Vegansk ‘creme fraiche’ dressing opskrift
Det er overraskende nemt at lave en super god og hjemmelavet vegansk dressing.
Jeg bruger gerne plantepushernes opskrift på hjemmelavet vegansk creme fraiche (se den her). Men ellers kan man bruge vegansk yoghurt naturel (eksempelvis fra Milbona (Lidl) el. Alpros usødede), der efterhånden kan købes i mange supermarkeder. Og så har du hurtigt en velsmagende vegansk creme fraiche dressing.
Vi bruger dressingen til salat (selvfølgelig), i durums og på vegansk pizza.
Man kan faktisk købe færdiglavet vegansk creme fraiche, men jeg er endnu ikke stødt på det i de fysiske supermarkeder… Men det kommer nok.
Der skal selvfølgelig purløg i 'creme fraiche' -dressing
Uanset om der er tale om en klassisk creme fraiche-dressing eller en vegansk ‘creme fraiche’-dressing, så skal der selvfølgelig purløg i. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har set en creme fraiche-dressing uden at de små grønne og smagfulde stykker af purløg svømmede rundt i den.
Og skal det så være frisk purløg? Det er slet ikke nødvendigt. Her om vinteren, hvor vi ikke har det i haven, bruger vi tit tørrede stykker af purløg. Og det bliver stort set lige så godt.
Er du interesseret i en endnu mere spicy vegansk dressing, skulle du prøve dressingen til grøntsager stegt i tempuradej og olie.
Vegansk 'creme fraiche' dressing - opskrift
Arbejdstid: I alt ca. 2 min.
Opskriften giver ca. 200 ml vegansk ‘creme fraiche’ dressing
Ingredienser:
2 dl vegansk yoghurt
(jeg bruger plantepushernes opskrift – se den her – ellers kan du bruge en færdigkøbt vegansk yoghurt naturel i stedet – f.eks. Milbonas i Lidl el. Spirs havreyoghurt i Netto)
1 fed hvidløg – presset (kan udelades)
3 tsk løgpulver
½ tsk salt
1 tsk sukker
1½-2 spsk purløg (frisk eller tørret)
Fremgangsmåde:
Det kan faktisk ikke blive nemmere; alle ingredienser i en skål, og så skal dressingen bare røres godt sammen.