er hvedemel, der er vasket, så det stort set kun er gluten, der er tilbage. Gluten er det, der giver proteinindholdet i melsorter, og er det, der gør en dej smidig og elastisk. 

Når der så stort set kun er gluten tilbage, er der også stort set kun proteiner tilbage. Derfor er der så højt et proteinindhold, og det er derfor det topper på listen over de mest proteinholdige fødevarer. Det er GENIALT. læs meget mere om vidundermelet her.

Svært at købe hvedegluten /glutenmel (vital wheat gluten) i Danmark

Det har indtil for et par år siden stort set været umuligt at opdrive hvedegluten i Danmark. Man har kunnet købe det som vital wheat gluten fra andre lande. Og det er helt gigantisk i USA.

Jeg har selv erfaret, at hvedegluten /glutenmel er en genial vegansk ingrediens, fordi det med den rette tilberedning kan få konsistens som kød. Så tilsætter man selv smagen med krydderier. At det også giver en helt superb konsistens (luftigt, blødt og med ‘langt bid’) i brød og boller, hvis man bytter lidt almindelig mel ud med hvedegluten, er heller ikke at kimse ad. 

Derfor begyndte jeg at undersøge mulighederne for at få hvedegluten til Danmark tilbage i starten af 2019  (og andre veganske fødevarer, der enten er for dyre (gærflager) eller ikke findes i Danmark). Det projekt blev ført ud i livet. Du kan derfor finde eget Nutty Vegan hvedegluten på min webshop – 500 gram

Proteinholdige fødevarer: Hvedegluten, gærflager, sojagranulat mv.

Jeg er gået all in på at finde nogle af de bedste veganske proteinholdige fødevarer til shoppen. Så udover hvedegluten finder du også gærflager, sojagranulat, sojastrimler á la kylling, pulled soja og meget andet. Besøg Nutty Vegan Webshop her. Se alle de de fødevarer på shoppen med mest vegansk protein her >>

Var artiklen interessant?

Så del den med dine venner på Facebook.

Er du hooked på en vegansk livsstil?

Så følg med på Facebook og Instagram. Her får du masser af nemme og lækre veganske opskrifter. Og samtidig kan du også følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne. Eller tilmeld dig nyhedsbrevet.