Veganske scrambled eggs er jo lidt af en paradoks ret. Et oxymoron eller et paradoks om du vil. For denne opskrift har ikke set skyggen af æg.
Æggene består i stedet hovedsagligt af tofu. Og lige denne opskrift på veganske scrambled eggs indeholder både konsistens og smag – næsten som du kender det!
Hvordan kan veganske scrambled eggs smage af æg?
Ja, nu bliver du nok lidt interesseret, for hvordan kan veganske scrambled eggs rent faktisk smage af æg!?
Svaret er: sort salt fra Himalaya også kaldet Kala Namak.
Kala namak er den ‘hemmelige’ ingrediens i vegansk madlavning, hvis man er glad for smagen og ikke mindst duften af æg.
Det er pga. saltets høje indhold af svovl, at det både dufter og smager som æg.
Opdatering af indlæg/opskrift på veganske scrambled eggs: Vi har netop fået sort salt på Nutty Vegan-webshoppen til en RIGTIG god pris. Og også vores egne Nutty Vegan gærflager.
Men kan man få billig tofu? Og er det ikke svært at finde?
Jeg blev faktisk overrasket over, hvor billigt tofu er – i Aldi.. Her kan du købe 400 gram naturel tofu fra Økolivet til sølle 16,95 kr.
Det er LANGT billigere end alle andre steder. Faktisk mere end halv pris i forhold til andre gængse tofu-brands..
Du kan også finde økologisk tofu i vores shop, men vi kan ikke få det leveret helt så billigt.
Og hvorfor bruge tofu til vegansk røræg/scramble?
Tofu giver en stort set perfekt konsistens, når du vil lave vegansk røræg/scrambled eggs.
Men jeg har også haft stor succes med en anden opskrift på vegansk røræg – af kikærtemel. Så hvis du ikke er pjattet med tofu, eller er allergisk over for soja, så skal du næsten prøve den! Se opskriften på vegansk røræg med kikærtemel her.
Men prøv også denne opskrift. Jeg lover, at du ikke bliver skuffet!
Veganske scrambled eggs - opskrift med tofu
Arbejdstid i alt: ca. 15 min.
Denne opskrift på veganske scrambled eggs giver ca. 200 gram færdig scramble. Nok til 2-3 personer. Eller én der er meget sulten…
- 200 gram tofu naturel
- ½ dl. neutral plantedrik (soya, havre, risdrik - hvad du nu har)
- 1 spsk olie
- ½-1 tsk. sort salt - Kala Namak - fra Himalaya (vegansk æggesmagsgiver) (findes i shoppen her >>)
- ½ tsk. gurkemeje (giver den gule farve)
- ½ finthakket løg - kan udelades.
- 2 spsk gærflager (nutritional yeast) - giver en umammi-osteagtig smag, men kan udelades.
Så skal du ellers i gang:
Tilberedning af vegansk røræg/scramble med tofu:
Dræn det meste af væden fra tofuen ved at presse den i et viskestykke.
Bræk så tofuen ud i mindre stykker (ikke alt for små).
Hvis du vil have lidt løg i, så hak løget fint – eller riv det fint på rivejernet (så kan man ikke se det..).
Find en stegepande frem og hæld olie på. Svits først det finthakkede løg af i et par minutter. Tilføj tofu og lad det svitse et par minutter mere. (Indtil det begynder at få lidt farve).
Mix plantedrik med krydderierne. Hæld det over tofuen på panden, og lad så tofuen absorbere det ved middelvarme. Vend forsigtigt krydderiblandingen ind i tofustykkerne, så de ikke går i småstykker.
Og ja, sort salt LUGTER rigtig meget af æg (svovl), lige når det tilsættes, men lugten forsvinder hurtigt igen. Og så smager det af æg 😉
Efter ca. 5 minutter er der veganske scrambled eggs… Klar til servering.
Andre opskrifter til vegansk brunch eller vegansk morgenmad:
Var det en god opskrift på veganske scrambled eggs?
FAQ
Veganske scrambled eggs
Folk spørger tit om:
Det kan snildt holde sig i køleskabet i en uges tid. Jeg har endnu ikke prøvet at fryse det ned, men jeg opdaterer siden her, når jeg har lavet forsøget.
Altså nu er der ingen tvivl om, at det er sort salt (Kala namak), der giver æggesmagen. Men hvis du lige står og mangler det, så tilsæt lidt karry eller smoked paprika i stedet. Det bliver også super godt – bare knapt så eggy.
Du finder sort salt billigt i vores webshop.