Vegansk bearnaisesauce opskrift
Det er ingen sag at lave en god hjememlavet og vegansk bearnaisesauce.
Du skal faktisk bare bruge bearnaiseessens fra Beauvais (fås i de fleste supermarkeder), lidt tørret estragon, vegansk smør (jeg bruger Naturli’s bloksmør), mel, (koge-)vand, plantedrik, salt og peber – og gerne en sjat vegansk madlavningsfløde for at gøre den ekstra creamy.


Vegansk sovs er nemt at lave - og bliver helt ud lige så godt som ellers
Når man laver vegansk sovs, og vegansk bearnaisesauce, så er der faktisk ingen ben i at få det til at smage lige så godt som traditionel sovs.
Smør byttes ud med vegansk smør, mælk byttes ud med plantedrik, madlavningsfløde af komælk byttes ud med plantefløde. Og man kan altid tilføje en grøntsagsbouillonterning for ekstra smag. Easy peasy.
Eller.. måske ikke så easy for alle. Hvis du ikke er pjattet med at give dig i kast med en opbagt sauce, finder du en nem og rigtig god løsning færdiglavet. Du finder færdig vegansk bearnaise sauce på shoppen her >>
Vegansk bearnaisesauce - opskrift

Arbejdstid: ca. 10 min.
Opskriften giver rigeligt vegansk bearnaisesauce til 4 personer
Ingredienser vegansk bearnaisesauce:
4 spsk olie (eller ca. 30 gram vegansk smør)
4 spsk hvedemel
3-4 dl lunt, kogt vand (brug gerne kogevandet fra kogte kartofler)
2 dl plantedrik (vi bruger havredrik)
½ dl plantefløde (findes i mange supermarkeder) – kan udelades
1 grøntsagsbouillonterning
2-3 tsk bearnaise-essens – smag til undervejs (findes bl.a. i Bilka og Kvickly til ca. 21 kr.)
1-2 spsk tørret estragon – smag til undervejs
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Varm olie eller smør op i en gryde ved middel varme, og pisk mel i med et piskeris.
Tilsæt vandet lidt ad gangen, imens du pisker godt til. Så undgår du klumper i sovsen. Tag evt. gryden af blusset, imens du pisker de første deciliter vand i.
Når alt vandet er pisket i, tilsætter du grøntsagsbouillon (smuldr den i), plantedrik, salt og peber, og koger det op under omrøring/piskning. Bouillonterningen skal opløses helt.
Tilsæt 2 tsk bearnaise-essens, 1 spsk tørret estragon og plantefløde, og kog saucen op igen.
Smag til – evt. med lidt mere essens, estragon og salt og peber.
Hjemmelavet vegansk bearnaisesauce skal selvfølgelig være tyk og cremet. Er den ikke helt tyk nok, kan du røre 1-2 spsk majstivelse el. tapiokamel ud i 3 spsk vand (el. shake det sammen i en meljævner). Pisk det ind i sovsen under omøring/piskning, og lad den koge op igen.
Så er der hjemmelavet vegansk bearnaisesauce klar til at servere til en god omgang vegansk aftensmad.
