Veganske brownies

Opskrift på veganske brownies. De er super moist og har en intens smag af chokolade/kakao. Hvis du er på udkig efter en rigtig god opskrift på kikærtebrownies - så er den lige her.
Veganske brownies

Det er faktisk nemt at lave veganske brownies, der smager super godt.

Æg er slet ikke nødvendigt, og du får den samme gode klæge konsistens, og selvfølgelig den intense chokoladesmag.

Lige denne version er lavet på kikærter, så du kan også kalde dem veganske kikærtebrownies. Men hvis du vil servere dem for ikke-veganere, så lad være med at nævne det med kikærterne. For så kan nogle finde på at dømme på forhånd (har jeg erfaret). Og ungerne vil slet ikke smage dem… Så lad os bare kalde dem veganske brownies 😉 

Sukkerfri veganske brownies

Ud over at der ikke er æg og mælk i, er det også en opskrift på sukkerfri veganske brownies. Så det er da om noget en sundhedskage. 

Jeg bruger enten sukrin (naturligt og kaloriefrit sødestof) eller flydende sødemiddel som alternativ til sukker. Der er ingen kalorier i, og du får samme smag som med sukker. Jeg bager tit sukkerfri kager, da min kære mor har diabetes, og hun skal da ikke snydes for de veganske brownies.

Hvis du er helt ligeglad med, om dine kikærtebrownies er sukkerfri, kan du bare erstatte med 90 gram sukker i opskriften.

Kikærtebrownies med eller uden nødder

Vil du gerne have hasselnødder eller valnødder i dine veganske kikærtebrownies? Så skal du da have det.

Jeg har bare valgt den børnevenlige udgave lige her.

Tilsæt evt. ½ dl. grofthakkede nødder, så der kommer nøddesmag og lidt ekstra crunch. Tilsæt dem til sidst – sammen med det hakkede chokolade. 

Veganske brownies

Veganske brownies - opskrift

Tilberedningstid: 10 minutter

Bagetid: 30-35 min.

Totaltid: 40-45 min.

Opskriften på veganske brownies er nok til ca. 6 personer. Jeg bruger en brødform på 1,5 liter, så lav dobbelt portion, hvis der skal være nok til en lille bradepande.

Ingredienser til kikærtebrownies:

Glasur til veganske brownies: jeg bruger almindelig glasur, så det er bare flormelis, kakao og vand. Men du kan også lave vegansk chokoladefrosting.

Fremgangsmåde kikærtebrownies:

veganske brownies opskrift

TIP: server din veganske chokoladekage med vegansk is - yummi...

Var det en god opskrift på veganske brownies?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Jeg foretrækker faktisk selv at tilsætte ½ dl. hakkede hasselnødder eller valnødder til mine kikærtebrownies. Så det kan du sagtens. Der er bare mange børn, der ikke vil have nødder…

Dine kikærtebrownies kan snildt holde sig nogle dage på køl. Jeg vil strække mig og sige en hel uge.

I fryseren kan de holde sig nogle måneder, men så er det ikke anbefalelsesværdigt at smøre frosting på. For det kan blive lidt sært ved nedfrysning.

Det vil jeg ikke anbefale, for kikærter har en noget anden konsistens end bønner.

Skal det være vinterlige og juleagtige veganske brownies? Så tilføj 1-2 tsk. kanel i frostingen eller 3 tsk. i dejen. Du kan evt. også tilsætte 1-2 tsk. appelsinskræl.

Er du pjattet med veganske brownies?

Er du også tosset med veganske brownies, så kommer der snart flere og anderledes her på siden. Følg med på Facebook eller Instagram.

I mellemtiden kan du måske finde inspiration fra én af minde yndlings-inspirationssider. En amerikansk madblog der hedder Minimalist Baker. Her er en opskrift på raw veganske brownies med chokoladeganache. Altså brownies man ikke skal bage. Det lyder ikke helt tosset vel? 😉 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter