Vegansk chokoladeis – opskrift
Lav nemt en super lækker og cremet vegansk chokoladeis uden ismaskine.
Her er opskriften baseret på havrefløde eller soyafløde, så det er endnu nemmere at gå til.
Hvis du undrer dig over, hvad det ‘hvide’ på billederne er, så er det såmænd veganske skumfiduser. Så det er også en vegansk rocky road is. Men dem kan du snildt udelade.
Vegansk chokoladeis med chokoladestykker
Når man laver vegansk chokoladeis, er det næsten en selvfølge, at der også skal lidt chokoladestykker i. Og skal det være en børnevenlig is, så er det nok bedst at vælge en version med vegansk ‘mælke’chokolade (som du f.eks. finder på min Nutty Vegan webshop her >>).
Men ellers er en god mørk chokolade super god. (Tip: de fleste mørke chokolader over 70% er helt naturligt veganske).
Jeg bruger faktisk både xanthangummi OG glukosesirup i opskriften. Mest fordi at jeg så er helt sikker på, at isen bliver super cremet. Samtidig er begge dele med til at forhindre iskrystaller. Hvis du ikke har hørt om det helt naturlige xanthangummi, kan du læse mere om det her >>.
Vegansk rocky road is?
Vil du forvandle chokoladeisen til en vegansk rocky road is, så skal du bare have fat i en håndfuld veganske skumfiduser (du finder DK’s største udvalg af veganske skumfiduser på webshoppen her >>).
Og egentlig skal der også nødder i, men så er den knap så børnevenlig.
Mine niecer var pjattede med de let klistrede og søde vanilje-skumfiduser i isen. Så det er helt bestemt et hit hos de små med skumfiduser i vegansk chokoladeis. Men den smager dæleme også godt uden skumfiduser. Hvilket jeg personligt foretrækker.
Opskrift på vegansk chokoladeis / eller rocky road
Tilberedningstid: 5-10 min.
Frysetid: Min. 4 timer
Du får ca. 750 ml vegansk chokoladeis / vegansk rocky road is ud af opskriften:
- 2 brikker piskbar havre-, kokos- eller soyafløde (i alt ca. 500 ml)
- 4 spsk glukosesirup
- 2 spsk alm. lys sirup
- 3-4 spsk kakao
- 60-80 gram hakket lys eller mørk vegansk chokolade (Du finder mange varianter af vegansk 'mælke'chokolade her >>)
- ½ tsk xanthangummi (kan udelades men giver en mere cremet is med mindre krystallisering)
Til vegansk rocky road is: 40-50 gram veganske skumfiduser med vanilje
(Du finder DK’s største udvalg af veganske skumfiduser på nuttyvegan.dk >>)
Fremgangsmåde
Find en fryseegnet form eller et lille fad og sæt den i fryseren.
Hak de veganske skumfiduser og vegansk ‘mælke’chokolade eller mørk chokolade i stykker. (Den størrelse du ønsker).
Blend alle ingredienserne (undtaget chokoladestykker og skumfiduser) sammen i en blender. Det skal ikke blive så tykt som flødeskum, det skal bare blive lidt tykkere end udgangspunktet.
Rør hurtigt chokoladestykker og skumfidus-stykker i ismassen.
Hæld så ismassen i den afkølede form og dæk med film. Lad filmen slutte helt tæt om isen i formen, så der ikke er luft.
Fryses i mindst 4 timer. Skær den i stave, skiver eller lav kugler af den, helt som du ønsker.
Server evt. i en vegansk isvaffel – de fås bl.a. i COOP (Kvickly, Fakta mv.).
FAQ
Vegansk is
Folk spørger tit om:
Vegansk is kan som udgangspunkt holde sig så længe som alt mulig andet is. Men jeg vil anbefale, at du spiser den inden for nogle uger. Den er jo trods alt ikke forseglet, som var den købt i en butik og ikke åbnet.