Veganske gulerodsboller

Veganske gulerodsboller - opskrift på GENIALE bløde, luftige og saftige gulerodsboller med den 'hemmelige' ingrediens. Bedre end bagerens og med langt bid.
veganske gulerodsboller

Veganske gulerodsboller opskrift

Det er ikke kun mig, der mener, at denne opskrift på gulerodsboller uden æg og mælk er helt GENIAL. Det er den. Det har jeg både venner og families ord på. Og du bliver simpelthen nødt til at prøve den.

Det der udgør det geniale i de veganske gulerodsboller, er konsistensen. De bliver super luftige og bløde. Og som de ville sige i den store Bagedyst, så har de langt bid. 

Den hemmelige ingrediens i de veganske gulerodsboller

Faktisk er den hemmelige ingrediens jo ikke hemmelig mere nu, men det er hvedegluten, der er den geniale ingrediens i denne opskrift på veganske gulerodsboller. 

Og hvad er det nu for en fætter!?

Hvedegluten kaldes også glutenmel, seitanmel, vital wheat gluten og proteinmel. Så det kan være lidt svært at regne ud, at det faktisk er helt det samme. 

Hvedegluten er den ingrediens, der får dejen/ bollerne til at hæve afsindigt meget, og så giver det en helt fantastisk god konsistens. Det består af 75 g protein per 100 g. Så du kan nok regne ud, at det slet ikke har samme egenskaber, som almindeligt hvedemel. 

opskrifter med glutenmel - hvedegluten seitanmel i boller
opskrifter med hvedegluten i boller

Hvedegluten er ikke så nemt at finde - og dog...

Det har været mig decideret umuligt at finde hvedegluten ude i de danske butikker. Et par webshops har det, men der koster det spidsen af en jetjager. Det var faktisk pga. hvedegluten (og gærflager), at jeg selv begyndte at undersøge, hvordan man kunne få det billigere i (og til) Danmark. Jeg er trods alt jyde. Læs mere om historien i FAQ’en nedenfor – og find vores eget Nutty Vegan hvedegluten i shoppen her.

Og nu til de veganske gulerodsboller.

veganske gulerodsboller

Veganske gulerodsboller - opskrift

Arbejdstid: 15 minutter

Hævetid: 1 time + ½ time

Opskriften på veganske gulerodsboller uden æg og mælk giver ca. 12 boller

Ingredienser:

50 gram gær

1 dl vand

1 3/4 dl plantedrik

1 tsk citronsaft

1 tsk sukker

4 spsk olie

250 gram revne gulerødder

3/4 dl solsikkekerner (kan udelades)

100 gram hvedegluten (du kan selvfølgelig bruge almindeligt hvedemel, men så går det geniale af opskriften, og så bliver det almindelige veganske gulerodsboller.) Findes bl.a. i vores Nutty vegan webshop.

500 gram hvedemel

1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vand og plantedrik. Rør sukker, olie og citronsaft i.

Tilsæt revet gulerod og solsikkekerner og rør igen. 

Rør hvedegluten i, og tilsæt hvedemel og salt til slut, og så skal der ellers æltes. 

Ælt dejen rigtig godt sammen – brug gerne nogle minutter på at ælte – og hvis du har en køkkenmaskine, så lad den gøre arbejdet i 5 minutter. 

Dæk skålen med dej til med et viskestykke, og lad dejen hæve i mindst 1 time ved stuetemperatur. 

Del så dejen i 4 og form 3 boller af hvert stykke. 12 stk og læg dem på en bageplade med bagepapir. Og ja, dejen skal være så spændstig – det er hvedeglutenmelets egenskaber, der gør dejen så elastisk. Bemærk de skønne lufthuller, der allerede er dukket op. 

Du skal ikke være bekymret over, at bollerne ser små ud – de vil hæve rigtig meget. (Også i ovnen).

Dæk dem til og lad dem efterhæve i mindst ½ time. 

Bag dem midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 min.

De hæver afsindigt meget i ovnen. Så de bliver helt spændt ud. Og så falder de ned igen, og så er det, at du har de bedste, mest geniale veganske gulerodsboller – ever! Super luftige, bløde og med et spændstigt, langt bid. 

veganske gulerodsboller opskrift
veganske gulerodsboller

Var det en god opskrift på geniale veganske gulerodsboller?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Som nævnt ovenfor, så startede mit lille eventyr med at nogle helt geniale veganske ingredienser, ikke var til at opstøve i Danmark. I hvert fald ikke til fair priser. Så jeg undersøgte muligheden for at starte/lave eget vegansk brand. Med tilhørende webshop.

Det har taget megen korrespondance med alverdens leverandører i EU og ikke mindst masser af tid på at få styr på alt det administrative i forhold til Fødevareministeriet, selskabsstiftelse og av min arm.

Men.. lang historie kort.. Nu kan du endelig købe hvedegluten i vores Nutty Vegan Webshop. Og her koster det ikke en arm og et ben. 

Og udover at du kan bage geniale veganske gulerodsboller, er hvedegluten primæringrediensen i veganske køderstatningsretter. Eksempelvis seitan-steg, steaks, pølser, sild og ikke mindst; en super lækker spegepølse. Alt sammen vegansk. Alt sammen lavet af hvedegluten. Og alt sammen fuldstændig genialt, når man vil spise kødfrit og æggefrit og stadig spise super lækker mad. 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter