Veganske æblemuffins opskrift
Luftige, bløde og smagfulde veganske muffins med æbler og lidt krydderier.
Hvis du gerne vil have et let syrligt twist, så brug madæbler, som f.eks. Belle de Boskoop eller Cox Orange.
Som du kan se på billedet, er jeg heldig nok til at have Belle de Boskoop i haven, og det er efter min mening en skøn æblesort. (De er også geniale til f.eks. æblekage og æbletærte).
Men uanset æblesorten, så skal du nok få en plade smækre veganske muffins med denne opskrift.
Veganske æblemuffins uden æg selvfølgelig
I denne opskrift på veganske æblemuffins, er æg erstattet af loppefrøskaller. Loppefrøskaller (der også kaldes husk fibre) er rigtig gode til at binde dej og også plantefars sammen. De små skaller er gode, fordi deres evne til at binde ved at suge væde og samtidig bevare fugt, er perfekt som ægerstatning.
Fordi de er så gode som ægerstatning, har jeg også fået dem i Nutty Vegan-brandet. De er bare lidt nemmere at bruge, end at stå og kværne hørfrø til mel hele tiden. Og så er de super sunde (84,5 gram kostfibre pr 10 gram).
Kanel hører der til
Man kan da næsten ikke kaste sig over en æblemuffin, uden der er en snert af kanel med. Det synes jeg i hvert fald ikke. Så selvfølgelig skal der lidt kanel i.
Sukkerfri æblemufins?
Hvis du gerne vil lave sukkerfri veganske æblemuffins, kan du blot erstatte det almindelige sukker med erythritol – mere info her >>.
Det er jeg blevet slemt glad for at bruge. Især når min kære mor kommer på visit, for hun er diabetiker.
Veganske æblemuffins - opskrift
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 20-25 min.
Opskriften giver 9-10 veganske æblemuffins.
- 150 gram hvedemel (gerne med et proteinindhold på 12 gram pr 100 gram, for så hæver de mere)
- 75 gram havregryn
- 80 gram sukker (eller 80 gram erythritol for en sukkerfri version)
-
1 spsk loppefrøskaller
(husk fibre - evt. fra mit Nutty Vegan brand >>) - 1½ tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 2 æbler skåret i små stykker
- 2 dl vegansk yoghurt (jeg bruger enten Milbonas (fra Lidl) og den nye JoeKurt naturel er også super)
- ½ dl vand
- 2 spsk olie + lidt til at smøre dine muffinsforme (med mindre du bruger papirforme)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skræl æblerne og skær dem i passende stykker.
- Mix de tørre ingredienser (mel, havregryn, sukker/Sågger, kanel, bagepulver, natron, salt, loppefrøskaller).
- Tilsæt sojajoghurt, vand og olie og pisk dejen sammen.
- Rør æblestykkerne i til sidst.
- Smør dine muffinsforme - hvis du bruger papirsforme skal de selvfølgelig ikke smøres.
- Hæld muffindejen i muffinformene eller muffinbagepladen.
- Bag de veganske æblemuffins på midterste rille i ovnen i 20-25 minutter, til de er let gyldne på toppen.
FAQ
Folk spørger tit om:
De veganske æblemuffins kan sagtens fryses ned. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
Andre veganske kager:
Sukkerfri vegansk gulerodskage
En nem og super lækker sukkerfri vegansk gulerodskage. Svampet uden at blive klæg – og med erythritol som sukkererstatning.
Veganske Æbleskiver
Veganske æbleskiver – opskrift uden æg og mælk selvfølgelig. En super nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver der bliver dejligt sprøde udenpå og perfekt bløde indeni.
Vegansk moussekage
Vegansk moussekage – opskrift på en skøn vegansk tærtebund med vegansk citronmousse. Nem at lave og den skal ikke bages.