En super lækker opskrift på vegansk karrysovs – og så smager den akkurat, som når mor lavede den.
Er blandt andet perfekt til veganske boller i karry, eller som sovs til “kylling” i karry.
Så get to it – og prøv selv.

Vegansk karrysovs - opskrift
Tilberedningstid: 15 min
Ingredienser til vegansk karrysovs:
- 3 spsk olie til svitsning
- 2 spsk mel
- 1 løg
- 1 spsk karry (tilføj evt mere, når du smager til)
- 4 dl. neutral plantedrik
- En knivspids sukker
- Smages til med salt og peber
Så skal du ellers i gang:
Vegansk karrysovs – tilberedning:
- Olien varmes op i en gryde
- Tilsæt meget finthakket (evt revet) løg og karry og svits det af
- Ved at svitse karryen af i olien fremhæves smagen
- Tilsæt mel og rør godt rundt
- Det er en god ide at skrue lidt ned for varmen, for at undgå at det brænder på
- Tilsæt plantedrikken under omrøring lidt af gangen
- Smag til med salt og peber og en knivspids sukker
Andre opskrifter på vegansk sovs:
FAQ
Folk spørger tit om:
Man kan nemt fryse sovsen ned. Tilsæt evt. lidt ekstra plantedrik når sovsen igen skal varmes op
Sørg for at tilsætte plantedrikken lidt af gangen, og rør så godt rundt indtil melet er rørt ud. Det kan være en fordel at skrue lidt ned for varmen, mens plantedrikken tilsættes – så brænder det ikke så nemt på.
Så længe plantedrikken er neutral eller usødet, så er der frit valg på alle hylder.
Om du vælger risdrik, havredrik eller soyadrik er helt op til dig. Og om du køber brands produceret for Bilka, Føtex, Lidl, Aldi eller Netto eller bruger Naturli – spiller heller ingen rolle.