Veganske karbonader med vegansk stuvet hvidkål

Veganske karbonader med vegansk stuvet hvidkål - mere dansk bliver det vidst ikke. Og det smager skønt. En god smag og konsistens i karbonaderne og en perfekt cremet hvidkål.
veganske karbonader vegansk stuvet hvidkål

Veganske karbonader med vegansk stuvet hvidkål.

Du vil helt sikkert blive positivt overrasket, når du smager de ekstremt gode veganske karbonader. De er geniale – hvis jeg selv skal sige det. Og med super cremet vegansk stuvet hvidkål som tilbehør, er du home safe med en lækker, kødfri ret.

En super god ide til nærende og smagfuld vegansk aftensmad til de kolde aftener, som selv de kræsne børn og voksne kan lide.

Veganske karbonader lavet af sojagranulat og knoldselleri

De veganske karbonader består hovedsageligt af sojagranulat og revet knoldselleri. Og vi er vilde med både konsistens og smag, og det gælder også de, der normalvist hellere spiser kød. Og man kan slet ikke smage knoldsellerien. (Du finder sojagranulat i vores Nutty Vegan -webshop)

Konsistensen i veganske bøffer og deller kan være svær at få til at minde om kød. Men her er det så tæt på originalen, som det kan komme. Og det er MEGET tæt på.

Vegansk stuvet hvidkål - på plantedrik selvfølgelig

Vegansk stuvet hvidkål er helt ud lige så nemt at lave, som var det ‘almindelig’ stuvet hvidkål. Og smagen er akkurat den samme – som i 100% den samme. Her kan absolut ingen smage forskel. 

Du skifter bare mælk ud med enten mandeldrik, risdrik eller sojadrik (altså den uden vaniljesmag!).  Jeg har endnu ikke prøvet med havredrik, men hvorfor ikke…

veganske karbonader opskrift
vegansk stuvet hvidkål opskrift
veganske karbonader vegansk stuvet hvidkål

Veganske karbonader med vegansk stuvet hvidkål- opskrift

Arbejdstid: 45 minutter

Hviletid karbonadefars: mindst 30 min. gerne længere

Denne opskrift på veganske karbonader og vegansk stuvet hvidkål er nok til 4 personer. 

Ingredienser til veganske karbonader:

Ingredienser til vegansk stuvet hvidkål:

  • 700 gram hvidkål – snittet i medium strimler (ikke for tykt og ikke for tyndt)
  • ½ liter plantedrik – jeg har gode erfaringer med mandeldrik, soyadrik og risdrik.
  • 1-2 dl. kogevand fra hvidkålen
  • 50 gram vegansk smør eller plantemargarine (jeg bruger Naturli bloksmør)
  • 3-4 spsk hvedemel til jævning
  • ½-1 tsk muskatnød – malet
  • Salt & peber

Fremgangsmåde veganske karbonader – plantefarsen:

Kog ½-1 liter vand og sæt sojagranulat i blød med ½ grøntsagsbouillonterning. Det skal trække i mindst 5 min.

opskrift med sojagranulat - tilberedning af tørret soya fars

Riv knoldselleri, hak løget og svits det af på panden i 2 spsk olie i ca. 8-10 min. Tilsæt lidt salt og peber.

Dræn det udblødede sojagranulat i en si. Pres så meget væde ud du kan med en ske.

Kværn høfrøene til mel, og tilsæt så alle ingredienser (undtagen rasp) i en stor skål og ælt/rør det rigtig godt sammen. Tilsæt i første omgang kun 1½ dl kikærtemel, og tilføj så ½ dl mere hvis plantefarsen er for våd.

Stil din plantefars til de veganske karbonader på køl og lad det trække i mindst ½ time.

Fremgangsmåde vegansk stuvet hvidkål:

Hak hvidkål i medium store stykker. Tilsæt hakket hvidkål, lidt salt og rigeligt med vand i en gryde, og lad det koge i ca. 8-10 minutter. Start evt. på sovsen i mellemtiden. HUSK at du skal bruge 1-2 dl af kogevandet fra hvidkålen, når det er kogt færdigt. 

Sovs til vegansk stuvet hvidkål: 

Find en stor gryde (det hele skal kunne være i gryden til sidst – inkl. hvidkålen) og smelt vegansk smør/plantemargarine. Rør 3-4 spsk mel i og pisk det sammen til en melklump. Tilsæt så plantedrikken lidt ad gangen, imens du pisker godt til. 

Tilsæt muskatnød.

Dræn vandet fra hvidkålen, og tilsæt 1-2 dl. af kogevandet hvis din sovs er for tyk. 

Smag din veganske hvidkål til til med salt og peber, og lad det stå på meget lavt blus, imens du laver de veganske karbonader. Det skal bare holde sig lunt – ikke simre!

Karbonaderne:

Form dine veganske karbonader så store som du vil have dem. Vend dem i rasp, inden du steger dem i godt med olie på panden. De skal have ca. 7-8 minutter på hver side.  

veganske karbonader opskrift

Så er du klar med en god omgang smagfuld og nærende vegansk aftensmad – enjoy 😉 

vegansk stuvet hvidkål - vegansk julemad opskrifter

Var det en god opskrift på veganske karbonader?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Del på facebook
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Du finder bl.a. økologisk sojagranulat/soya fars i min egen Nutty Vegan webshop – 42 kr. for 500 gram. Nutty Vegan er et nyt dansk vegansk brand – og det er tilknyttet vores hjemmeside.

Ja, det er super fint at lave farsen til de veganske karbonader dagen før. Så kan den rigtig stå og samle sig, og så bliver de endnu mere faste i konsistensen.

Sojagranulat (soya fars) er lavet af sojabønner eller rettere sojabønnemel, der er blevet tekstureret. Så det er ganske naturligt. Sojagranulat har et stort proteinindhold (af kvalitetsprotein) og indeholder næsten ingen fedt.

Læs mere om hvad sojagranulat er for noget her.

Du kan sagtens fryse de veganske karbonader ned, hvis der skulle være lidt til overs. Eller brug dem til madpakken – en god karbonadeburger kan man da ikke sige nej til 😉 

Kan man fryse vegansk stuvet hvidkål? Det har jeg ikke prøvet. Men hvorfor ikke. 

veganske opskrifter på vegansk mad
veganske opskrifter og vegetaropskrifter

Find de nyeste opskrifter på de sociale medier:

vegansk slik

Vegansk slik

Vegansk slik kan være helt almindeligt slik, som du finder i supermarkedet. Få hjælp til at finde hoved og hale i vegansk og vegetarisk slik. Her har du lister over begge dele.

Læs mere »

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram.
Her får du masser af nemme og lækre veganske opskrifter.
Og så kan du også følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter
Louise
Louise

Jeg er en nysgerrig madentusiast, der er pjattet med at afprøve og lave nye veganske opskrifter.
Ikke mindst at prøve nye veganske produkter og præfabrikerede fødevarer af...
Sidens indhold bliver løbende opdateret - også i forhold til jeres spørgsmål og kommentarer.

Har du kommentarer? Eller har du spørgsmål?
Så giv den gas herunder: