Veganske pandekager

Veganske pandekager - opskrift uden mælk og æg. Lækre, svampede dessertpandekager, der er super gode til brunch og morgenmad - eller en lille hyggestund. De smager IKKE af banan.
veganske pandekager uden æg og mælk - nem opskrift

Veganske pandekager med banan – der IKKE smager af banan…

En super nem opskrift på veganske dessertpandekager, der smager sødt, blødt og endda en anelse crunch i kanterne. De er både lette og fluffy og 100% børnevenlige.

En oplagt pandekage til brunch, dessert og morgenmad – eller bare når du vil hygge lidt ekstra med familien.

Veganske pandekager med banan - UDEN banansmag

De veganske pandekager smager altså ikke af banan… Bananerne bruges faktisk kun som vegansk æg/ æggeerstatning, og man kan ikke smage dem. De er med til at binde dejen – i stedet for æg.

Det er mere kardemomme og sojadrik med vanille, du kan smage i de færdige pandekager. Så frygt ikke bananen.. den gør slet ikke noget.

Blend bananen i stedet for at mose

For at få bananen til at blive most helt til grød, og for at undgå små bananklumper i dejen, er det smartest at blende frem for at mose. Så blender du bare banan med olie og krydderier, og tilsætter sojadrikken – inden du pisker melet i.

Easy peasy… 

veganske pandekager uden æg og mælk - nem opskrift

Veganske pandekager med banan - opskrift uden æg og mælk

8 - 10 stk.

Tilberedningstid: 5 minutter

Stegetid: 30 min.

Totaltid: 35 min.

Ingredienser:

Så skal du ellers i gang med de veganske pandekager:

Opskrift veganske pandekager med banan

FAQ

Folk spørger tit om:

De veganske pandekager kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage, så du kan lave dobbelt portion, og bruge pandekagerne som en ekstra snack i madpakkerne.

Du kan sagtens fryse de veganske pandekager. No problem. De kan holde sig i fryseren i nogle måneder.

Du kan godt undlade kardemomme, men så ville jeg nok smide lidt vanillesukker i. For det er bl.a. kardemommesmagen, der overdøver banansmagen.

De veganske pandekager er et hit hos ungerne

Skal vi have pandekager‘ siger Jakob med julelys i øjnene.. og ja, det skulle de da, men det var veganske pandekager. Og med det samme jeg nævnte det, blev blikket lidt skeptisk… Drengene er tit testpersoner på mine veganske opskrifter, og nogle er mere vellykkede end andre.. Men lige denne opskrift fik et kæmpe thumbs up.

veganske dessertpandekager med banan

Og da jeg efterfølgende sagde, at pandekagerne indeholdt banan, troede de ikke på mig. Og jeg skulle hilse at sige, at de har nogle jævnt sarte smagsløg og er ekstremt smagsbevidste. Så dét må da om noget bekræfte, at lige denne opskrift på veganske pandekager IKKE smager af banan.

Vil du prøve veganske amerikanske pandekager?

Jeg har endnu ikke fået sat en opskrift på veganske amerikanske pandekager ind, men indtil da, kan du jo se lidt på denne opskrift (på engelsk).

Var det en god opskrift på veganske pandekager?

Så kan du jo dele den på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter