Opskrift på veganske pebernødder
Kender du det, at man leger ‘mus’ med ungerne, men man magter bare ikke at spise flere kedelige pebernødder? Det er slut nu, for denne opskrift på veganske pebernødder er helt fantastisk god. Perfekt krydrede, super sprøde og slet ikke til at få nok af.
Tro mig; de skal hurtigt få ben at gå på.
Veganske Pebernødder á la Lagkagehuset
Det veganske i lige denne opskrift på veganske pebernødder er soyafløden og det veganske smør. Jeg har stort set bare konverteret Lagkagehusets super gode pebernøddeopskrift til vegansk. Så tusind tak til det store danske kagehus.


Ready, set go...
Det tager ikke mere end 5 minutter at lave dejen til pebernødderne. Og så er det kun lige at rulle et par pølser, skære dem i små stykker (ca. 1 cm) og rulle kugler, der lægges på bageplader med bagepapir. Så reelt skal du ikke bruge meget mere end 10 minutter på at lave super lækre, hjemmelavede veganske pebernødder. Og efter de er kølet af på en bagerist i 10 minutter, er de lige til at spise.
God fornøjelse 😉

Veganske Pebernødder - opskrift
Arbejdstid: Ca. 10 min.
Bagetid: 7-8 min.
Opskriften på veganske pebernødder giver ca. 120 stk – ca. 2 bageplader
Ingredienser:
240 g hvedemel
120 g vegansk smør (jeg bruger Naturli’s Smørbar Blok der fås i alle supermarkeder)
120 g sukker
½ dl soyapiskefløde (det kan du finde på køl i bl.a. Bilka, flere Coop-butikker og nogle Rema1000-butikker)
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk hvid peber
½ tsk kardemomme
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker med en håndmixer. Tilsæt soyafløden og pisk det sammen.
I en anden skål mixer du alle de tørre ingredienser, så det hele er godt blandet.
Hæld de tørre ingredienser sammen med de våde, og ælt dejen.
Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Rul lange pølser af pebernøddedejen på ca. en fingerbredde og skær de veganske pebernødder ud – ca. 1 cm stykket.
Bemærk at de flyder lidt ud og hæver lidt op i størrelsen – så lav dem ikke for store til at starte med.

Tril små kugler og sæt dem på ca. 2 bageplader beklædt med bagepapir.
Giv hver pebernød et lille tryk, og sæt dem så i ovnen. Én plade ad gangen – på midterste rille. Bag dem i 7-8 minutter.

Når de er kølet lidt ned, er du klar til at servere en omgang super sprøde, dejligt krydrede veganske pebernødder.
Velbekomme.

FAQ
Folk spørger tit om:
SKAL man bruge alle typer af krydderi?
Der er mange slags julede krydderier i lige denne opskrift på veganske pebernødder. Du kan da sikkert få et godt resultat, hvis du lige mangler én ingrediens. Men der er nok en grund til, at Lagkagehuset har valgt at bruge dem alle 😉
Skal man bruge Naturli's bloksmør?
Du behøver selvfølgelig ikke at bruge Naturli’s Smørbar Blok. Det er der ingen lov, der siger 😉
Men idet Naturli’s Bloksmør er mere fast i konsistensen end f.eks. vegansk plantemargarine, ligger det lige for at vælge den til pebernødderne. Du kan sikkert også få et fint resultat med eksempelvis COOP’s Fri Plantemargarine.