Glutenfri veganske cookies med chokoladestykker. Yummi cookies, der er sprøde udenpå og bløde indeni.
veganske cookies opskrift glutenfri cookies

Glutenfri veganske cookies opskrift

Er der noget bedre, end at sætte tænderne i en både sprød og blød cookie fyldt med yummi chokoladechunks… Næh.. vel..

Her har du en nem opskrift på både glutenfri og veganske cookies, der både er et hit hos store og små.

Veganske OG glutenfri cookies

Det er altså både en opskrift på veganske OG glutenfri cookies. Og næh, der er ikke nogen hos os, der er glutenallergiker, men det kender vi nogen der er. Og så er det jo fedt at kunne byde på en lækker cookie, når man har gæster, der ikke kan tåle gluten.

Noget helt andet er, at vi nok får lidt rigeligt gluten i hverdagene. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der bliver spist både masser af veganske burgerbøffer, steaks og også pålæg, der er lavet af hvedegluten. Så det er jo fint, at man så lige kan trappe lidt ned på glutenindtaget med smækre glutenfri cookies. 

Jeg er pjattet med både tapiokamel og bananmel, (og derfor har jeg også fået begge dele hjem til shoppen). Bananmel er fyldt med resistent stivelse, fordi det er lavet af grønne bananer. Og det er godt for tarmfloraen. Du kan læse meget mere om meltypernes egenskaber på webshoppen.

veganske cookies opskrift
glutenfri cookies opskrift med bananel og tapiokamel

Og hvad så med 'æg' i de veganske cookies?

Jeg har efterhånden eksperimenteret MEGET med at finde æggeerstatning. (se evt. mit indlæg om vegansk ‘æg’ her), og jeg må indrømme, at jeg fortsat hælder mest til enten hørfrømel eller loppefrøskaller. Her i opskriften på veganske cookies, blev det loppefrøskallerne der vandt.

veganske cookies opskrift glutenfri cookies

Glutenfri veganske cookies - opskrift

Arbejdstid: Ca. 10 minutter

Bagetid: 15-17 minutter

Opskriften giver 16-18 glutenfri veganske cookies.

170 gram bananmel

(bananmel findes på shoppen her – hvor du også kan læse mere om det)

170 gram kokossukker eller 200 gram sukker

120 gram blød vegansk smør (jeg bruger Naturli’s Blok)

‘Æg’: 1 spsk loppefrøskaller + ½ dl vand 

(Du finder også øko loppefrøskaller på shoppen)

1½ tsk bagepulver

½ tsk salt

Ca. 150 gram vegansk chokolade

(Der findes MANGE typer af vegansk chokolade i shoppen – bl.a. madlavningschokolade og chokoladeknapper til bagning)

Fremgangsmåde veganske glutenfri cookies:

Hæld loppefrøskaller og vand i en stor skål. Lad det trække et par minutter, til det er blevet tykkere.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og beklæd 2 bageplader med bagepapir.

Tilsæt kokossukker og blød vegansk smør til loppefrø-blandingen, og pisk det sammen med en håndmixer.

Skær chokoladen ud i store chunks (stykker). Gem evt. en håndfuld af de største stykker, og pres dem ned i de veganske cookies, lige når de tages ud af ovnen. 

Mix de tørre ingredienser i en anden skål og ælt det så sammen med de våde.

Det bliver godt klistret.

Form 16-18 kugler af dejen, og læg dem på bagepladerne. Lav god plads mellem hver kugle.

Pres lidt ned på hver kugle med hånden eller en spatel – så de kun er et par centimeter høje.

Bag dem i 15-17 minutter.

Tip: jeg har oplevet, at de veganske cookies ikke altid flyder så meget ud, som de skal. Så hvis de ikke er begyndt at flyde ud efter 10 minutter, er det bedst at tage dem ud (hurtigt) presse dem lidt ned med en spatel, og sætte dem ind i ovnen igen.

Husk at presse de ekstra stykker chokolade i med det samme, de kommer ud af ovnen.

De er stadig bløde udenpå lige når de kommer ud af ovnen. Men når de har kølet lidt af på en bagerist, bliver de sprøde.

Og så kan du servere super lækre veganske cookies (eller glutenfri cookies, hvis du hellere vil kalde dem det).

Enjoy

 

Er du interesseret i glutenfri produkter – og måske færdiglavede veganske og glutenfrie cookies, er udvalget stort på min 100% veganske webshop.

Over 100 glutenfri produkter.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter