En nem opskrift på sjove veganske halloweenmuffins /cupcakes
Ungerne er helt pjattede med de festlige veganske halloweenkager. De hjemmelavede kageøjne giver de sjoveste udtryk – alt efter hvordan du lige sætter dem sammen. Og her kan man ikke vende dem forkert – jo mere skævt de sidder, jo bedre.
De veganske halloweenmuffins (eller Halloweencupcakes) er super nemme at lave. Også den orange frosting. Til gengæld tager det lidt tid at lave de hjemmelavede (veganske) kageøjne…
Men uanset, så behøver du slet ikke være mesterbager for at lave dem. Det er ikke svært… Og det gør altså ikke noget, at hver muffin bliver et unikum. Det hele behøver ikke være så perfekt, og de bliver sjovere, jo mindre perfekte de er.
Hjemmelavede øjne til kager
Da jeg fandt ud af, at købe-kageøjne indeholder ikke-veganske e-numre, måtte jeg i gang med at finde en opskrift på hjemmelavede øjne til kager.
Jeg faldt over en amerikansk opskrift, og fik den modereret lidt. Der var lige et par ting i deres opskrift, der ikke er så nemme at få fat i i DK – bl.a. bittesmå veganske chokoladedrops. Så du skal bruge vegansk overtrækschokolade (eller anden type vegansk chokolade der kan smelte) til øjnene. Resultatet bliver super godt, og så kan du give de veganske halloweenmuffins liv.
Veganske Halloweenmuffins - opskrift
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Opskriften giver 12 veganske halloweenmuffins (halloweencupcakes) med chokoladestykker og frosting.
Ingredienser til muffindejen /cupcakedejen:
210 gram hvedemel
1 dl planteolie
100 gram sukker
2 dl plantedrik
2 spsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk citronsaft (ok hvis det er fra en flaske)
1 knsp salt
75 gram vegansk chokolade (hakket)
Du finder masser af vegansk chokolade på shoppen her >>
Ingredienser til vegansk frosting:
50 gram vegansk smør (jeg sværger til Naturli’s bloksmør)
150 gram flormelis
Kagefarve/frugtfarve: enten orange eller bland gul med rød – mest rød. Bemærk at nogle frugtfarver (især de røde) kan være farvet med lus (e-120).
Om det skal være 2 tsk eller mere eller mindre, kommer an på, hvor farvet du vil have din Halloweenfrosting.
Evt. 1 spsk vaniljesukker og nogle dråber citronaroma/-essens (for at gøre smagen mere frisk).
Ingredienser til veganske øjne til kager - Googly Eyes:
Opskriften giver ca. 50-60 veganske kageøjne. Dem du får til overs kan du snildt gemme (det er jo sukker). Du kan også bruge dem til at lave sjove veganske halloweencookies.
1 dl flormelis
½ tsk majsstivelse
½ tsk lys sirup
2-3 tsk plantedrik (konsistensen skal være tyk, men det skal stadig kunne presses ud af en sprøjtepose el. frysepose med hul i den ene ende).
5 gram vegansk overtrækschokolade (du kan reelt set også bruge glasur med kakao, men så skal du virkelig passe på, når du sætter dem på. Ellers tværes glasuren ud.)
Du finder vegansk overtrækschokolade i blok og vegansk overtrækschokolade i knapper på shoppen her >>
Den hvide del til de veganske sukkerøjne/kageøjne laves dagen i forvejen:
Fremgangsmåde øjne - googly eyes:
Bland flormelis og majsstivelse – og tilsæt resten af ingredienserne UNDTAGEN chokolade. Rør det godt sammen.
Glasuren skal være MEGET tyk, men du skal stadig kunne sprøjte det ud af en sprøjtepose el. et lille hul i en frysepose.
Gør en silikonebagemåtte eller et stykke bagepapir klar. Hæld glasuren til de veganske kageøjne i en sprøjtepose el. frysepose med hul i enden, og sprøjt små cirkler ud på bagemåtten eller bagepapiret. Om de skal være store, små, skæve eller trekantede, er helt op til dig. Men normalvist er kageøjne runde 😉
Lad dem stå og tørre ved stuetemperatur til dagen efter.
Tag forsigtigt de hvide sukkerøjne af måtte eller papir. De kan godt gå i stykker, hvis du er for voldsom – skulle jeg hilse og sige 😉
Varm de 5 gram vegansk chokolade i mikroovnen – evt. i en lille skål af glas i max 10 sekunder ad gangen. (Jeg bruger Plamil vegansk blokchokolade). Du skal røre i chokoladen hver gang. Også selvom det slet ikke ser ud til at være smeltet.
Når det er smeltet helt, hælder du lidt kogende vand (1 cm) i en dyb tallerken, og sætter glasskålen med den smeltede chokolade oveni. Så bliver chokoladen nemmere at arbejde med i længere tid.
Det er nemmest at lave det sorte i sukkerøjnene med en lille pensel. Men ellers kan du lave de veganske sukkerøjne med enden af et trægrillspyd. Pensl/dup forsigtigt det smeltede chokolade på de nu tørre hvide sukkerbunde.
Chokoladen tørrer hurtigt, og du kan bruge øjnene efter en halv times tid.
Jeg har brugt Vantastic Foods vegansk overtrækschokolade i knapper.
Fremgangsmåde veganske halloweenmuffins med chokolade:
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Hæld alle de våde ingredienser i en skål og pisk det sammen. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk igen.
Bland mel med salt, bagepulver og natron inden du pisker det i skålen med de våde ingredienser.
Hak den veganske chokolade og vend det ind i dejen med en ske. Bruger du veganske overtrækschokoladeknapper, skal de selvfølgelig ikke hakkes.
Smør en muffinbageplade med vegansk smør el. plantemargarine eller find dine muffinsforme frem. Fordel dejen i ca. 12 forme.
Bag dine veganske halloweenmuffins /cupcakes i ca. 18-20 min.
De skal køle ned, inden du sprøjter frosting på. Hvis de er for varme, flyder det af. (Been there done that).
Fremgangsmåde Vegansk Frosting til halloweenmuffins:
Bland alle ingredienser (den veganske smør skal gerne være blød, men ikke flydende!). Pisk det hele godt sammen til det får en ensartet og smooth konsistens. Det skal være godt tykt. Tilsæt frugtfarve/kagefarve efter hvor farvet du vil have det. Ca. 1-2 tsk.
Og så skal der pyntes:
Brug en sprøjtepose og den tylle du har lyst til, og sprøjt frostingen på de afkølede muffins/cupcakes.
Pynt så med dine hjemmelavede sukkerøjne/kageøjne.
Voila; veganske halloweenmuffins med hjemmelavede kageøjne.
Halloweensnegle
Sjove veganske Halloweensnegle. En super nem opskrift på grønne halloweenkager med orange glasur i bedste død-emoji-stil. Eller lav dem som grønne slangekager…
Veganske Chokolade Halloween muffins
Hjemmelavede veganske chokolade halloween muffins uden æg og mælk. De bliver uhyggeligt gode, og smager lækkert af chokolade. En sjov vegansk Halloweenkage med edderkopper af vegansk ‘nutella’, som ungerne elsker.
Vegansk Halloweenkage – Lagkage
Vegansk Halloweenkage med spindelvæv – en total lækkerbisken af en Halloweenlagkage med fluffy brune bunde og ‘blodigt’ bærfyld.
FAQ
Folk spørger tit om:
Det tager selvfølgelig noget tid, at lave hjemmelavede veganske sukkerøjne til kagerne. Men jeg kan ikke finde veganske udgaver, så der er ikke så meget at gøre…
Til gengæld er det super sjovt, når man selv bestemmer, hvordan kageøjnene skal se ud.
Øjnene kan selvfølgelig bruges til andre veganske halloweenkager (som de veganske halloweencookies eller halloweensnegle ) – eller fastelavnskager.
Du kan bl.a. købe vegansk chokolade der kan smelte (overtrækschokolade/overtræksknapper) på min webshop – Nutty Vegan.
Ellers er jeg lidt i tvivl om, hvor man kan købe det i i supermarkeder. Men alt chokolade kan smelte, så du kan helt sikkert også bruge andre typer.
Frost/kondens vil få glasuren på kageøjnene til at blive fedtet og umulig at arbejde med. Men du kan gemme dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.