Vegansk moussekage

Vegansk moussekage - opskrift på en skøn vegansk tærtebund med vegansk citronmousse. Nem at lave og den skal ikke bages.
vegansk moussekage opskrift - vegansk citronmousse opskrift

Vegansk moussekage med agar

En lækkerbisken af en vegansk desserttærte med vegansk citronmousse og en no-bake bund. 

Den er nem at lave, og den skal ikke bages. Hvis vi ser på arbejdstiden (altså den tid du reelt skal bruge), så tager det ikke meget mere end 20 minutter. Resten er køletid.

Bunden er på basis af digestive kiks (der er veganske), peanutbutter og mandler. 

En vegansk moussekage – nok mest til de voksne – hvor et godt lag syrlig vegansk citronmousse giver et fantastisk modspil til en sødmefuld mandel- og jornødde-baseret kiksebund. 

Jeg er selv fortaler for at bruge grofthakkede mandler i bunden, så der er lidt at gufle på. Men man kan sagtens blende bundens ingredienser til en fin, smooth bund i stedet. 

vegansk moussekage opskrift med agar pulver - vegansk citronmousse

Vegansk moussekage med vegansk citronmousse af agar pulver

Opskriften på vegansk moussekage er her lavet med en syrlig vegansk citronmousse.

Moussen består af kun 4 ingredienser: vegansk piskefløde/flødeskum, citronsaft, sirup og agar pulver. 

Som du kan se på billederne er der rigeligt med mousse, for jeg har brugt 300 ml vegansk piskefløde, og du kan snildt nøjes med 250 ml. 

Tærteformen jeg har brugt er dog kun 18 cm i diameter. Hvis du bruger en mere standard størrelse (jeg mener det er 22 cm i diameter), kan du også stadig nøjes med 250 ml piske’fløde’. Dog bliver bunden lidt tynd, så her kan du evt. lave opskriften på bunden i 1:1½.

Hvad er agar pulver?

Agar pulver er en smart vegansk erstatning for husblas og gelatine. Pulveret er lavet af alger, men det smager bestemt ikke af hav. Det er faktisk helt smagsneutralt. Man rører pulveret ud i kogende væske (her citronsaft og sirup), og lader det koge et par minutter under omrøring.

I denne opskrift på vegansk moussekage skal det lige køle lidt af, inden du stille og roligt vender det i den piskede veganske flødeskum. Så er der vegansk citronmousse. Dog skal kagen lige køle af i mindst et par timer i køleskabet, før det sætter sig helt.

Fordi agar agar er et must i det veganske køkken, har jeg selvfølgelig fået det hjem til mit Nutty Vegan-brand. Så du finder det på min webshop (til vel nok Danmarks bedste pris). Nutty Vegan agar agar >>

vegansk moussekage opskrift - vegansk citronmousse opskrift

Vegansk moussekage - opskrift

Arbejdstid: Ca. 20 minutter

Køletid efter den er samlet: Mindst 2 timer (gerne længere – lav den evt. dagen før)

Opskriften giver en vegansk moussekage til 6-8 personer. Jeg har brugt en springform på 18 cm i diameter.

Bunden:

175 gram digestive kiks

(Alm. digestive kiks er veganske)

125 gram peanutbutter

100 gram mandler (+ evt. lidt hakkede mandler til topping)

Tip: du kan også tilsætte 80 gram vegansk chokolade – grofthakket – hvis der gerne må være ekstra lækkerier.

Vegansk citronmousse

250-300 ml vegansk piskefløde

(Jeg har brugt Schlagfix’ veganske piskefløde, men Alpros soyapiskefløde kan bruges, og findes i de fleste supermarkeder)

2-3 citroner (du skal bruge ca. 3/4 dl citronsaft)

3 spsk lys sirup

2 tsk agar pulver

(du finder selvfølgelig agar agar pulver på min veganske webshop >> – til vel nok DK’s bedste pris)

Fremgangsmåde bunden - no bake:

Knæk kiksene og hæld dem i en foodprocessor/blender sammen med peanutbutteret. Blend til det er ensartet.

Hæld mandlerne i, og blend til det får den konsistens, du ønsker. Jeg foretrækker grofthakkede mandler, og så skal der kun blendes i få sekunder.

(Hvis du også vil have chokolade i, så bræk det i stykker og tilsæt det sammen med mandlerne).

Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af springformen (ikke langs siderne), og pres fyldet jævnt ned i bunden. 

Sæt den på køl imens du laver moussen.

Fremgangsmåde vegansk citronmousse med agar agar:

Find en skål og pisk den veganske piskefløde godt stiv med en håndmixer.

Hæld citronsaft og sirup i en kasserolle/lille gryde og varm det op under omrøring. 

Når det koger tilsætter du agar agar pulveret og pisker videre i ca. 2 minutter.

Tag blandingen af varmen og lad det køle ned i nogle minutter.

Find en dejskraber, og når citronmassen er blevet lidt tykkere, hælder du det langsomt i en stråle ned i flødeskummet, imens du forsigtigt vender det ind i skummet med dejskraberen.

Hæld fyldet ovenpå bunden i springformen, dæk den til med film eller en stor tallerken, og lad den køle af i mindst 2 timer (jeg laver den helst dagen i forvejen, så moussen kan sætte sig helt).

Toppingforslag

Som pynt kan du f.eks. smutte lidt mandler og hakke dem i stykker, eller brug friske bær som blåbær, jordbær eller brombær. Her er det bar din fantasi, der sætter dagsordenen.

Og så kan du servere en herlig vegansk moussekage med syrlig vegansk citronmousse og en lækker peanut/mandelbund.

Tip: kagen kan snildt holde sig tildækket i køleskabet i flere dage.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter