Vegansk pasta

Vegansk pasta - Opskrift på nem og børnevenlig hjemmelavet frisk pasta uden æg. Spinat (den grønne farve) kan sagtens udelades.
vegansk pasta opskrift

Vegansk pasta er super nemt at lave selv. Og så smager det meget bedre, end det man kan købe i butikkerne.

Hvilken variant man vil lave, er kun op til fantasien. Den grønne farve (på billedet) stammer fra spinat. Men det kan du sagtens udelade.

Det er helt oplagt at servere vegansk pasta til vegansk kødsovs (aka vegansk spaghetti/kødsovs). Og du kan også bruge opskriften til lasagneplader til vegansk lasagne

Vegansk pasta - uden æg naturligvis

Det giver jo sig selv, at denne opskrift på vegansk pasta er lavet uden æg. Æggene kan nemt erstattes af olie og vand, uden at det går ud over smag eller konsistens.

Det er faktisk super nemt at lave, og så er det oven i købet sjovt. Selv ungerne elsker at være med i køkkenet, når der skal laves pasta…… og det sker ellers ikke så tit. 

Grundopskrift – kan laves i forskellige versioner

Denne opskrift er en grundopskrift på selve pastadejen. Og ligesom det friske pasta du finder i butikkerne, kan du selvfølgelig også tilsætte den smag (eller naturlige farve), der er din personlige favorit. Finthakket spinat, revet gulerod, revet squash – kun fantasien sætter grænser. 

Vegansk spaghetti med kødboller eller kødsovs?

Hvis du vil lave en nem omgang vegansk spaghetti med kødboller eller vegansk pasta med vegansk kødsovs, så kan du lave denne opskrift på hjemmelavet vegansk kødsovs af sojagranulat. Det er super nemt, og kødsovsen smager 100% som almindelig okskødsovs. Hvis du vil gøre det endnu nemmere, og servere vegansk spaghetti med færdigkøbte veganske kødboller, kan jeg kun anbefale Anamma Vegobullar. Se anmeldelsen af dem her.

vegansk pasta opskrift

Vegansk Pasta - opskrift:

Arbejdstid: ca. 20 minutter

Hviletid: Mindst 1 time

Kogetid: 2-3 min.

Opskriften giver nok pasta til ca. 4-5 personer.

Ingredienser til vegansk pasta

Fremgangsmåde:

hjemmelavet vegansk pasta opskrift

Var det en god opskrift på vegansk pasta?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Du kan sagtens lave pastedejen dagen i forvejen, og så gemme det i film i køleskabet. Hvis du vil skære pastaen ud inden (i forvejen), så sørg for, at der er drysset godt med mel ud over pastastykkerne. Ellers klistrer de sammen.

Meltypen er vigtig

Du tænker måske, at tipo 00-mel er dyrt, men sådan er det slet ikke. Som nævnt kan du ofte købe det til 10 kr/kg i Netto og Rema1000. Og du kan endda være heldig at finde manitoba-mel til 10 kr for 2 kilo, og det virker lige så godt som tipo 00 hvedemel

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter