En super lækker opskrift på veganske boller i karry med vegansk karrysauce. (Godt nok skal ‘kød’bollerne ikke serveres nede i saucen. Men who cares – så længe der er karrysauce til. Ellers kan du bare hælde den ovenpå, når det serveres på tallerkenen).
Du kan også bruge de veganske kødboller som tilbehør til pasta, ris eller kartofler.
Man kan snildt lave smagfulde veganske kødboller. Også uden at de falder fra hinanden, eller er for smattede i konsistensen.
Vil du gerne servere en hel vegansk ret, så er almindelige ris eller blomkålsris helt oplagte som tilbehør.
Så get to it – og prøv selv.

Opskrift på veganske boller i karry - veganske kødboller
Tilberedningstid: 30 min.
Hviletid: 15-30 min.
Bage-/stegetid: 25-30 min.
- 2 dl. kogt og afkølet quinoa (hvid, sort eller rød er op til dig)
- 4-5 dl. kogte hvide bønner (evt. drænede bønner fra dåse)
- 2-3 spsk. vand
- 2 spsk. olivenolie el. anden planteolie
- 1 løg - hakket fint
- ½ dl havregryn
- 3 spsk. sennep
- ½ tsk. salt
- Kværnet peber - mængde efter smag og behag
- 1½ dl. vegansk revet ost (det kan man købe i stort set alle dagligvarebutikker. Men du kan også sagtens undlade det).
- Evt. et par spsk. friskhakket basilikum eller andre krydderurter.
Vegansk karrysauce opskrift:
- 3 spsk olie til svitsning
- 2 spsk mel
- 1 løg
- 2 spsk karry
- 4 dl. neutral planetedrik
- En knivspids sukker
- Tilsmages med salt og peber
Så skal du ellers i gang:
Veganske kødboller – tilberedning:
- Quinoaen og de hvide bønner skal selvfølgelig tilberedes, drænes og afkøles. Så det er smart at gøre det, 1 times tid før du rigtig skal i gang.
- Hæld de hvide bønner i en blender eller minihakker med halvdelen af det finthakkede løg, revet ost, salt, peber, sennep, havregryn, vand og olie. Og evt. krydderurter. Blend i ca. 1 minut. Det skal ikke være en puré - det må godt have en smule konsistens.
- Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt det godt sammen. Brug evt. en håndmixer med dejkroge, hvis du ikke vil have hænderne i.
- Tilsmag med salt og peber. Hvis massen er for 'våd', så tilføj lidt mere revet ost (evt. lidt havregryn, hvis du ikke bruger revet ost). Er den for tør, så tilføj 1-2 spsk vand eller olie.

- Form massen til kødboller med hænderne. Læg dem på en tallerken og sæt dem i køleskabet i 15-30 minutter. Gerne længere. Imens kan du gå i gang med den veganske karrysauce.
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
- Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen (du kan også bruge et ovnfast fad). Bag/steg dem i 25-30 minutter. Eller indtil de er gyldent brune og sprøde på overfladen. Imens de bager, kan du jo gå i gang med karrysaucen.

Vegansk karrysauce – tilberedning:
- Olien varmes op i en gryde
- Tilsæt løg og karry og svits det af
- Ved at svitse karryen af i olien fremhæves smagen
- Tilsæt mel og rør godt rundt
- Det er en god ide at skrue lidt ned for varmen for at undgå det brænder på
- Tilsæt plantedrikken under omrøring lidt af gangen
- Tilsæt resten af plantedrikken under omrøring
- Smag til med salt og peber og en knivspids sukker

Server de veganske boller i karry med ris eller blomkålsris. Find en super lækker opskrift på nemme blomkålsris her.
Andre opskrifter på vegansk aftensmad:
FAQ
Folk spørger tit om:
De kan sagtens fryses. Faktisk bliver konsistensen ofte endnu bedre, efter de har været en tur i fryseren.
Hvis du ikke vil fryse dem, kan de holde sig på køl i 3-4 dage. I fryseren kan de holde sig nogle måneder.
Ja da. Faktisk er det en opskrift med pasta og carbonarasauce, der inspirerede mig. Så et glas med tomatsauce (eller en hjemmelavet) og en pose pasta er mindst lige så godt. Skift eventuelt sennep ud med tomatpasta – så passer smagsnuancerne bedre sammen.
Den originale opskrift på veganske kødboller har jeg fra en amerikansk madblogger. Men jeg har ‘fordansket’ den lidt, og tilpasset den, så den går godt til karrysauce.