Vegansk pizzadej – opskrift
Er du også pjattet med de sprøde skorper på en pizza? Så er dette den nok bedste opskrift på vegansk pizzadej. Og den er selvfølgelig uden æg og mælk.
Vegansk pizzadej bagt på grillsten eller i ovn
Opskriften på vegansk pizzadej er velegnet til ovn, men bestemt også hvis du har en pizzasten til grillen. En grillet pizza er faktisk super lækker. Den lidt røgede smag det giver både pizzabund og topping, er super fin.
Men når det er sagt, så er det jo ikke lige alle årstider, der lægger op til pizza på grillen. Og så er det jo heldigt, at skorpen og bunden bliver lige så gode og sprøde i ovnen.
Vegansk pizzatopping
Forslag til vegansk pizzatopping:
- ‘Sojastrimler á la kylling – (se også video med fremgangsmåde)
- Vegansk ‘kød’sovs af sojagranulat (også her er der en video med fremgangsmåde)
Hvis du søger en komplet opskrift på vegansk pizza med et forslag til vegansk pizzatopping af marineret og pandestegt tofu, så har jeg lavet én til grillen. Se opskriften på vegansk pizzatopping med marineret tofu her.

Vegansk pizzadej - nok til 2 pizzaer
Arbejdstid: 10 min.
Pizzadej hævetid: 2-3 timer + ½ time
Bagetid på pizzasten på grill: 5 + 5 min.
Bagetid i ovn: 8 + 5 min.
Vegansk pizzadej ingredienser:
- 2 ½ dl. vand
- 20 gram gær
- 500 gram pizzamel /Tipo 00 mel
- 1 tsk sukker
- ½ tsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
Så skal du ellers i gang:
Fremgangsmåde vegansk pizzadej:
- Rør gæren ud i vandet.
- Når gæren er opløst, rører du sukker og citronsaft i.
- Tilsæt så mel og salt og ælt det RIGTIG godt igennem. Jeg plejer at bruge en røremaskine, og lader den banke det sammen i ca. 10 min.
- Pizzadejen skal hæve ved stuetemperatur i minimum 2 timer og gerne 3.
- Del pizzadejen i 2 lige store dejklumper, og ælt dem igennem hver for sig. Lad dem så hæve i ½ time mere (tildækket).
- Tænd ovnen på 245 grader varmluft og beklæd 2 bageplader med bagepapir. Eller find pizzastenen frem og skru grillen op på 250 grader.
- Drys lidt mel på bordet og rul hver dejklump ud, så de er 'pizzastørrelser'. Ca. 3-4 mm tykke.

- Når de har bagt ca. 5-7 min. tager du dem ud og lægger din topping på. (Tomatsauce, grøntsager, vegansk revet ost mv.). Bag dem så yderligere 5-7 min.
- Og så er de ellers klar til servering.

Vegansk pizzatopping ideer:
Jeg er selv pjattet med vegansk 'kød'sovs af sojagranulat og sojastrimler á la kylling som vegansk topping - herunder er opskrifterne (og de er super nemme). I forhold til opskriften på vegansk 'kylling' i karry, så skal du naturligvis bare lave 'kyllinge'-delen, når du vil lave vegansk pizzatopping.
Var det en god opskrift på vegansk pizzadej?
Når du laver vegansk pizzadej er her nogle nemme løsninger til vegansk pizzatopping på Nutty Vegan-shoppen