Vegansk knækbrød

En nem opskrift på lækre veganske knækbrød. Super nemme at lave og uden hvedemel. Sprøde, glutenfri knækbrød du ikke kan få nok af...
vegansk knækbrød uden hvedemel

Vegansk knækbrød – opskrift

Her har du en super nem opskrift på veganske knækbrød / paleo knækbrød.

De er både glutenfri og selvfølgelig uden æg. De får en fantastisk sprødhed og smag, og er oplagte som et lille mellemmåltid, eller som ekstra brød til morgenbordet og brunch.

Det er en ekstremt nem opskrift på vegansk knækbrød, der kun tager 5 minutter af din tid – rent arbejdsmæssigt.

Kan man kalde det vegansk knækbrød?

Vegansk knækbrød skal selvfølgelig være uden æg og mælk. Så ja, man kan vel i princippet godt kalde dem veganske.

Men… de fleste knækbrød er veganske alligevel. Der skal nemlig som regel ikke mælk og æg i ‘almindeligt’ knækbrød. Så du behøver ikke gå rundt og prale med, at de er veganske. Pral i stedet af, at du selv har bagt dem, og at de smager fantastisk 😉 

Hvis du vil kalde dem noget andet, kan du både kalde dem for paleo knækbrød eller glutenfri.

Glutenfri knækbrød uden mel og olie

Det er måske mest oplagt at kalde dem glutenfri knækbrød. For der skal ikke mel i. Og det er også knækbrød uden olie.

De frø og kerner der skal i, lægger du i blød i en halv times tid, inden ‘dejen’ er klar. Og det er den lage, frø og kerner helt automatisk genererer, der får det hele til at hænge sammen. 

Frø og vand = æggeerstatning

Når man blander frø og vand, får man en helt naturlig form for æggeerstatning. Vandet bliver godt klæbrigt, og det er denne klæbrighed, der får knækbrødene til at hænge sammen.

Læs evt. mere om vegansk æg/æggeerstatning her.

Nok plidder pladder – du er her jo for at lave veganske knækbrød. Så lad os komme i gang.

vegansk knækbrød uden hvedemel

Vegansk knækbrød - opskrift uden hvedemel og æg

Tilberedningstid: 5 min.

Iblødsætning: ca. 30 min.

Bagetid: ca. 35 minutter

Ingredienser til ca. 40 stykker glutenfri, veganske knækbrød (2 bageplader)

Fremgangsmåde veganske knækbrød:

vegansk knækbrød uden hvedemel og olie - nem opskrift
opskrift nemme knækbrød uden hvedemel - glutenfri og vegansk

En sund vegansk snack til den lille sult

Her i huset bruger vi især vegansk knækbrød som en lille snack eller et mellemmåltid. Frøene og kernerne smager jo super godt i sig selv, så smørelse er slet ikke nødvendigt. Ellers er det jo en lækker ekstra ting til morgenbordet eller til brunch.
Er du interesseret i andre opskrifter med veganske snacks, er der flere her på siden, hvor du finder alverdens veganske opskrifter.

Var det en god opskrift på vegansk knækbrød?

Følg med på Facebook, instagram, Youtube eller pinterest, hvor du altid finder de nyeste veganske opskrifter.

FAQ

Vegansk knækbrød

Folk spørger tit om:

Knækbrødene kan sagtens holde sig i flere uger, hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder.

Jeg har selvfølgelig ikke lige prøvet alle kombinationer, men du kan sagtens erstatte frø og kerner med andre tilsvarende ingredienser. Eller bruge mere af én slags, end hvad opskriften lige lyder på. Eksempelvis kan du undlade græskarkerner og kun bruge solsikkekerner i de veganske knækbrød. Eller bruge chiafrø i stedet for hørfrø osv. 

Det er HELT op til dig og din smag 😉

Nyt dansk vegansk brand
og ny dansk vegansk webshop

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter