Vegansk Pizza

Hjemmelavet vegansk pizza - Opskrift på nem vegansk pizzadej og flere forslag til vegansk pizzatopping. Bag den i grillen på en pizzasten eller i ovnen.
vegansk pizza opskrift til grill og grillsten

Nem opskrift på hjemmelavet vegansk pizza på grill eller i ovnen, som du får svært ved at finde bedre. 

I lige denne opskrift har jeg valgt tofu som pizzatopping, og det har en helt perfekt kyllinge-agtig konsistens. Men se andre muligheder for vegansk pizzatopping nedenfor. 

Pizzadejen er selvfølgelig også vegansk – uden æg og mælk. Og jeg skal hilse og sige, at bunden (skorpen) bliver helt perfekt sprød med et godt bid.

Vegansk pizza på grill - eller i ovnen

Hvis du ikke lige havde forestillet dig, at du skulle lave vegansk pizza på grill (på en pizzasten), så bliver den helt ud ligeså god i ovnen. 

Bagetiden er akkurat den samme for ovn som for grill.

Vegansk pizzatopping med proteiner

Vegansk pizzatopping hører der jo til en vegansk pizza. Og det må selvfølgelig gerne være en proteinrig topping, så man får dækket det daglige behov. Og hvad udgør så proteinrig vegansk pizzatopping?

I denne opskrift er der brugt tofu som pizzatopping. Og der følger en opskrift på marinade og tilberedning af tofuen nedenfor.

Men.. der er et hav af andre super lækre typer vegansk pizzatopping. Her på siden kan du lige nu finde opskrifter som:

Du kan eksempelvis også bruge kogte og herefter ristede kikærter, der selvfølgelig også indeholder alle de gode proteiner. Så egentligt er der masser af muligheder, når man laver hjemmelavet vegansk pizza.

Vegansk pizza med sprød skorpe

Hvis du ruller pizzadejen tynd nok, får pizzaen en fantastisk sprød skorpe. Og bunden bliver ikke for tyk og kedelig, som ellers godt kan være et issue med hjemmelavet pizza. Vegansk eller ej.  

Da min kære mor bagte pizza til min søster og jeg som små, lavede hun altid en tyk bund. Den var nok 2-3 cm – så den var meget tyk. Det var selvfølgelig helt bevidst, for så blev vi hurtigere mætte. Men don’t go there, hvis du vil have en sprød pizzabund. Rul i stedet pizzadejen ned til en tykkelse på ca. 3-4 mm, inden du bager den. 

Denne opskrift på vegansk pizza på grill eller i ovn er klart den bedste, jeg har lavet indtil nu.

Så du kan godt glæde dig 🙂 

vegansk pizza opskrift til grill og grillsten

Vegansk pizza - opskrift til 2 stk.

Arbejdstid: 30-40 min. 

Pizzadej hævetid: 2-3 timer + ½ time

Bagetid på pizzasten på grill: 5 + 5 min.

Der er altså vegansk pizza nok til mindst 2 personer, og spiser I tilbehør til (salat, hvidløgsbrød etc.), så burde der være nok til 3-4 personer.

Vegansk pizzadej ingredienser:

Vegansk pizzatopping – marineret og stegt tofu:

Ingredienser til tofumarinaden:

Vegansk pizzatopping - ideer til ekstra fyld:

Fremgangsmåde vegansk pizza:

Start med pizzadejen:

vegansk pizzadej opskrift

Tofu som vegansk pizzatopping:

Din tofu skal helst marineres og steges, inden du bruger det som topping på din veganske pizza. Ellers smager det ikke af så meget…

Her er fremgangsmåden til tofumarinade og stegning:
opskrift tofumarinade til vegansk pizzatopping
opskrift på vegansk pizza på pizzasten i grill

Var det en god opskrift på vegansk pizza?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.
Du kan også følge veganske-opskrifter.dk på Facebook eller Instagram, hvis du gerne vil have flere og nye veganske opskrifter. Og hvis du gerne vil følge med i supermarkedernes udbud af veganske fødevarer.

FAQ

Folk spørger tit om:

Det er 100% op til dig. Jeg synes personligt bare, at det er synd og skam at smide det ud. For det fejler jo intet. Og så giver det tomatsaucen lidt krydderi. Du kan evt. gemme det, så du kan bruge det til vegansk lasagne eller lignende.

Du kan sagtens fryse en vegansk pizza ned. Men den bliver selvfølgelig aldrig helt lige så god, som når den er friskbagt.

Hvis der er en slice tilbage, er det selvfølgelig oplagt at bruge den til madpakken dagen efter 😉 

Andre opskrifter på vegansk pizza

Jeg finder snart en opskrift på vegansk pizza bagt i ovn frem til dig. Og her bruger jeg vegansk fars/ vegansk kødsauce som pizzatopping. Så det kan du godt glæde dig til. 

Hvis du søger en endnu mere spændende opskrift på vegansk pizzatopping, så tjek denne amerikanske veganske madblog ud. Der er masser af anderledes alternativer til kød på pizza.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter