Veganske valnøddeboller koldhævede

En nem opskrift på veganske valnøddeboller. De er både sprøde udenpå, har en lækker tekstur og ikke mindst; de har en dejlig nøddesmag. Det tager kun 5 minutter at bakse dejen sammen til lige denne opskrift på veganske boller med valnødder. Og så hæver de natten over.
veganske valnøddeboller - opskrift på boller med valnødder uden æg og mælk - koldhævede

Er der noget som hjemmebagte valnøddeboller med et godt lag smør?! Nej vel? Denne opskrift på veganske boller med valnødder er super nem at lave, og så bliver bollerne fantastisk gode. 

De koldhævede veganske boller med valnødder får en fantastisk krumme og skorpe

De veganske boller med valnødder får en skøn sprød skorpe og en herlig struktur indvendig. Det er nemlig lige præcis de karakteristika, du får ud af at koldhæve boller. Og derfor er alle så vilde med dem.

Skal du servere dem til en gang vegansk morgenmad, så bakser du bare dejen sammen aftenen i forvejen. 

Det er de nemmeste boller - I kid you not!

Opskriften er super nem, og det tager ingen tid at røre dejen sammen. Og når det så er tid til at sætte dine veganske valnøddeboller i ovnen, tager det kun få minutter at sætte dem på pladen. For du skal ikke til at forme dem. Du bruger bare to spiseskeer, og sætter 10 ‘klumper’ (boller) på en bageplade beklædt med bagepapir. Og så en tur i ovnen og voila.. skønne, sprøde veganske boller med valnødder.

Er du klar?

veganske valnøddeboller - opskrift på boller med valnødder uden æg og mælk - koldhævede

Veganske koldhævede valnøddeboller - opskrift

Tilberedningstid: 5 min.

Hævning: mindst 8 timer

Bagetid: 15 minutter

Ingredienser til ca. 10 veganske valnøddeboller

Så skal du ellers i gang:

Tilberedning af veganske boller med valnødder:

veganske boller med valnødder - opskrift på valnøddeboller koldhævede
veganske valnøddeboller opskrift- koldhævede veganske boller

Var det en god opskrift på veganske valnøddeboller?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Veganske boller

Folk spørger tit om:

De kan sagtens holde et par dage ved stuetemperatur, hvis du har dem i en lys- og lufttæt beholder. Eller i køleskabet. Men jeg vil anbefale, at du smider dem i fryseren, efter du har spist hvad du kunne. Og så tager du dem bare op efter behov.

Ja da. Som med alle andre veganske boller og almindelige boller, kan du snildt fryse dem ned. De kan sagtens holde sig i fryseren i nogle måneder, hvis du lægger dem i en frysepose og lukker den til med en knude eller en poselukker.

Du kan reelt set sagtens bytte valnøddekernerne ud med andre nødder og også kerner, hvis du hellere vil det.

Jeg har tidligere brugt denne opskrift fra DR, men idet den jo ikke er på veganske boller, har jeg eksperimenteret lidt. Da vi er super glade for nødder her i huset, så var det oplagt at tilsætte valnøddekerner. Og resultatet er disse sprøde og lækre veganske koldhævede valnøddeboller.

Det er især krummen, der er god. De mange lufthuller, der opstår i forbindelse med koldhævningen, gør bollerne super gode. Skorpen er også et hit, for vi kan godt lide, at der er knas i hvert et bid. 

Det er ud fra denne opskrift, at jeg også har lavet ‘almindelige’ koldhævede veganske boller (altså hvor nødder skiftes ud med frø og kerner). Og også de koldhævede veganske burgerboller er vores favorit til burgeraftenerne. Se flere opskrifter på veganske boller her:

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter