Veganske hindbærsnitter

Veganske hindbærsnitter - opskrift på sprøde og søde hindbærsnitter, der smager helt som de traditionelle.
veganske hindbærsnitter

Veganske hindbærsnitter opskrift

Det er super nemt at lave alverdens typer af kage vegansk. Først og fremmest fordi æg ofte slet ikke er nødvendig. Men også fordi at smør jo bare skiftes ud med vegansk smør, og mælk med plantedrik. 

Denne opskrift på veganske hindbærsnitter giver 8-10 sprøde snitter, der smager helt som de traditionelle.

veganske hindbærsnitter uden æg
veganske hindbærsnitter opskrift

Veganske hindbærsnitter med vegansk krymmel

Uanset hvordan du vil pynte de veganske hindbærsnitter, skal du lige være klar over, at ikke al krymmel er vegansk. Faktisk er de røde krymmelstykker i regnbuekrymmel tit farvet med E120 (karmin – fra skjoldlus), der ikke er vegansk. Så den går ikke. Se evt. listen over veganske (og ikke veganske) e-numre her. Tjek listen, for så ved du, at du ikke kommer til at bruge animalsk krymmel ved et uheld.

Men til gengæld kan du stort set bare styre uden om alt det røde krymmel. Det er nemlig den farve krymmel, der oftest er farvet med animalske stoffer. Så om du vælger brun, grøn, gul eller måske vælger lidt frystørrede hindbær som pynt, ja, det er helt op til dig.

Skal der ikke æg i?

Tro mig… ingen kan smage at det er veganske hindbærsnitter – uden æg. Æg er slet ikke nødvendige for at lave skønne, sprøde og søde hindbærsnitter. 

Det vil du også selv hurtigt opleve, når først du sætter tænderne i. Herhjemme er det en af favorit-kagerne, og det bliver måske også din 😉 

veganske hindbærsnitter

Veganske hindbærsnitter - opskrift

Arbejdstid: I alt ca. 15 min

Dejens hviletid: Mindst ½ time

Bagetid: ca. 12 min.

Opskriften giver ca. 8 veganske hindbærsnitter

250g hvedemel + det løse

150g vegansk smør (jeg bruger naturli’s bloksmør)

60g flormelis

½ dl vand

1 spsk vaniljesukker

1½ tsk bagepulver

150-200g hindbærmarmelade

Topping:

Flormelis og vand til glasur

Evt. krymmel el. frysetørrede hindbærstykker

Fremgangsmåde:

Mix de tørre ingredienser sammen.

Smuldr vegansk smør i, og ælt dejen sammen så godt du kan.

Tilsæt vand og ælt igen. Dejen er temmelig klistret, men det er helt fint. Du skal ikke overælte den. Bare til den er ensartet.

Stil dejen på køl i mindst ½ time (tildækket – el. pakket ind i film).

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Del dejen op i 2 lige store stykker, og drys lidt mel på køkkenbordet. Rul de 2 dejstykker ud med en kagerulle. Ca. 10×45 cm pr stk. Så de lige kan være på bradepanden.

Skær dem evt. til i kanten, så kanterne bliver helt lige, og form en lille ekstra snitte ud af det overskydende dej.

Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 12 min. 

Hold øje med dem de sidste par minutter. Du vil jo nok ikke have brune/sorte veganske hindbærsnitter.

dej til hindbærsnitter uden æg

Lad dem køle af på en bagerist. Bemærk at de stadig er lidt bløde, lige når de kommer ud af ovnen. Men de bliver sprøde, når de køler ned.

Efter nedkøling – ca. 15-20 minutter – kan du smøre hindbærmarmelade på det ene stykke, og lægge den anden ovenpå.

Smør glasur på toppen, og drys med krymmel, inden glasuren sætter sig.

Skær snitterne ud i den størrelse, du synes er passende.

Og så kan du servere skønne veganske hindbærsnitter.

veganske hindbærsnitter uden æg
veganske opskrifter på vegansk mad
veganske opskrifter og vegetaropskrifter

Find de nyeste opskrifter på de sociale medier:

vegansk slik

Vegansk slik

Vegansk slik kan være helt almindeligt slik, som du finder i supermarkedet. Få hjælp til at finde hoved og hale i vegansk og vegetarisk slik. Her har du lister over begge dele.

Læs mere »

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram.
Her får du masser af nemme og lækre veganske opskrifter.
Og så kan du også følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter
Louise
Louise

Jeg er en nysgerrig madentusiast, der er pjattet med at afprøve og lave nye veganske opskrifter.
Ikke mindst at prøve nye veganske produkter og præfabrikerede fødevarer af...
Sidens indhold bliver løbende opdateret - også i forhold til jeres spørgsmål og kommentarer.

Har du kommentarer? Eller har du spørgsmål?
Så giv den gas herunder: