Veganske pandekager med banan – der IKKE smager af banan…
En super nem opskrift på veganske dessertpandekager, der smager sødt, blødt og endda en anelse crunch i kanterne. De er både lette og fluffy og 100% børnevenlige.
En oplagt pandekage til brunch, dessert og morgenmad – eller bare når du vil hygge lidt ekstra med familien.
Veganske pandekager med banan - UDEN banansmag
De veganske pandekager smager altså ikke af banan… Bananerne bruges faktisk kun som vegansk æg/ æggeerstatning, og man kan ikke smage dem. De er med til at binde dejen – i stedet for æg.
Det er mere kardemomme og sojadrik med vanille, du kan smage i de færdige pandekager. Så frygt ikke bananen.. den gør slet ikke noget.
Blend bananen i stedet for at mose
For at få bananen til at blive most helt til grød, og for at undgå små bananklumper i dejen, er det smartest at blende frem for at mose. Så blender du bare banan med olie og krydderier, og tilsætter sojadrikken – inden du pisker melet i.
Easy peasy…
Veganske pandekager med banan - opskrift uden æg og mælk
Tilberedningstid: 5 minutter
Stegetid: 30 min.
Totaltid: 35 min.
- 275 gr. hvedemel
- 1 ½ mellemstor banan - eller 1 stor eller 2 små
- 600 ml. sojadrik ( helst med vanillesmag) el. mandeldrik. Brug lidt mere eller mindre, afhængigt af hvor tynde/tykke du vil have dem. Du kan altid piske lidt ekstra i, når du har lavet den første pandekage, hvis du synes, den er for tyk.
- 2 spsk. olie
- 2-3 tsk. kardemomme
- 4 spsk. sukker
- 2-3 tsk. bagepulver
- ½ tsk salt
Så skal du ellers i gang med de veganske pandekager:
- Blend banan, olie, kardemomme, sojadrik og sukker til det er en ensartet masse.
- Find en skål (gerne med en hældetud) og bland hvedemel, bagepulver og salt, og hæld så sojadrik/bananmasse i. Pisk dejen sammen med et piskeris.
- Og så skal du ellers i gang med at stege dem på panden. Jeg plejer at stege dem på middelvarme - men måske det går for langsomt for dig...
- TIP: Hvis du synes, at dejen er for tyk eller tynd, så tilføjer du enten mere sojadrik (for at gøre dejen tyndere) eller lidt mere mel (for at gøre den tykkere).
- Pandekagerne skal have et par minutter eller tre på hver side. Men du kan sikkert godt vurdere, hvornår de er færdige.
Er du pjattet med vegansk mad og bagværk, så er der masser af nye veganske opskrifter her på siden:
FAQ
Folk spørger tit om:
De veganske pandekager kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage, så du kan lave dobbelt portion, og bruge pandekagerne som en ekstra snack i madpakkerne.
Du kan sagtens fryse de veganske pandekager. No problem. De kan holde sig i fryseren i nogle måneder.
Du kan godt undlade kardemomme, men så ville jeg nok smide lidt vanillesukker i. For det er bl.a. kardemommesmagen, der overdøver banansmagen.
De veganske pandekager er et hit hos ungerne
‘Skal vi have pandekager‘ siger Jakob med julelys i øjnene.. og ja, det skulle de da, men det var veganske pandekager. Og med det samme jeg nævnte det, blev blikket lidt skeptisk… Drengene er tit testpersoner på mine veganske opskrifter, og nogle er mere vellykkede end andre.. Men lige denne opskrift fik et kæmpe thumbs up.
Og da jeg efterfølgende sagde, at pandekagerne indeholdt banan, troede de ikke på mig. Og jeg skulle hilse at sige, at de har nogle jævnt sarte smagsløg og er ekstremt smagsbevidste. Så dét må da om noget bekræfte, at lige denne opskrift på veganske pandekager IKKE smager af banan.
Vil du prøve veganske amerikanske pandekager?
Jeg har endnu ikke fået sat en opskrift på veganske amerikanske pandekager ind, men indtil da, kan du jo se lidt på denne opskrift (på engelsk).