Sukkerfri vegansk gulerodskage – opskrift med erythritol
En super nem og absolut lækker vegansk gulerodskage – uden tilsat sukker.
Den bliver både let luftig og dejligt svampet – uden at blive for klæg, hvilket ellers godt kan ske med en gulerodskage.
Om du er til nødder (eller måske rosiner) er op til dig, for de kan sagtens udelades (eller tilsættes).
Når der er tale om en vegansk gulerodskage er det naturligvis uden både æg og mælk. Men det kan man ingenlunde smage. Mest fordi de 2 ingredienser slet ikke er nødvendige, når man bager kage. Uanset type.

Opskrift med erythritol (Sukrin/Sågger)
Opskriften på den sukkerfri veganske gulerodskage er en opskrift med erythritol.
Men hvad dælen er erythritol?!
Erythritol (der nok bedst kendes under mærkerne Sukrin eller Easis, men som findes langt billigere i andre mærker – f,eks. erythritol fra Lowcarbchef – link til shop), er et naturligt sødestof. Men helt uden kalorier. Det ligner almindeligt hvidt sukker, og søder næsten lige så meget.
Erythritol er det man kalder en sukkeralkohol og polyol. Det findes naturligt i for eksempel melon, pærer og vindruer. Indholdet i frugterne er bare ikke stort nok, til at man kan udvinde det derfra. I stedet dyrkes erythritol via glukose fra blandt andet majsstivelse. Det fermenteres (som ost, yoghurt, soyasauce og vin) med en bakteriekultur, og herefter renses og krystalliseres det. Du skal dog ikke blive forvirret over betegnelsen. For selvom det hedder sukkeralkohol, så har det intet med almindelig alkohol at gøre.
Og det skader på ingen måde dine tænder.
Det kan bruges i bagværk som sukkererstatning og brug det i stedet for sukker i kaffen, theen, på din morgenmad, i dine smoothies osv.

Sukkerfri vegansk gulerodskage - opskrift
Opskriften på sukkerfri vegansk gulerodskage uden æg er nok til 6-8 personer - bages i 1½-2 liter brødform.
Tilberedningstid: 15 minutter
Bagetid: 28-30 min.
Totaltid: 45 min.
Ingredienser:
- 165 gram hvedemel
- 40 gram havregryn
- 40 gram hvedegluten (el. alm. hvedemel - hvedegluten giver bare en ekstra hæveeffekt og langt flere proteiner klik for mere info >)
- 100 gram eryhritol (Sågger / Easis / Sukrin)- findes billigt her >>
- 2-3 tsk. kanel
- 1 tsk kardemomme (kan udelades)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk loppefrøskaller eller hørfrømel (æggeerstatning)
- Ca. 100 gram grofthakkede hasselnødder (el. andre typer nødder)
- 1 tsk. salt
- 2 dl plantedrik (havre, soya, mandel - typen betyder ikke det store)
- ½ dl. olie
- 250 gr. revet gulerod
- Evt. ½-1 dl rosiner
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Smør en stor brødform med olie el. plantesmør - eller beklæd med bagepapir.
- Riv gulerødderne på et rivejern og hak nødderne
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og mix det godt sammen (mel, havregryn, hvedegluten, erythritol, salt, kanel, kardemomme, loppefrøskaller/hørfrømel, bagepulver og nødder (evt. rosiner))
- Hæld så de våde ingredienser i (gulerødder, olie og plantedrik)- og pisk sammen med en håndmixer.
- Hæld dejen i den smurte brødform, og sæt den i ovnen på midterste rille.
- Bag den i ca. 27-30 minutter. Tjek evt. med en tandstikker eller et træ-grillspyd om den har fået nok. Den skal selvfølgelig være lidt klæg, men det skal jo ikke være dej.
- Og så er der sukkerfri vegansk gulerodskage. (Den kan sagtens fryses ned)