Vegansk chokoladekage

Opskrift på en lækker vegansk chokoladekage (eller chokoladelagkage). Nem og hurtig at lave. Og ingen sære ingredienser.
Vegansk chokoladekage opskrift - chokoladelagkage vegetar

Vegansk chokoladekage – opskrift

Hvis du søger en rigtig god opskrift på vegansk chokoladekage / chokoladelagkage, så bliver du næsten nødt til at prøve denne.

Hvem skulle have troet, at man snildt kan lave en super lækker chokoladelagkage uden æg og smør? Og helt uden sære ingredienser.. Hvis du ikke siger til gæsterne, at det er en vegansk chokoladekage, gætter de det aldrig.

Den er både luftig og moist – og så er den nem at lave.

Så get to it – og prøv selv.

Vegansk chokoladekage opskrift - chokoladelagkage vegetar

Opskrift på vegansk chokoladekage eller chokoladelagkage

Tilberedningstid: 15 minutter

Bagetid: 20-25 min.

Totaltid: 35-40 min.

Ingredienser:

Opskrift Vegansk chokoladefrosting:

Ingredienser:

Frengangsmåde vegansk chokoladekage:

Vegansk chokoladefrosting:

vegansk frosting - chokoladefrosting opskrift

Når kage eller bunde er kølet af (ca. 10-20 min.):

TIP: server din veganske chokoladekage med vegansk is eller vegansk flødeskum - yummi...

Var det en god opskrift på vegansk chokoladekage?

Så kan du jo dele den på Facebook.

FAQ

Folk spørger tit om:

Ja da. Du kan snildt fryse en vegansk chokoladekage – eller chokoladelagkagebunde. Men så er det bedst at undlade at smøre frosting på. Vegansk frosting kan nemlig godt blive en anelse sært, hvis det har været frosset.

Hvis du ikke vil fryse den, kan den holde sig på køl i 3-4 dage. I fryseren kan den holde sig nogle måneder.

Ja da. Instant kaffe er ikke nødvendigt.

Vil du have 3 lag i din veganske chokoladelagkage? Så skal du bare tage halvdelen af målene fra hver ingrediens (50%) og lægge dem oveni målene til den oprindelige opskrift.

(Eksempelvis bliver 275 gr. mel til 412,5 gram)

Skal den være mere vinterlig og juleagtig, så tilføj 1-2 tsk. kanel i frostingen

En luftig vegansk chokoladekage der blev spist på nul komma nul

I lige denne chokoladekage er jeg især glad for udfaldet med konsistensen. Det er en både luftig og mushy chokoladekage, og frostingen smager super godt. 

Drengene herhjemme kunne i hvert fald ikke få nok. Så det bliver en fast yndlingskage på menukortet. Og så er det en oplagt vegansk fødselsdagslagkage til chokoladeelskeren. 

Inspiration til opskriften

Jeg blev inspireret til at lave lige denne type vegansk chokoladekage gennem en amerikansk veganerblog

Generelt er jeg pjattet med amerikanske madopskrifter, fordi de tit kommer med nogle sjove forslag. Og jeg søger også gerne inspiration i Asien, der jo især er frontløbere, på alt man kan lave med sojabønner.

Det er ikke altid, at man kan hive inspiration til en ny vegansk opskrift ud af den blå luft. Så det er skønt, at man kan få ideer fra andre, og så ellers videreudvikle en opskrift, så den bliver unik.

 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter