Vegansk is med eller uden karamel

Opskrift på vegansk is med eller uden karamelsauce. Super nem opskrift som ikke kræver en ismaskine. Isen bliver himmelskøn.
vegansk is opskrift

Opskrift på vegansk is lavet på piskbar havre- eller soyafløde med et strejf af vanilje. Super nem at lave, og så er spørgsmålet bare, om det skal være med eller uden vegansk karamelsauce. 

Den kan snildt laves uden ismaskine, det er i hvert fald en succes her. Konsistensen bliver helt perfekt; cremet og blød. Og da jeg for nylig fik en ismaskine, er opskriften også blevet testet af i den – også med stor succes. 

vegansk is opskrift - vegansk karamelis opskrift

Vegansk is á la vaniljeis eller vegansk karamelis

Vegansk is á la vaniljeis eller vegansk karamelis – hvad er du mest til?

Opskriften er super nem at variere. Så er du mest til vaniljeis, så laver du den bare plain. Vil du gerne have et swirl af karamel i, så kan du nemt gøre det. Jeg har brugt Super Fudgios veganske karameller med Toffee smag, der findes på min webshop her >>

Lav nemt vegansk karamelsauce sådan her:

Smelt 5-6 af f.eks. super fudgios veganske toffee-karameller i mikroovnen (10-20 sek. sekunder ad gangen – rør med en ske jævnligt). Når karamellerne er begyndt at smelte, røres en spsk piskbar soyafløde/ havrefløde i, imens karamelsaucen er kogende varm. De små stykker af karamel jævnes, jo mere du rører. Og så swirler du blot karamelsaucen over vaniljeisen med en ske, lige inden den skal i fryseren. Pynt evt. med et par karameller, der er skåret i mindre stykker.

Så du skal lige beslutte dig for, om du er til vegansk is med plain vanilje eller om du er til et karamelswirl.

vegansk karamelsauce opskrift

Xanthangummi og glukosesirup

Det er en kombination af xanthangummi og glukosesirup, der giver en vegansk is en cremet, sammenhængende og blød konsistens. Så det føles helt rigtigt, når det smelter på tungen. Xanthangummi er helt naturligt, og det bruges i alverdens færdige fødevarer. Bl.a. is (selvfølgelig), mayonnaiser, dressinger mv. og det hjælper med til at hindre krystallisering af is. Hvilket faktisk også er tilfældet med glukosesirup.

vegansk is opskrift

Opskrift på vegansk is

- en god grundopskrift til alle typer vegansk is.

Tilberedningstid: 5-10 min.

Frysetid: Min. 4 timer

Det skal du bruge til ca. 750 ml. is:

Fremgangsmåde

Find en fryseegnet form eller et lille fad og sæt den i fryseren.

Hvis du vil lave vegansk karamelis – så står fremgangsmåden i introteksten oven for. Karamelsaucen skal laves, inden du laver vegansk is, så det kan dryppes/swirles direkte ned i isen, når den er klar til at komme i fryseren.

Blend alle ingredienserne til vegansk is godt sammen i en blender. Det skal ikke blive så tykt som flødeskum, det skal bare blive lidt tykkere end udgangspunktet.

Hæld ismassen i den afkølede form og dæk isen med film. Lad filmen slutte helt tæt om isen i formen, så der ikke er luft.

Lad isen fryse i mindst 4 timer. Skær den i stave eller lav kugler af den, helt som du ønsker.

Server evt. i en vegansk isvaffel – de fås bl.a. i COOP (Kvickly, Fakta mv.).

Du kan også servere isen med en vegansk dobbeltvaffel med kokosfyld eller en vegansk dobbeltvaffel med choko/hasselnøddefyld. Begge findes på webshoppen her >>

Var det en god opskrift på vegansk is?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Vegansk is

Folk spørger tit om:

Vegansk is kan som udgangspunkt holde sig så længe som alt mulig andet is. Men jeg vil anbefale, at du spiser den inden for nogle uger. Den er jo trods alt ikke forseglet, som var den købt i en butik og ikke åbnet. 

Vegansk is er populært

Vegansk is bliver mere og mere populært fordi flere og flere vælger den veganske levestil. Og flere og flere bliver bevidste om, at det jo smager super godt. Men det mest væsentlige er, at det jo faktisk smager super godt. 

Mange er skeptiske, når man siger det er vegansk is. Så hvis du skal servere isen for ikke-veganere, så bare undlad at sige det, før efter de har smagt på det. Så bliver de helt sikkert positivt overraskede.

 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter