Vegansk “kylling” i karry

Dejlig nem opskrift på vegansk "kylling" i karry. Smager fantastisk sammen med quinoa/blomkålsris og en lækker salat.
vegansk kylling i karry opskrift

En super nem opskrift på vegansk “kylling” i karry.

I lige denne opskrift på ‘kylling’ i karry overlevede kyllingen, og blev erstattet af sojastykker /soya bites.

En dejligt cremet vegansk karrysovs er grundelementet, og så foreslår vi en lækker portion quinoa-blomkålsris i stedet for traditionel ris. Og måske en sprød salat til. Men det bestemmer du jo helt selv, og almindelige ris er også altid godt. 

Opskrift med sojastrimler som vegansk "kylling"

Nu er der nok nogle, der ikke bliver glade for, at vi kalder det vegansk “kylling” i karry. Men hvis du ikke normalvis lever en vegansk livsstil, så kan du måske bedre forholde dig til noget vegansk, som du kan sammenligne, med noget du kender.

Konsistensen på sojastykker (der bl.a. også kaldes soya bites og chunks) er stort set den samme som kylling. Hverken vi voksne eller drengene herhjemme – på 10 og 13 år – kan smage forskel.

Du finder bl.a. økologiske sojastykker i min Nutty Vegan webshop her >>. (De er lavet af økologiske sojabønner dyrket i EU).

Sojastykker er ideelt som vegansk kylling (i karry)

Personligt undrer det mig, at der ikke er flere, der bruger tørret soja på denne måde – eksempelvis til vegansk kylling i karry. Det er IDEELT som vegansk køderstatning. Smagen bliver helt i forhold til, hvordan du krydrer det (det har reelt ingen smag i sig selv – og der er ingen sær bismag). Men det vigtigste er, at konsistensen er 99,9% som kød… Det er ikke lyv!

Prøv denne opskrift på vegansk ‘kylling’ i karry –  det vil du bestemt ikke fortryde 🙂 

Vegansk "kylling" i karry - opskrift

Tilberedningstid: 30 min

Denne opskrift på vegansk “kylling” i karry giver aftensmad nok til 4 personer:

Ingredienser til quinoa/blomkålsris:

Ingredienser til vegansk karrysovs:

Ingredienser til vegansk "kylling":

Vegansk karrysovs – tilberedning:

Quinoa/blomkålsris tilberedning:

Vegansk Kylling i Karry - tilberedning:

FAQ

Folk spørger tit om:

Sørg for at tilsætte plantedrikken lidt af gangen, og rør så godt rundt indtil melet er rørt ud. Det kan være en fordel at skrue lidt ned for varmen, mens plantedrikken tilsættes – så brænder det ikke så nemt på. 

Så længe plantedrikken er neutral eller usødet, så er der frit valg på alle hylder til opskriften på vegansk kylling i karry.

Om du vælger risdrik, havredrik eller soyadrik er helt op til dig. Og om du køber brands produceret for Bilka, Føtex, Lidl, Aldi eller Netto eller bruger Naturli  – spiller heller ingen rolle.

Hvis du er interesseret i at vide, hvad der findes af plantedrikke og hvor de kan købes, har jeg lavet en oversigt. Her opdaterer jeg også ugentligt, hvilke plantedrikke der er på tilbud lige nu. Se listen med plantedrikke her.

Var det en god opskrift på vegansk "kylling" i karry?

Del opskriften med dine venner på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter