Veganske burgerboller

Veganske burgerboller - opskrift på super luftige burgerboller. Hurtige at lave og uden æg og mælk. Bag dem med eller uden kerner - alt efter dine præferencer.
veganske burgerboller opskrift

Her har du en nem opskrift på veganske burgerboller uden æg og mælk.

De får en dejlig sprød skorpe og en luftig kerne. Så hvis du vil lave hjemmelavede veganske burgerboller til en omgang vegansk burger, er du home safe med denne opskrift.

Du kan også snildt bruge dem som veganske sandwichboller til madpakken.

Veganske burgerboller uden æg og mælk?

Nogle bliver overraskede over, at man kan lave veganske burgerboller – altså uden æg og mælk. Men egentligt er det faktisk super nemt at bage uden animalske ingredienser. 

Førhen var det nemlig også yderst sjældent, at jeg bruge æg og mælk til boller. Uanset typen. Og i lige denne opskrift er der heller ingen fedtstof. For det er slet ikke nødvendigt. 

veganske burgerboller opskrift uden æg

Grove eller knap så grove burgerboller

Hvis du (eller ungerne) ikke er så pjattede med, at der er kerner inde i jeres burgerboller, kan du bare udelade dem. Det er stadig en grov (eller grovere) burgerbolle selv uden kerner, fordi der er grahamsmel i.

Størstedelen af ingredienserne er dog stadig hvedemel.

Hvis man undlod hvedemel ville det blive lidt tricky, at få de veganske burgerboller til at blive luftige nok. De bedste burgerboller er trods alt bedst, når de er dejligt fluffy.. og har en lækker sprød skorpe.

Skal vi gå i gang?

veganske burgerboller opskrift

Veganske burgerboller - opskrift uden æg og mælk

Tilberedningstid: 5-10 min. 

Hævetid: 1 time + ½ time

Bagetid: 20-25 min.

Ingredienser til 6-8 burgerboller (afhængigt af hvor store de skal være)

Så skal du ellers i gang:

Fremgangsmåde:

veganske burgerboller opskrift
vegansk burgerboller - opskrift på burgerboller uden mælk og æg

Veganske sandwichboller !?

Du kan snildt bruge denne opskrift på veganske burgerboller, som om du i stedet bagte veganske sandwichboller. De fungerer lige godt til det ene eller andet formål.

Hvis du vil servere dem som vegansk burger, så er der her nogle gode opskrifter på vegansk tilbehør til burger - og ikke mindst; veganske burgerbøffer.

Var det en god opskrift på veganske burgerboller?

Så kan du jo dele den med dine venner på Facebook.

FAQ

Folk spørger tit om:

De veganske burgerboller kan holde sig et par dage oppe i en lufttæt pose eller kasse. 

Ja da. De kan sagtens fryses ned. Jeg plejer faktisk at lave dobbelt portion, og så kommer de levnede boller i fryseren. Så kan du eventuelt smide dem en tur på brødristeren, når de er tøet op, for at få den gode sprødhed tilbage.

Er du også pjattet med vegansk burger?

Her i huset spiser vi tit vegansk burger flere gange om ugen…

Og ja, det kan godt være, at det nogle gange er fordi, at jeg lige skal teste en ide til en ny vegansk opskrift af… Men der er bestemt ingen der klager 😉 

Hvis du også synes, at det er sjovt at prøve nye veganske opskrifter på burger af, så kan jeg anbefale denne amerikanske veganske blog. På siden finder du 11 spændende opskrifter på veganske burgerbøffer. Men ellers finder du nogle af mine opskrifter på burgerbøffer lige her.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter