Veganske squashfrikadeller

Veganske squashfrikadeller. Lav nemt super lækre squashdeller uden æg (eller lav veganske squashbøffer til burger).
veganske squashfrikadeller

Veganske squashfrikadeller opskrift uden æg (eller veganske squashbøffer).

Jeg bliver stadig overrasket over, hvor gode de hjemmelavede plantebaserede kødalternativer kan blive. Og vegansk fars er super nemt at lave selv.

Om du vil lave veganske squashfrikadeller eller veganske squashbøffer af opskriften, ja det kommer an på størrelsen og tykkelsen, når du former dem. Så det er helt op til dig.

Min familie er pjattet med denne opskrift, så jeg er glad for at kunne dele den med dig.

veganske squashdeller opskrift med kikærtemel
veganske squashdeller opskrift

Veganske squashfrikadeller med kikærtemel og sojagranulat

Hovedingredienserne i disse veganske squashfrikadeller er squash (selvfølgelig), sojagranulat og kikærtemel. Og de bliver edderspændt gode, både med smag og konsistens.

Kikærtemel og sojagranulat i kombination, er fantastiske til at lave vegansk fars. Se f.eks. også opskriften på veganske karbonader.

Så er det kun et spørgsmål om lidt andre krydderier og grøntsager, og så kan du nemt lave veganske squashdeller. 

Jeg bruger selvfølgelig mit Dragon Superfoods økologisk kikærtemel og Veganz’ sojagranulat. Men du kan snildt bruge andre brands.

Veganske squashbøffer?

veganske squashbøffer opskrift

Lav nemt veganske squashbøffer til burger – du former bare farsen som en burgerbøf. Det kan jo ikke være nemmere.

veganske squashfrikadeller

Veganske squashfrikadeller - opskrift

Arbejdstid: 25 minutter

Hviletid vegansk fars: mindst 30 min. gerne længere

Denne opskrift på veganske squashfrikadeller giver 8-12 stk – eller 5 store veganske squashbøffer. 

Ingredienser til veganske squashdeller:

100 gram sojagranulat + ½ grøntsagsbouillonterning

(Du finder Veganz’ sojagranulat her >>)

250 gram revet squash

1 mellemstort løg – finthakket

1 spsk loppefrøskaller (kan udelades, men giver ekstra fibre og binder farsen ekstra godt).

(Du finder Nutty Vegan Økologiske loppefrøskaller her >>)

2 spsk sojasauce el. tamari

3 spsk smagsneutral kokosolie til indledende stegning

2 spsk planteolie til farsen + olie til stegning, når dellerne er formet (jeg bruger rapsolie)

2-3 tsk karry

2-3 tsk spidskommen el. sød paprika

1½ tsk salt + lidt peber

Fremgangsmåde veganske squashdeller:

Kog ½-1 liter vand og sæt sojagranulat i blød med ½ grøntsagsbouillonterning. Det skal trække i mindst 5 min.

opskrift med sojagranulat - tilberedning af tørret soya fars

Riv squashen og hak løget. Svits det af på panden sammen med smgasneutral kokosolie, karry og spidskommen (el. paprika).

Dræn vandet fra sojagranulatet i en si. Pres lidt ekstra væde ud med en ske, og hæld så granulatet i panden.

Tilsæt sojasauce/tamari, salt og peber og rør det godt sammen. Lad det køle lidt af.

I en skål blander du kikærtemel med loppefrøskaller.

Hæld indholdet fra panden i skålen sammen med 2 spsk olie, og ælt det hele sammen – ælt evt. med en grydeske eller med håndmixeren med dejkroge. (Farsen er nok stadig lidt varm).

Stil din plantefars til de veganske squashfrikadeller på køl og lad det trække i mindst ½ time. Gerne længere (lav det evt. om morgenen, eller aftenen før det skal bruges).

Form dine veganske squashdeller så store som du vil have dem. Lav dem evt. til veganske squashbøffer (rigtig gode til burger). 

Steg dem i olie i 7-8 minutter på hver side. Og velbekomme.

veganske squashfrikadeller opskrift

Var det en god opskrift på veganske squashfrikadeller?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Du finder bl.a. sojagranulat/soya fars på min egen Nutty Vegan webshop – 34,95 kr. for 500 gram

Men du finder det også i dagligevarebutikker, hvor det ofte kaldes soya fars el. tørret soya. Der er kiloprisen bare betydeligt højere.

Ja, det er super fint at lave farsen til de veganske karbonader dagen før. Så kan den rigtig stå og samle sig, og så bliver de endnu mere faste i konsistensen.

Sojagranulat (soya fars) er lavet af sojabønner eller rettere sojabønnemel, der er blevet tekstureret. Så det er ganske naturligt. Sojagranulat har et stort proteinindhold (af kvalitetsprotein), få kulhydrater og godt med kostfibre.

Læs mere om hvad sojagranulat er for noget her.

Du kan sagtens fryse de veganske squashfrikadeller ned. Eller brug dem til madpakken – en god dellesandwich, er der ingen, der kan stå for. 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter