Hjemmebagt vegansk drømmekage – du kommer til at elske den!
En klassiker som drømmekage kan nemt laves vegansk. Og så smager den helt fantastisk, svampet og lækker – lige som en drømmekage jo skal.
Vegansk drømmekage uden æg, mælk og smør
I denne opskrift på vegansk drømmekage, er æg erstattet af hørfrøæg (en blanding af malet hørfrø og vand). Selvom æg ofte er kilden til en svampet kage, så garanterer jeg, at denne opskrift giver en lige så lækker og svampet kage, selvom den er uden æg.
Mælken bliver naturligt nok bare erstattet af plantedrik, og som smør bruger du vegansk plantemargarine eller Naturli Bloksmør.
Når vi bager den herhjemme, så bliver den altid et hit, både blandt voksne og børn. Prøv den selv, og glæd dig til et lækkert stykke drømmekage….. eller to 😉
Vegansk drømmekage - opskrift
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: i alt 35 min.
Opskriften på vegansk drømmekage er nok til en bradepande på 25 x 30 cm.
- 540 gr. mel
- 400 gr. sukker
- 100 gr. flydende plantemargarine
- 4 dl. plantedrik
- 1½ dl. hørfrøæg
- Mal en ½ dl. hørfrø i en kaffekværn eller blender, så det bliver til mel (du kan også bruge dem hele). Hæld 1 dl. vand i en gryde og hæld hørfrømel (eller hele hørfrø) i. Kog det op under omrøring i ca. 2 minutter til det er blevet tykt. (Jeg kalder det: hørfrøæg 😉 )
- 2 spsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 4 tsk. vaniljesukker
INGREDIENSER - fyld:
- 200 gr. vegansk smør (jeg har gode erfaringer med blok-smør fra Naturli)
- 200 gr. kokosmel
- 350 gr. brun farin
- ½ dl. plantedrik
Fremgangsmåde:
- Start med at lave hørfrøæg: mal ½ dl. hørfrø i en kaffekværn eller minihakker, så det bliver til mel. Hæld så 1 dl. vand + hørfrømel i en gryde og kog det op i et par minutter. Rør hele tiden indtil det er blevet tykt.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Bland flydende plantemargarine og let-afkølet hørfrøæg i en skål.
- Tilsæt sukker og pisk blandingen luftig med en håndmikser.
- Tilsæt plantedrik og pisk igen (pas på det ikke sprøjter!).
- Bland mel, bagepulver, natron og vaniljesukker i blandingen.
- Pisk dejen med en håndmikser indtil den er ensartet.
- Smør en bradepand på 25 x 30 cm. med vegansk plantemargarine eller vegansk smør eller beklæd den med bagepapir.
- Hæld dejen i bradepanden.
- Sæt kagen i den forvarmede ovn og bag den i 25 min.
- Imens kagen bager, så skal du igang med at lave fyldet:
- Smelt 200 gr. vegansk smør i en gryde (jeg bruger gerne blok-smør fra Naturli).
- Tilsæt 350 gr. brun farin i gryden og rør det sammen med det smeltede smør.
- Tilsæt 200 gr. kokosmel og rør det godt ind.
- Under omrøring tilsættes ½ dl. plantedrik.
- Kog massen op i et minut eller 2.
- Når kagen har bagt i 25 min. tages den ud af ovnen. Kokosmassen fordeles ud over kagen. Bages i yderligere 10 min.
Opskrifter på andre veganske kager:
FAQ
Folk spørger tit om:
Den kan sagtens fryses ned. Og når kagen er tøet op igen, så er den stadig ligeså lækker og svampet.
Nogle flydende plantemargariner er veganske. Jeg ved at Becel og AMA er veganske, og dem har jeg rigtig gode erfaringer med.