Veganske Halloweensnegle – nem opskrift på sjove veganske halloweenkager, som langt de fleste børn guffer i sig, som var det slik.
Kanelsneglene, som det jo er, smager som helt ‘almindelige’ kanelsnegle. De er bare grønne, og så kan du pynte med orange glasur.
Det er reelt set min almindelige opskrift på veganske kanelsnegle, men nu er der grøn frugtfarve i dejen og orange glasur på toppen. Så kan det næsten ikke blive mere Halooween-agtigt.
Veganske halloweenkager som snegle, slanger, døde emojis eller hvad du nu synes
Det kan være en fest, at pynte de veganske halloweenkager – eller halloweensnegle om du vil.
Giv den gas sammen med ungerne med at lave døde halloweenemojis/-smileys af orange – eller måske sort – glasur. Eller lad som om det er grønne slanger, og giv sneglene et enkelt øje. Man har jo kun det sjov, man selv laver 😉

Veganske Halloweenkager / Halloweensnegle - opskrift
Arbejdstid: 20 minutter
Hævetid i alt: Mindst 1½ time – gerne 3 timer i alt
Bagetid: 12-16 min.
Opskriften giver ca. 18-20 mellemstore veganske Halloweensnegle.
Ingredienser:
Dejen:
- 20 gram gær
- 1 dl. vand
- 1 1/4 dl. plantemælk (én og en kvart deciliter)
- 500 gram hvedemel (vælg gerne en mel med mindst 12 gram protein per 100 gram. Så bliver dine veganske kanelsnegle mere luftige)
- 50 gram vegansk smør (jeg bruger tit den fra Naturli) eller vegansk plantemargarine eller flydende plantemargarine
- 50 gram sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 2-3 spsk grøn kagefarve
- 60 gram vegansk smør (også her foretrækker jeg Naturli's bloksmør) eller vegansk plantemargarine
- 130 gram sukker
- 1½ spsk kanel
- Ca. 100 gram flormelis
- 1 tsk orange kagefarve - eller bland gul og rød kagefarve (mest gul). Bemærk at nogle kagefarver (frugtfarver) ikke er veganske. Mere om det nederst på siden o FAQ'en.
- Ca. 1 spsk kogende vand
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i vandet.
- Rør vegansk smør/plantemargarine, sukker, kagefarve og kardemomme i.
- Tilsæt plantedrikken og rør igen.
- Bland mel med salt og rør det sammen med resten.
- Så skal der æltes...
- Jo længere du ælter, jo mere luftige bliver halloweensneglene.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i mindst 1 time - gerne 2 timer.
- Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen godt igennem igen.
- Kanelsneglefyldet: smelt smør/plantemargarine, tilsæt så kanel og sukker og rør det godt sammen.
- Rul dejen ud - (ca. 30 x 45 cm og 3-4 mm tyk). Smør kanelfyldet på med en kniv eller ske.
- Rul dejen stramt sammen - fra den lange kant. Nip/knib hele slutkanten sammen med selve dejrullen. På den måde kommer der ikke en åbning i sneglene.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
- Skær sneglerullen ud (på et skærebræt), så hver grønne kanelsnegl bliver ca. 1-1½ cm tyk. Der bliver 18-20 (give or take) veganske halloweensnegle.
- Sæt sneglene på bagepladerne. Lad dem efterhæve i ½-1 time.
- Flyder kanelfyldet/remoncen lidt ud under de veganske halloweensnegle er det helt ok. Så bliver de bare lidt karameliserede under bunden. Det oplever jeg, at det gør, når jeg bruger vegansk plantemargarine frem for Naturli's bloksmør.

- Hvis sneglene er gået lidt fra i enden, kan du knibe/nippe enden sammen med resten af sneglen igen.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag sneglene i 12-15 min. Hold øje med dem fra 12 minutter. Det kan være en kende svært at se på de grønne halloweensnegle, om de er ved at få farve eller ej. Men ca. 12 minutter hvis de skal være lidt bløde, og ca. 15-17 min, hvis du foretrækker dem sprøde.
- Rør flormelis sammen med kagefarve/frugtfarve og 1 spsk kogende vand. Du skal lige selv bedømme, om der skal mere vand eller flormelis i. Det skal helst være temmelig tykt.
- Når dine grønne veganske halloweenkager er kølet ned, kan du hælde den orange glasur i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille hul i enden. Så kan du og ungerne holde en fest med at dekorere dem.
- TIP: Du kan også smøre vegansk 'nutella' på (chokoladesmørepålæg) og så dekorere med glasur ovenpå.


FAQ
Folk spørger tit om:
Du kan snildt lave en omgang grønne, veganske halloweensnegle nogle dage – eller uger – i forvejen. Og så fryse dem ned. Men vent med glasuren til den dag, du skal bruge dem. Det kan blive lidt ekstra klistret, hvis det fryses.
Godt spørgsmål… det er en decideret jungle at finde vegansk frugtfarve/kagefarve. Men netop fordi det er svært at gennemskue e-numrene, har jeg lavet en liste over veganske og ikke-veganske e-numre – se den her.
Jeg ved dog, at Tørsleffs grønne frugtfarve/kagefarve er vegansk.