Veganske burgerbøffer med grønne linser

Veganske burgerbøffer med grønne linser, hørfrø og blomkål. Nem opskrift på vegansk burger uden mærkelige ingredienser. Konsistensen er rigtig fin - og så smager de fantastisk.
veganske burgerbøffer med grønne linser - opskrift hjemmelavet vegansk fars

Her har du en opskrift på veganske burgerbøffer, hvor hovedbestanddelen består af de proteinrige grønne linser. 

De smager super godt, og ingredienserne er valgt ud fra et ønske om at gøre både smag og konsistens helt rigtig. Mange andre opskrifter på veganske burgerbøffer gør konsistensen lidt for smattet – efter vores smag. Der må jo gerne være bid i en vegansk burger.

Billige ingredienser til hjemmelavet vegansk 'fars' til burger

Ingredienser til hjemmelavet vegansk ‘fars’ behøver slet ikke være alt muligt fancy, som kun fås i specialbutikker. Faktisk overhovedet ikke. 

Eksempelvis skal du bruge hørfrømasse (eller hørfrølage om du vil) som æggeerstatning i lige denne opskrift på vegansk fars. Og en pose hørfrø koster ikke mere end en 10’er i ethvert supermarked. 

Men nok om det. Du er jo på udkig efter en god opskift på veganske brugerbøffer, så den har du her:

veganske burgerbøffer med grønne linser - opskrift hjemmelavet vegansk fars

Opskrift på veganske burgerbøffer (vegansk fars) med grønne linser

Tilberedningstid: 10-15 min.

Ingredienser til 4 burgerbøffer:

Så skal du ellers i gang:

Tilberedning af veganske burgerbøffer:

Tip: hvis du er ked af, at man kan se hørfrøene i dine burgerbøffer (børn kan blive temmelig skeptiske), så mal dem til hørfrømel, inden du så koger det op på samme måde. Du maler dem ved at smide dem en tur i minihakkeren eller brug en kaffekværn. 

veganske burgerbøffer med grønne linser
veganske burgerbøffer - opskrift vegansk burger

Serveringstips - veganske burgerboller og vegansk tilbehør:

De veganske burgerbøffer skal selvfølgelig helst serveres i en vegansk burgerbolle. Og med vegansk burger-tilbehør. Ellers går det veganske jo lidt af det.
Har du mod på selv at gå i gang med hjemmelavede burgerboller, hjemmelavet vegansk mayonnaise eller syltede rødløg? Alle opskrifter på vegansk burger-tilbehør er super nemme og billige, og de tager ikke mange minutter at lave.

FAQ

Veganske burgerbøffer

Folk spørger tit om:

Du kan sagtens fryse de veganske burgerbøffer. Så måske du har lyst til at lave en endnu større portion 😉 Det er jo reelt set op til dig, hvor længe du vil have dem i fryseren. Men mit udgangspunkt er altid, at det helst skal spises inden for et par måneder. Husk at bruge lufttætte, fryseegnede beholdere eller lukkede fryseposer.

Den veganske fars kan, inden du steger den, holde sig et par dage, og det gælder faktisk også, når du har stegt dem. Så du kan sagtens lave ekstra og bruge dem i madpakken i et par dage efter.

Snildt. Ud af denne opskrift kan du lave 10-12 lækre veganske frikadeller i stedet for 4 burgerbøffer. 

Jeg faldt over en opskrift på veganske burgerbøffer lavet af grønne linser på en amerikansk madblog. Men da vi mente, at konsistensen var for smattet, har jeg tilføjet nogle ekstra ting. Som hørfrølagen og blomkålen. 

Var det en god opskrift på vegansk burger?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter