En super nem opskrift på sukkerfri barbecue sauce (barbeque sauce om du vil).
At du også kan kalde det hjemmelavet eller endda vegansk barbecue sauce – ja, det gør den ikke ringere 😉
Den smager super lækkert med en skøn røget (smoked) smag. Har en perfekt konsistens og en dejlig krydret smag. Og så er den ekstremt nem at lave. Det tager kun 5 minutter.
Du kommer aldrig til at købe færdigkøbt BBQ sauce igen…
Er barbecuesauce ikke altid vegansk?
Nu tror jeg ikke, at jeg har oplevet, at en opskrift på barbecue sauce – sukkerfri eller ej – var uvegansk.. Så det er måske i overkanten, at kalde det en vegansk barbecue sauce. Men det passer jo ind her på siden. Så det må du leve med.
Hvordan er det en sukkerfri barbecue sauce?
Det er en sukkerfri barbecue sauce, fordi jeg har byttet alt sukker ud med flydende sødemiddel. Og det kan du ikke smage.
Jeg forstår faktisk ikke, at flere ikke vælger flydende sødemiddel som hel eller bare halv erstatning for sukker, sirup osv. Det giver langt færre kalorier, når du bruger sødemiddel. Og uanset om det er sukkerfri barbecue sauce du laver, eller om det er en kage du bager, så kan du ikke smage forskellen.
Skal der chili i en hjemmelavet BBQ sauce?
Personligt er jeg pjattet med stærk mad, så ja, efter min mening, skal der chili i en hjemmelavet BBQ sauce. Men du bestemmer jo helt selv, hvor stærk din sauce skal være. I opskriften har jeg lavet en mild/medium version og en stærk. Så det er 100% op til dine smagsløg.
Når det er sagt, vil jeg alligevel klart anbefale, at du bruger chili (eller cayenne peber). Ellers bliver det en lidt tam sukkerfri barbecue sauce.
Det bliver til en fabelagtig smoked (røget) barbecue sauce
Det er smagen af røget/smoked paprika, der skinner igennem i denne opskrift på sukkerfri barbecue sauce. Men samtidig er den også sød. Kan du forestille dig det? En cremet, spicy og røget, men stadig sødlig smag?
Jeg kan kun anbefale, at du prøver den.
En barbecue sauce der er oplagt til grillmad, burger osv.
Vi bruger denne barbecue sauce som tilbehør eller sauce til alt muligt. Mest fordi den smager så fantastisk godt, men også fordi du ikke finder andre BBQ saucer, eller saucer generelt, der indeholder færre kalorier. Og så er den også fedtfri – altså uden olie.
Den er oplagt som tilbehør til vegansk burger, som barbecue sauce til grillmad eller som dip. Eller hvad du nu ellers, har lyst til at bruge den til.
Let’s get to it…
Sukkerfri barbecue sauce:
Tilberedningstid: 5 min.
- 1 brik tomat passata (altså ikke flåede tomater, men purerede tomater). Der er 500 ml. i én brik.
- 1½ spsk. tomatpasta. (Og her mener jeg de meget små dåser af koncentreret tomatpasta)
- 3 spsk. eddike (lagereddike eller æblecidereddike).
- 1 ts. salt
- 1½ - 2 spsk. flydende sødemiddel (alt efter hvor sødt du vil have den. Du kan altid smage den til).
- 2 spsk. smoked paprika
- 2 tsk. spidskommen
- 1½ tsk. chiliflager eller cayennepeber (tag 1 spsk. i stedet, hvis det skal være en spicy og stærkere barbecue sauce).
Så skal du ellers i gang:
Tilberedning af hjemmelavet, sukkerfri barbecue sauce:
- Find en skål og hæld alt undtaget tomatpassataen i. (= vent med brikken med de 500 ml. purerede tomater.. jeg skriver det lige, så du ikke bytter om på tomatpasta og tomatpassata)
- Rør massen godt sammen. Til det bliver ensartet.
- Tilsæt så brikken med tomatpassata og rør det hele godt sammen.
- Og voila - så står du med en lækker portion hjemmelavet, sukkerfri barbecue sauce - klar til servering.
Serveringstips
Server hjemmelavet barbecue sauce til grillmad, burger, tortillas (i stedet for tomatsalsa) eller som dip til grøntsagsstænger eller chips.
Opskrifter på andet vegansk tilbehør:
FAQ
Sukkerfri barbecue sauce
Folk spørger tit om:
Hjemmelavet barbecue sauce kan sagtens holde sig i en lukket beholder i køleskabet i et par uger.
Jeg har forsøgt med andre krydderier end smoked paprika og spidskommen. Og uden smoked paprika, så får den ikke den lækre røgede smag. Så jeg vil faktisk ikke anbefale, at du skifter lige dét krydderi ud med et andet, når du laver sukkerfri barbecue sauce.
Bruger du almindelig rosen paprika, så bliver smagen for sødlig. (I hvert fald efter min smag).
Jeg elsker at eksperimentere med madlavning. Og det har da også krævet mange småjusteringer af denne opskrift, før den er blevet så god, at jeg intet vil ændre. Så jeg håber, at du også synes om den.
Generelt eksperimenterer jeg tit med at ‘fordanske’ opskrifter, som jeg finder på amerikanske madblogs. For de laver mange spændende ting over there. Men de laver det tit lidt kompliceret. Se eksempelvis denne opskrift på vegansk barbecue sauce (engelsk).