Vegansk chokolademousse – opskrift.
En super nem opskrift på cremet og smagfuld vegansk chokolademousse – uden aquafaba.
Med 2 primæringredienser – vegansk chokolade og silken tofu – kan du på få minutter lave en hjemmelavet drøm af en vegansk dessert.
Som du kan se på billederne, er det fuldstændig underordnet, om du bruger vegansk hvid chokolade eller almindelig vegansk chokolade. Det er reelt set smag og behag.
Vegansk chokolademousse af silken tofu
Denne opskrift på vegansk chokolademousse er lavet på silken tofu. Jeg ved, at mange bruger pisket aquafaba (kikærtevand) for at få den luftige konsistens. Men jeg har fejlet så mange gange med de opskrifter, at jeg kastede mig over nogle amerikanske udgaver. I USA bruger de så en del sødemidler eller sirupper i en chokomousse, men det synes jeg på ingen måde er nødvendigt. Så jeg har modereret og kombineret et par opskrifter, og så er der kommet denne ud af det. Den slår aldrig fejl, og er overraskende nem og super hurtig at lave.
Hvad er silken tofu?
Silken tofu er perfekt til at give den cremede konsistens i vegansk chokolademousse.
Silken tofu er noget blødere end traditionelle tofuer. Netop derfor giver de en skøn cremet konsistens i alverdens retter.
Det eneste du skal gøre, er at blende tofuen, herefter smelter du chokoladen og blender det sammen med tofuen. Så skal moussen på glas – og efter et par timer på køl kan du servere en skøn cremet vegansk chokolademousse. Det er nemt og hurtigt for enhver.
Fordi jeg selv er pjattet med at bruge silken tofu i både desserter og også i madtærter (som en del af fyldet – opskrift er på vej), har jeg fået det hjem til min Nutty Vegan-webshop. Du kan sandsynligvis også finde det hos din lokale asiatiske forhandler. På webshoppen finder du både en fast silken tofu og en blød silken tofu. Begge fungerer perfekt til opskriften.
Chokolade til vegansk chokolademousse
Jeg bruger selv vegansk madlavningschokolade (koge-/overtrækschokolade) til vegansk chokolademousse. Men chokolade kan jo smelte uanset typen, så du kan prøve dig frem.
Du finder både vegansk hvid madlavningschokolade i knapper og klassisk vegansk overtrækschokolade i knapper på min webshop. Er du til en mørk chokolademousse (mere bitter), så kan du blot bruge mørk vegansk chokolade. Faktisk er én (måske flere) af Odense’s madlavningschokolader vegansk, så du kan nemt finde mørk vegansk madlavningschokolade i butikkerne.
Topping
Som du kan se på billederne er der en kombination af vegansk gele (af frosne bær og agar-pulver), friske bær og pekannødder som topping. Agar-pulver er en slags vegansk gelatine/husblas, og er også god til at lave f.eks. en vegansk desserttærte.
Men du kan bare gøre det super simpelt og hurtigt, og kun bruge friske bær og måske et drys hakkede mandler eller nødder. Måske endda en lille klat vegansk flødeskum. Uanset dine præferencer, så får du også lige opskriften på den hjemmelavede bær-gele nedenfor.
Vegansk chokolademousse - opskrift
Tilberedningstid: 10 min. + 5 min. hvis du laver bærgelé.
Køletid: Min. 3 timer – gerne længere.
Opskriften giver 4 portioner vegansk chokolademousse
Ingredienser til moussen:
Ca. 340 gram silken tofu
Du finder bl.a. silken tofu på min webshop >>
Ca. 180 gram vegansk madlavningschokolade (om det er hvid, klassisk eller mørk er helt op til dig).
Du finder 3 typer vegansk madlavningschokolade på webshoppen her >>
Tip: hvis du laver en vegansk hvid chokolademousse kan du tilsætte 1 tsk vaniljesukker. Det giver et ekstra lækkert touch.
Tip: hvis du gerne vil have en ekstra bitter chokoladesmag, kan du altid tilsætte lidt kakaopulver.
Ingredienser - topping - bærgelé
250 g frosne bær
½ dl vand
½ tsk agar – pulver (en slags vegansk gelatine)
Du finder Nutty Vegan agar-pulver på webshoppen her >>
1-2 spsk sukker eller Sågger (erythritol) (hvis det skal være uden sukker)
Andre ideer til topping
Friske bær, hakkede nødder eller mandler eller lidt vegansk flødeskum med lidt kakopulver som drys på toppen.
Vegansk chokolademousse - fremgangsmåde:
Find 4 portionsglas frem.
Blend din silken tofu i en foodprocessor eller blender til det er helt smooth og ensartet.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad (i en gryde). Se evt. billedet.
Bemærk: der må ikke komme vand/damp ind i chokoladen, for så bliver det grynet.
Jeg bruger Vantastic Foods’ vegansk chokoladeovetræk i hvid og klassisk chokolade.
Hæld den smeltede chokolade i blenderen/foodprocessoren sammen med den blendede tofu, og blend igen.
Tilsæt evt. vaniljesukker eller kakaopulver (for ekstra chokoladesmag) – hvis du vil.
Blend til massen er ensartet.
Hæld det i dine portionsskåle – og så har du vegansk chokolademousse.
Lad dem dampe lidt af og stil dem så på køl (overdækket).
Vegansk bærgelé fremgangsmåde
Hæld de frosne bær og vandet i en kasserolle, og varm det op ved lav varme.
Når du er sikker på, at bærrene er tøet op, tilsætter du sukker eller Sågger, skruer op for blusset og får det i kog.
Rør så agar-pulveret i, og rør rundt imens det simrer i ca. 2 minutter.
Bemærk at det stadig er helt flydende, når det koger. Men agar sætter sig først, når det begynder at køle ned. Så brug endelig ikke mere pulver, end den halve teskefuld.
Find portionsglassene frem, og hæld passende gelé ovenpå hver portion vegansk chokolademousse.
Lad det igen dampe af, inden du på ny sætter glassende på køl.
Lad portionerne stå på køl i nogle timer, så moussen og geléen er helt kølet af.
Server evt. med lidt friske bær, hakkede nødder eller mandler og/eller lidt vegansk flødeskum.