Vegansk omelet opskrift
Den er super nem at lave, og smager som en omelet. Og ja, den smager af æg…
En skøn, luftig vegansk omelet, hvor hovedingrediensen er kikærtemel. Der er også tilsat ost og lidt grøntsager, for nå ja, det synes jeg også, der hører hjemme i en omelet. Osten får den til at hænge rigtig godt sammen, når den lukkes, og grøntsagerne er både for smag, konsistens og syns skyld.
Det tager ikke mere end 20 minutter at lave en vegansk omelet af kikærtemel, og du vil blive hooked. Det er vi i hvert fald blevet herhjemme.
Vegansk omelet af kikærtemel og med vegansk ost
Opskriften er på vegansk omelet af kikærtemel, der er fantastisk til at give den rette konsistens. Jeg har også lavet en opskrift, hvor kikærtemel udgør hovedingrediensen på vegansk røræg.
Hvis du er glutenallergiker, kan du også bruge denne opskrift, for ingen af ingredienserne indeholder gluten.
For at give smagen af omelet, har jeg også tilsat gærflager, der giver en ekstra oste-umamismag. Men der skal naturligvis også revet ost i. Jeg er selv pjattet med Violifes blokost med cheddarsmag. Den kan nemlig smelte og bliver helt fantastisk god i en vegansk omelet. Den kan købes i mange supermarkeder bl.a. Rema1000, Meny og Kvickly.
Og så er der æggesmagen, for hvordan får man det!?
Sort salt (kala namak) giver smagen af æg
Jeg var dybt imponeret første gang jeg brugte sort salt (kala namak). Det giver en næsten ulidelig stank af æg, lige når man blander det med væske. Men det fortager sig, og så har du æggesmagen tilbage. Det er simpelthen genialt til en vegansk omelet eller vegansk røræg. Eller hvis du vil forvandle pålæg til noget, der smager af æg – her drysser du bare en my oven på pålægget, som når du bruger almindelig salt.
Læs evt. mere om sort salt (kala namak) på vores webshop. Her står der masser om, hvad det er, og hvordan det ellers kan bruges.
Vegansk omelet - opskrift
Arbejdstid: Ca. 20 min. – inkl. stegning
Opskriften giver 2 store stk vegansk omelet
80 gram kikærtemel
20 g gærflager
1 tsk sort salt (kala namak)
1 tsk bagepulver
2 dl vand
1 medium løg (ca. 75 gram) – finthakket
½ rød peberfrugt – finthakket
Olie til svitsning af grøntsagerne og stegning
100 gram vegansk revet ost
(du kan evt. bruge Violifes blok med cheddarsmag, og rive den på et rivejern. Den smelter rigtig godt.)
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser (kikærtemel, gærflager, bagepulver og sort salt).
Tilsæt vandet og pisk det sammen, så du har en dej uden klumper.
Svits løg og peberfrugt af på panden i 2-3 minutter.
Mix de svitsede grøntsager ind i dejen.
Hæld halvdelen af dejen til vegansk omelet på panden, og steg den i nogle minutter på den ene side.
Vend den og steg et par minutter på den anden side.
(TIP: hvis den ikke virker så sammenhængende, kan du ‘snyde’, og skære den på midten, så du kun skal vende en halv vegansk omelet ad gangen. Den bliver samlet af osten mellem de to halve til sidst).
Fordel så revet ost på midten, og luk omeletten sammen, så osten holder den lukket. Steg den et par minutter mere, så osten er smeltet.
Gentag med omelet nr. 2