Her har du en opskrift på veganske burgerbøffer, hvor hovedbestanddelen består af de proteinrige grønne linser.
De smager super godt, og ingredienserne er valgt ud fra et ønske om at gøre både smag og konsistens helt rigtig. Mange andre opskrifter på veganske burgerbøffer gør konsistensen lidt for smattet – efter vores smag. Der må jo gerne være bid i en vegansk burger.
Billige ingredienser til hjemmelavet vegansk 'fars' til burger
Ingredienser til hjemmelavet vegansk ‘fars’ behøver slet ikke være alt muligt fancy, som kun fås i specialbutikker. Faktisk overhovedet ikke.
Eksempelvis skal du bruge hørfrømasse (eller hørfrølage om du vil) som æggeerstatning i lige denne opskrift på vegansk fars. Og en pose hørfrø koster ikke mere end en 10’er i ethvert supermarked.
Men nok om det. Du er jo på udkig efter en god opskift på veganske brugerbøffer, så den har du her:

Opskrift på veganske burgerbøffer (vegansk fars) med grønne linser
Tilberedningstid: 10-15 min.
- 2 dl. grønne linser
- ½ dl. hørfrø
- 1 dl. vand + 2 spsk vand
- ½ dl havregryn
- 60 gr. blomkål
- 2-3 spsk. olie
- 1 lille løg - hakket fint
- 1 dl. vegansk revet ost (det kan man købe i stort set alle supermarkeder) Det kan sagtens udelades.
- 2-3 spsk.krydderi (jeg har gode erfaringer med BBQ krydderi, spidskommen og cayennepeber)
Så skal du ellers i gang:
Tilberedning af veganske burgerbøffer:
- Skyl de grønne linser godt under hanen i en si. Kog dem i vand i ca. 20 minutter, si vandet fra og lad dem køle af.
- Hæld hørfrø og 1 dl. vand i en gryde. Kog det i 1-2 min. til det har fået en god tyk konsistens. Husk at røre i det imens, da det godt kan brænde på. Hørfrølagen bliver tyk, og vil fungere som æggeerstatning, der binder den veganske fars godt sammen.
Tip: hvis du er ked af, at man kan se hørfrøene i dine burgerbøffer (børn kan blive temmelig skeptiske), så mal dem til hørfrømel, inden du så koger det op på samme måde. Du maler dem ved at smide dem en tur i minihakkeren eller brug en kaffekværn.
- Hak løget lidt groft (det giver en god tekstur til den veganske fars).
- Riv blomkålen på et rivejern på den grove side.
- Hæld kogte grønne linser, 2 spsk vand, olie, vegansk revet ost og krydderi i en minihakker eller blender. Blend i ½-1 minut - teksturen skal være grov, så det må ikke blive helt ensartet som puré.
- Hæld den afkølede hørfrømasse i en skål og tilsæt indholdet fra blenderen, hakket løg, revet blomkål og havregryn. Så ælter du, til alle ingredienser er godt blandet sammen.

- Stil den veganske fars i køleskabet i en halv times tid.
- Form 4 veganske burgerbøffer med hænderne. Har du en bøfformer, så kan du sagtens bruge den.
- Find en stegepande frem og sæt temperaturen på lidt over middel.
- Har du en teflonbelagt stegepande, er det ikke nødvendigt med ekstra olie til stegning. Har du ikke, så er det bedst at stege bøfferne i lidt olie. Ellers hænger de ved.
- Steg de veganske bøffer på panden ved middel varme i ca. 6-8 minutter på hver side

Serveringstips - veganske burgerboller og vegansk tilbehør:
De veganske burgerbøffer skal selvfølgelig helst serveres i en vegansk burgerbolle. Og med vegansk burger-tilbehør. Ellers går det veganske jo lidt af det.
Har du mod på selv at gå i gang med hjemmelavede burgerboller, hjemmelavet vegansk mayonnaise eller syltede rødløg?
Alle opskrifter på vegansk burger-tilbehør er super nemme og billige, og de tager ikke mange minutter at lave.
Vegansk tilbehør til burger:
FAQ
Veganske burgerbøffer
Folk spørger tit om:
Du kan sagtens fryse de veganske burgerbøffer. Så måske du har lyst til at lave en endnu større portion 😉 Det er jo reelt set op til dig, hvor længe du vil have dem i fryseren. Men mit udgangspunkt er altid, at det helst skal spises inden for et par måneder. Husk at bruge lufttætte, fryseegnede beholdere eller lukkede fryseposer.
Den veganske fars kan, inden du steger den, holde sig et par dage, og det gælder faktisk også, når du har stegt dem. Så du kan sagtens lave ekstra og bruge dem i madpakken i et par dage efter.
Snildt. Ud af denne opskrift kan du lave 10-12 lækre veganske frikadeller i stedet for 4 burgerbøffer.
Jeg faldt over en opskrift på veganske burgerbøffer lavet af grønne linser på en amerikansk madblog. Men da vi mente, at konsistensen var for smattet, har jeg tilføjet nogle ekstra ting. Som hørfrølagen og blomkålen.