Opskrift på vegansk røræg eller veganske scrambled eggs om du vil. Opskriften er uden tofu og baseret på kikærter, som du nemt kan male i en blender.
vegansk røræg - veganske scrambled eggs uden tofu - opskrift

Vegansk røræg er super nemt at lave selv.  Om du kalder det røræg eller veganske scrambled eggs, ja det er jo helt op til  dig. For det er jo 100% det samme. 

Vegansk røræg - uden tofu - med kikærtemel

Denne opskrift på  vegansk røræg er uden tofu. Og ja,  du kan snildt lave lækker veganske scrambled eggs uden tofu. (Du kan også lave det med).

Her bruger jeg kikærtemel.  Og det kan du lave selv ved at blende tørrede kikærter i en blender. Med en pose kikærter i hånden, har du grundingrediensen til  vegansk røræg. Men du skal lige huske at si skallerne fra.

OPDATERING: Hvis du foretrækker det færdigkøbte, så har jeg netop fået øko kikærtemel hjem til min Nutty Vegan-webshop. Du finder kikærtemel i shoppen her

Smager veganske scrambled eggs som almindelig røræg?

Du kommer ikke meget nærmere almindelige røræg med denne opskrift på  veganske scrambled eggs. (Det skulle da lige være opskriften med tofu som scrambled eggs)

Du kan med fordel lave det meste af tilberedningen aftenen før, og lade det stå i køleskabet natten over. Så samler det sig ekstra godt. Konsistensen er stort set den samme som almindelig æg, og smagen er spot on, når du bruger sort salt (kala namak).

Vegansk røræg med sort salt - hvad er det?

Hvis du ikke har prøvet at lave vegansk røræg med sort salt (kala namak) endnu, så er du simpelthen nødt til at prøve.

Det geniale sorte salt fra Himalaya, giver en HEFTIG ægge/svovlduft, lige når det blandes sammen med våde ingredienser. Men den forsvinder næsten igen, og så har du både smag og duft af æg.

Da jeg jo er ærkejyde, fandt jeg hurtigt ud af, at sort salt var ALT for dyrt i Danmark. Så nu hvor jeg lige har åbnet min veganske webshop, har jeg sørget for, at du kan få det til en spotpris. Du finder sort salt på shoppen her – hvor du også kan læse meget mere om, hvad det er.

vegansk røræg - veganske scrambled eggs uden tofu - opskrift

Vegansk røræg - med kikærtemel

Tilberedningstid: 10 min.

Hviletid: 20 + 15 minutter

Stegetid: 5 + 5 minutter

Ingredienser til vegansk røræg til 3-4 personer (alt efter hvor sultne I er)

Veganz har gjort det super nemt: hæld posens indhold i en skål, fyld posen med vand til markeringen (ca. 200 ml), hæld det i blandingen og pisk. Så er du klar til at gå i gang med at lave rør’æggene’ på panden.

Du kan også sagtens bruge indholdet til omelet.

Tilberedning:

vegansk røræg - opskrift veganske scrambled eggs med kikærter
veganske scrambled eggs - billig opskrift på vegansk røræg uden tofu
vegansk røræg - veganske scrambled eggs uden tofu - opskrift

Var det en god opskrift på vegansk røræg?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

FAQ

Veganske scrambled eggs

Folk spørger tit om:

De veganske scrambled eggs kan snildt holde sig i køleskabet i en uges tid. Jeg har endnu ikke prøvet at fryse det ned, men jeg opdaterer siden her, når jeg har lavet forsøget.

Du behøver selvfølgelig ikke at bruge sort salt til vegansk røræg. Det smager glimrende uden. Men der er ingen tvivl om, at det er ‘the finishing touch’. For det både dufter og smager af æg – og det er jo lidt meningen, når man laver vegansk scramble.  

Det er slet ikke så dyrt, som du måske tror – ikke hos os. 250 gram sort salt (kala namak) for 29 kr. Og det holder i rigtig lang tid. Tænk over hvor længe en standard pakke salt på 500 gram holder.

sort salt til vegansk røræg 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter