Vegansk postej

Vegansk postej - opskrift med kikærter og champignon. Nem og super sund postej, der smager skønt. Ingen sukker og stort set intet fedtstof
vegansk postej nem opskrift

En nem opskrift på vegansk postej.

Det er super nemt at lave lækkert, hjemmelavet vegansk pålæg, og denne postej er bestemt ingen undtagelse. 

Den kan krydres mildt eller meget – afhængigt af hvad du selv foretrækker. Jeg er selv tilhænger af en godt krydret vegansk postej, men det er jo smag og behag.

Grov eller finthakket postej

Hovedingredienserne i denne postej er kikærter og champignon. 

Champignonerne skæres i mindre stykker, og svitses af på panden sammen med hakket løg (og eventuelt revet blomkål eller finthakket peberfrugt). Jeg foretrækker en grov postej, så jeg blender ikke svampe, blomkål og løg i foodprocessoren sammen med resten.

Men hvis du ikke er så pjattet med grove stykker champignon, blomkål/peberfrugt og løgstykker  i postejen, smider du dem bare i foodprocessoren, så de hverken kan ses eller smages. (De er stadig smagsgivere, men du kan ikke fornemme dem, når du tager en bid).

Let’s get to it:

vegansk postej nem opskrift

Vegansk postej - opskrift

Tilberedningstid: 15-20 min.

Bagetid: 30-35 min.

Opskriften giver ca. 500 gram vegansk postej – passer til et lille/mellemstort ovnfast fad.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

vegansk postej nem opskrift
hjemmelavet vegansk postej sund opskrift

Var det en god opskrift på vegansk postej?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Jeg har fin succes med at fryse postejen ned, så det kan du sagtens. Den kan fint holde sig i fryseren nogle måneder i en lufttæt, fryseegnet beholder eller tætlukket pose.

En neutral plantedrik (eller plantemælk om du vil) er dem der står ‘usødet’ på. Der findes både sojadrik, havredrik, risdrik og mandeldrik, så du burde snildt kunne finde en liter et sted.Hvis du er ok med en vegansk postej med lidt sødme, så gør det selvfølgelig ikke noget, at drikken er lidt sød. Men hold dig fra dem med vanillesmag. Det bliver bare for mærkeligt i en postej!

Aldi, Lidl og Netto har deres helt egne brands af plantedrikke. Hos Aldi og Lidl koster 1 liter altid 11.95 kr. (med mindre de er på tilbud). Og Nettos Spir plantedrikke koster normalvis 12.95 kr.

Naturli’s plantedrikke kan du få i alle supermarkeder. De er dog lidt dyrere.

 

Nye veganske opskrifter:

veganske karrysild opskrift

Veganske Sild i karry

Veganske karrysild – en helt genial opskrift på ‘sild’ i karry, hvor ‘sildene’ laves af hvedegluten (glutenmel). Både smag og konsistens er som the real deal!

Vegansk kylling opskrift på hjemmelavet pulled seitan

Vegansk kylling (pulled seitan)

Hjemmelavet vegansk kylling (á la pulled chicken / pulled seitan). Du kommer aldrig til at spise almindelig kylling igen. Konsistensen er i særklasse, og smagen er perfekt.

veganske bøffer opskrift

Veganske bøffer / steaks

Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.

vegansk chokolademousse uden aquafaba

Vegansk chokolademousse

Vegansk chokolademousse – opskrift med silken tofu. En super nem opskrift på en cremet vegansk chokolademousse med hvid eller almindelig vegansk chokolade.

mock duck opskrift på vegansk and - hjemmelavet

Mock duck (vegansk ‘and’)

Mock duck opskrift (vegansk ‘and’). Det er afsindigt nemt at lave hjemmelavet mock duck, der smager af and og julemiddag. Konsistensen er fast, men samtidig mør. Det skal opleves. Se også video med fremgangsmåde.

veganske klejner uden æg

Veganske klejner

Veganske klejner der smager mindst lige så godt som de traditionelle. Skøn julesmag med en snert af citron og en dejlig konsistens. Så bliver det vegansk jul alligevel.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter