Mock duck (vegansk ‘and’)

Mock duck opskrift (vegansk 'and'). Det er afsindigt nemt at lave hjemmelavet mock duck, der smager af and og julemiddag. Konsistensen er fast, men samtidig mør. Det skal opleves. Se også video med fremgangsmåde.
mock duck opskrift på vegansk and - hjemmelavet

Mock duck opskrift (vegansk ‘and’)

Du kan super nemt lave en superb og helt hjemmelavet mock duck, der for nogle måske bedre betegnes som vegansk ‘and’ eller ‘andebryst’. 

Der bliver 2 mock ducks i opskriften herunder, og udover at smagen er i topklasse, så er konsistensen perfekt; både mør og fast. Det kan simpelthen ikke blive bedre. Så søger du en fantastisk god og ekstremt nem opskrift på vegansk julemad og julemiddag, så er den her.

Se evt. videoen med fremgangsmåden nedenfor. 

Opskrift på smagfuld og cremet vegansk brun sovs her >>.

Mock Duck af hvedegluten (seitanmel) - hvad dælen er det?

Hvedegluten er genialt! No more no less. Men især når det gælder veganske køderstatningsretter. Og det gælder selvfølgelig også, når du vil lave hjemmelavet mock duck.

Den helt særlige meltype kaldes også seitanmel, glutenmel og vital wheat gluten på engelsk. Det giver en vanvittig god konsistens. Vi kan slet ikke få nok af det her i huset. Vi bruger det f.eks. også til vegansk ‘kylling‘, veganske pølser, veganske burgerbøffer og ikke mindst; til de geniale veganske gulerodsboller

Hvis du f.eks. er vant til at købe Wu Chung’s Mock Duck på dåse, vil du opdage, at den færdigkøbte ‘and’ også er lavet af hvedegluten.

mock duck opskrift - vegansk julemad opskrifter
vegansk and opskrift

Nutty Vegan hvedegluten - 75 g protein pr 100 g

Nutty Vegan hvedegluten indeholder 75 gram protein per 100 gram, og det siger ikke så lidt. Det høje proteinindhold betyder, at det hverken kan sammenlignes eller erstattes af almindeligt hvedemel

At hvedegluten samtidigt kun indeholder 9 gram kulhydrater pr 100 gram – ja, det er jo super fedt. Og perfekt for de der er på LCHF-kost.

Læs mere om Nutty Vegan hvedegluten i FAQ’en nederst på siden. Eller på min webshop her >>

mock duck opskrift på vegansk and - hjemmelavet

Mock Duck opskrift (vegansk 'and')

Arbejdstid: 15 min. 

Dampetid: ca. 2 x 30 min. 

Stegetid på pande: 3-4 min. 

Opskriften giver 2 store mock ducks (veganske ‘andebryster’)

Ingredienser til hjemmelavet mock duck:

1 lille løg (ca. 50 gram)

1 dl rødkål fra et glas (drænet for det meste væde)

3 spsk sojasauce

5 svesker

1 spsk ribsgele

1½ tsk salt

Ca. 1 tsk peber

1 spsk olie

Olie eller vegansk smør til stegning på panden 

Fremgangsmåde:

Hæld alt – undtaget hvedegluten – i en foodprocessor (eller blender). Blend til det bliver helt ensartet.

Tilsæt hvedegluten og blend til det samler sig i en klump. (Det tager ca. 10-20 sek.). Blendes det ikke ensartet, kan du bare ælte det sammen. Og det er en god ide, at ælte det lidt ekstra alligevel, så glutendelen aktiveres.

Form 2 mock ducks (‘andebryster’) (eller 4 mindre – dette giver mulighed for mere stegeskorpe).

Runde eller aflange er helt op til dig – men husk at de skal kunne være i din dampindsats! Jo tykkere, jo længere tid skal de dampes. (Se evt. videoen med fremgangsmåden ovenfor).

Hæld vand i en stor gryde ca. 2 cm fra bunden. Læg låg på gryden og bring vandet i kog.

Skru ned på svag til middel varme, læg dine mock ducks i dampindsatsen, sæt den ned i gryden og læg låg på.

(note: vandet skal ikke bulderkoge – det er dampen, der gør arbejdet).

Efter ca. 30 minutter vender du de veganske ‘andebryster’/mock ducks, så den side der vendte op mod låget, nu vender ned mod dampindsatsen. Låget på igen, og så dampes de ca. 30 minutter mere. Giv dem 10 minutter ekstra, hvis de er meget klæge.

Steg dem på panden i olie eller vegansk smør – nogle minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe – og så er der hjemmelavet mock duck.

Var det en god opskrift på hjemmelavet mock duck?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Del på facebook
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

Andre opskrifter med hvedegluten:

hjemmelavede veganske schnitzler opskrift med seitanmel

Veganske schnitzler

Veganske schnitzler – opskrift med hvedegluten (seitanmel). En skøn smag og perfekt konsistens. Nem opskrift.

veganske nuggets opskrift-

Veganske nuggets

Veganske nuggets – opskrift med hvedegluten. Sprøde udenpå og super saftige indeni. God, fast konsistens og en mildt krydret smag. Nem opskrift.

Veganske pølser opskrift

Veganske pølser

Veganske pølser – opskrift på geniale pølser til hotdogs og grill. En krydret smag og en rigtig god, fast konsistens. Og så er de super nemme at lave.

veganske bøffer opskrift

Veganske bøffer / steaks

Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.

veganske gulerodsboller

Veganske gulerodsboller

Veganske gulerodsboller – opskrift på GENIALE bløde, luftige og saftige gulerodsboller med den ‘hemmelige’ ingrediens. Bedre end bagerens og med langt bid.

vegansk spegepølse opskrift

Vegansk spegepølse

Hjemmelavet vegansk spegepølse af glutenmel (hvedegluten) med en god konsistens og en dejligt krydret smag. Super nem at lave .

FAQ

Folk spørger tit om:

Skrevet i november 2019: Jeg startede ud med at bygge veganske-opskrifter.dk op i foråret 2019 (da jeg selv lige var gået over til vegansk madlavning – mere om mig/det her). Som vestjyde, er det helt naturligt for mig, at også veganske ingredienser skal være til at komme til for penge. Men jeg fandt ud af, at nogle geniale veganske ingredienser er/var ALT for dyre i Danmark. Og så besluttede jeg mig for at undersøge det.

Lang historie kort; Det er nu endt med, at jeg startede eget veganske fødevarebrand; NUTTY VEGAN op. Brand og webshop blev søsat den 1. december 2019, og det er slet ikke til at fatte. Ud over opskrifter på hjemmelavet mock duck og andre nye opskrifter på vegansk mad og vegansk julemad, kommer der sandsynligvis et godt tilbud til dig på veganske produkter i ny og næ. Tilmeld dig Nutty Vegans nyhedsbrev her >>

Hvedegluten er GENIALT til at skabe en kødagtig konsistens. Og her i huset kan vi slet ikke få nok af det.

Hvedegluten er vasket hvedemel, hvor det stort set kun er gluten, der er tilbage. Gluten udgør proteinerne i mel, og er det, der giver en spændstig og elastisk dej. Proteinindholdet i hvedegluten er på hele 75 gram per 100 gram. Så det er en fantastisk proteinkilde. 

Det er desværre umuligt at opdrive hvedegluten i både supermarkeder og helsekostforretninger. Men det har jeg gjort noget ved…. (læs om baggrunden i sektionen ovenfor – Eventyret).

Du kan nu købe hvedegluten til hjemmelavet mock duck og alt det andet i min helt veganske webshop. Mit eget danske, veganske brand (og webshop) Nutty Vegan gik i luften i december 2019. Og her finder du hvedegluten i poser med 500 gram og 2500 gram. 

Og også glutenfri gærflager og økologiske gærflager – og selvfølgelig alle mulige andre veganske fødevarer, slik og chokolade. Alt sammen til fair priser.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter