Vegansk chokoladekage – opskrift
Hvis du søger en rigtig god opskrift på vegansk chokoladekage / chokoladelagkage, så bliver du næsten nødt til at prøve denne.
Hvem skulle have troet, at man snildt kan lave en super lækker chokoladelagkage uden æg og smør? Og helt uden sære ingredienser.. Hvis du ikke siger til gæsterne, at det er en vegansk chokoladekage, gætter de det aldrig.
Den er både luftig og moist – og så er den nem at lave.
Så get to it – og prøv selv.

Opskrift på vegansk chokoladekage eller chokoladelagkage
Tilberedningstid: 15 minutter
Bagetid: 20-25 min.
Totaltid: 35-40 min.
- 275 gr. hvedemel
- 175 gr. sukker
- 3 dl soyamælk (eller mandelmælk)
- 150 gr. Vegansk smør (jeg bruger Naturli's bloksmør)
- 1 spsk. citronsaft (frisk eller fra en beholder)
- 1 tsk. instant kaffe (kan sagtens undlades)
- 4 spsk. kakao
- 3 spsk. lys eller mørk sirup
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
Opskrift Vegansk chokoladefrosting:
- 75 gr. blød vegansk smør el. plantemargarine (bemærk at ikke alle plantemargariner er veganske. Men bl.a. er AMAs og Coop's FRI veganske. Du kan også bruge Smørbar fra Naturli)
- 200 gr. flormelis
- 4 spsk. kakao
- 2 spsk. vand
- TIP: Lav dobbelt portion hvis du gerne vil smøre frosting rundt om lagkagen. Laver du én chokoladekage, så er der vegansk frosting nok til at dække det hele.
Frengangsmåde vegansk chokoladekage:
- Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn
- Smør 2 springforme (diameter ca. 20-22 cm) med plantemargarine (eller anden vegansk fedtstof) - Hvis du bare vil bage én chokoladekage (ikke en lagkage), så skal du kun bruge én springform.
- Bland citronsaft med sojamælken (eller en anden form for vegansk mælk).
- Smelt vegansk smør i en gryde ved svag varme sammen med sirup og instant kaffe. Det må IKKE koge.
- Si de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det godt sammen.
- Bland det smeltede smør og sirup med sojamælken og de tørre ingredienser. Pisk det med håndmixer eller et piskeris til massen er jævn.
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Brug evt. en springform med en diameter på 22 cm eller en aflang brødform - alt afhængigt af, hvordan din chokoladekage skal se ud.
- Hvis du bager 2 kager/lagkagebunde så skal de have ca. 20-25 min. Hvis du bager én stor kage er det 25-30 min.
- TIP: Mærk efter om kagen / bundene har fået nok ved at stikke et trægrillspyd ned i midten. Den må godt hænge en anelse ved. Men det skal selvfølgelig ikke være ren dej i midten.
Vegansk chokoladefrosting:
- Alle ingredienser hældes i en skål og det piskes godt. Indtil konsistensen er jævn.

Når kage eller bunde er kølet af (ca. 10-20 min.):
- Hvis du har valgt versionen med en vegansk chokoladelagkage, så smører du både frosting ovenpå den ene bund, inden du så lægger den anden bund ovenpå og smører den. Har du lavet dobbelt portion af den veganske frosting, så er der rigeligt til at smøre kanten med. Så bliver lagkagen helt dækket af yummi vegansk chokoladefrosting. Laver du bare én chokoladekage, så er en enkelt portion af den veganske frosting nok til at dække kagen ovenpå og på siderne.
TIP: server din veganske chokoladekage med vegansk is eller vegansk flødeskum - yummi...
Var det en god opskrift på vegansk chokoladekage?
Så kan du jo dele den på Facebook.
FAQ
Folk spørger tit om:
Ja da. Du kan snildt fryse en vegansk chokoladekage – eller chokoladelagkagebunde. Men så er det bedst at undlade at smøre frosting på. Vegansk frosting kan nemlig godt blive en anelse sært, hvis det har været frosset.
Hvis du ikke vil fryse den, kan den holde sig på køl i 3-4 dage. I fryseren kan den holde sig nogle måneder.
Ja da. Instant kaffe er ikke nødvendigt.
Vil du have 3 lag i din veganske chokoladelagkage? Så skal du bare tage halvdelen af målene fra hver ingrediens (50%) og lægge dem oveni målene til den oprindelige opskrift.
(Eksempelvis bliver 275 gr. mel til 412,5 gram)
Skal den være mere vinterlig og juleagtig, så tilføj 1-2 tsk. kanel i frostingen
En luftig vegansk chokoladekage der blev spist på nul komma nul
I lige denne chokoladekage er jeg især glad for udfaldet med konsistensen. Det er en både luftig og mushy chokoladekage, og frostingen smager super godt.
Drengene herhjemme kunne i hvert fald ikke få nok. Så det bliver en fast yndlingskage på menukortet. Og så er det en oplagt vegansk fødselsdagslagkage til chokoladeelskeren.
Inspiration til opskriften
Jeg blev inspireret til at lave lige denne type vegansk chokoladekage gennem en amerikansk veganerblog.
Generelt er jeg pjattet med amerikanske madopskrifter, fordi de tit kommer med nogle sjove forslag. Og jeg søger også gerne inspiration i Asien, der jo især er frontløbere, på alt man kan lave med sojabønner.
Det er ikke altid, at man kan hive inspiration til en ny vegansk opskrift ud af den blå luft. Så det er skønt, at man kan få ideer fra andre, og så ellers videreudvikle en opskrift, så den bliver unik.