En nem opskrift på vegansk kartoffelsalat.
Det er super nemt at lave hjemmelavet vegansk kartoffelsalat. Man skal egentligt bare skifte creme fraichen ud med vegansk yoghurt (naturel).
Det er selvfølgelig dressingen, der får den fornemste rolle, og her har vi bl.a. brugt lidt karry, der giver en helt perfekt smag.
Vegansk yoghurt frem for creme fraiche
Du skal bruge vegansk yoghurt frem for creme fraiche. Ellers er det jo ikke en vegansk kartoffelsalat 😉
Men man skal være lidt på vagt, når det gælder de veganske yoghurtalternativer.
Jeg vil helt klart anbefale Yosa’s (Fazer) havreyoghurt, Milbonas sojayoghurt (Lidl) eller Alpros usødede soyayoghurt.
Og så i gang:

Vegansk kartoffelsalat - opskrift
Tilberedningstid: 15 min. + kogning af kartofler
Hviletid: 1-2 timer på køl
Opskriften på hjemmelavet vegansk kartoffelsalat er nok til 4 personer.
- 750 gram kartofler + vand og salt til kogning
- 1 løg - finthakket
- 2 tomater - finthakkede
- ½ agurk - finthakket
- ½ liter vegansk yoghurt naturel ( jeg anbefaler Milbonas sojayoghurt (Lidl) el. Yosas havreyoghurt)
- 3 spsk vegansk mayonnaise - se evt. opskift på hjemmelavet vegansk mayo her
- 1 tsk citronsaft
- 1½ tsk karry
- 1½ spsk sennep
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl eller vask kartoflerne og kog dem møre i vand. Tilsæt ca. 1 tsk salt.
- Imens kartoflerne koger, kan du lave dressingen:
- Find en skål og hæld mayo, citronsaft, karry, sennep og vegansk yoghurt i. Og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Rør så de finthakkede tomater, finthakket løg og finthakket agurk i.

- Nu har du din dressing til kold kartoffelsalat, og så lader du den bare trække i køleskabet, til kartoflerne er kølet ned.
- Når kartoflerne er kogt møre, hælder du vandet fra og lader dem køle lidt af, inden du skærer dem i mindre stykker. Sæt så kartoffelstykkerne i køleskabet i en times tid eller mere.
- Når kartoffelstykkerne er kolde, kan du blande dem med dressingen. Og så er din veganske kartoffelsalat klar til servering.



FAQ
Folk spørger tit om:
Du kan fint lave hjemmelavet vegansk kartoffelsalat i forvejen. Så er den også 100 % kølet ned, når du serverer den.
Vegansk grillmad:

Vegansk burger – den bedste
Vegansk burger – opskrift på de bedste veganske burgerbøffer til dato. FANTASTISK konsistens og smag. Et must hvis du ikke har prøvet seitanbøffer før – veganer eller ej.

Veganske pølser
Veganske pølser – opskrift på geniale pølser til hotdogs og grill. En krydret smag og en rigtig god, fast konsistens. Og så er de super nemme at lave.

Veganske bøffer / steaks
Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.