Veganske proteinboller

Veganske proteinboller - nem opskrift på luftige og saftige veganske boller sprængfyldt med protein. Dejen skal koldhæve, så lav dem gerne dagen før du skal bruge dem.
veganske proteinboller opskrift

Veganske proteinboller opskrift

Her har du en super nem opskrift på koldhævede veganske boller sprængfyldt med protein.

Du skal ikke ælte – og faktisk får du slet ikke fingrene i dejen. Når dejen har hævet, bruger du bare 2 skeer til at lægge passende størrelse veganske proteinboller på 2 bageplader. Nemmere bliver det ikke. 

Bollerne får en skøn luftig, saftig og spændstig krumme, og det er yndlingsbollen (for de voksne) herhjemme.

Hvis du vil lave hjemmelavede veganske proteinboller til morgenmaden, madpakken eller som sandwichbolle, er de helt perfekte.

Veganske proteinboller med protein fra hvedegluten, frø eller kerner

I denne opskrift på veganske proteinboller stammer proteinerne hovedsageligt fra hvedegluten og hampefrø eller solsikkerkerner. Men også fra almindeligt hvedemel og grahamsmel.

  • Proteinindhold i hvedegluten fra Nutty Vegan: 75 gram pr 100 gram – hvedgeluten findes i shoppen her
  • Proteinindhold i hampefrø: 30 gram pr 100 gram – findes bl.a. i Bilka og Løvbjerg til en fornuftig pris

Du kan også bruge solsikkekerner frem for hampefrø – jeg har fundet øko solsikkerkerner med et proteinindhold på hele 28 gram pr 100 gram i Rema1000 og Netto.

Bruger du også loppefrøskaller, og vælger du en almindelig hvedemel med 12 gram protein pr 100 gram, får de veganske proteinboller et endnu højere proteinindhold.

Du kan også gå all-in og bytte 50-100 gram hvedemel ud med en eller anden form for vegansk proteinpulver (link til Nutty Vegan webshop).

veganske proteinboller opskrift
veganske grovboller uden æg - med vegansk protein

Loppefrøskaller som vegansk æg

Selvom man sagtens kan bage de veganske proteinboller uden, bruger jeg alligevel lidt loppefrøskaller i dejen. Mest fordi de ultrasunde skaller giver et skud ekstra fibre, men også fordi skallerne fungerer som æg. De binder og blødgør, så dem kan man med fordel bruge lidt af, når man bager vegansk (eller glutenfrit).

veganske proteinboller opskrift

Veganske proteinboller opskrift (koldhævede)

Arbejdstid: 10 min. 

Hævetid: Mindst 8 timer

Bagetid: Ca. 20 min.

Ingredienser til 14-16 veganske proteinboller

50 gram gær

1 liter koldt vand

1 tsk sukker

2 dl hampefrøkerner el. solsikkekerner

300 g grahamsmel

300 g hvedemel

1-2 spsk loppefrøskaller

2 tsk salt

Fremgangsmåde:

Rør gær, sukker og loppefrøskaller ud i vandet.

Rør frø eller kerner i.

Rør hvedegluten og grahamsmel i.

Rør til sidst hvedemel og salt i.

Dejen er MEGET klæg, men det skal den være. Den skal dog ikke være flydende (tilsæt lidt mere hvedemel hvis den er). 

Dæk dejen til og sæt den i køleskabet (eller et andet køligt sted) i mindst 8 timer.

Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Form bollerne med 2 skeer og læg dem i passende størrelser over på bagepladerne.

Vi plejer at få 14 store veganske proteinboller ud af opskriften. 

Skru ovnen ned på 225 grader (stadig varmluft) og bag bollerne i ca. 20 minutter – til de er let gyldne på toppen.

Lad dem køle lidt af på en bagerist – og så er der serveret.

proteinboller uden æg opskrift
veganske proteinboller uden æg opskrift

Var det en god opskrift på veganske proteinboller?

Så kan du følge med på Facebook, Instagram, Youtube eller Pinterest, hvor der løbende kommer nye opskrifter.

FAQ

Folk spørger tit om:

Der skal helt bestemt hvedegluten i de veganske proteinboller – ellers går proteindelen lidt af dem.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg siden jeg prøvede hvedegluten første gang, er blevet så stor fan af det, at vi har fået det produceret til vore eget Nutty Vegan-brand.

For ud over at hvedegluten er med til at skabe fantastisk luftige og spændstige veganske boller, så er det GENIALT til at lave veganske køderstatningsretter.

Prøv eksempelvis veganske burgerbøffer, pølser, mock duck, spegepølse eller steaks. Aldrig er jeg blevet så glad for at jeg har prøvet en ny ingrediens… Så hvis du ikke har prøvet at arbejde med det nye veganske superfood før, så vil jeg stærkt anbefale at du prøver. Også selvom du ikke lige køber Nutty Vegan hvedegluten 😉 

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter