Anamma veganske kødboller – test og anmeldelse

Anamma veganske kødboller - Vegobullar - smagstest og anmeldelse. Smager de godt? Hvor kan de købes? Vi sammenligner også med Beauvais' vegetariske kødboller.
anamma kødboller anmeldelse test vegobullar

Anamma veganske kødboller - Vegobullar (vs. Beauvais veggieboller)

Anamma veganske ‘kød’boller, som de kalder Vegobullar, er et vegansk alternativ til almindelige kødboller – eller små frikadeller om du vil. 

Nu hvor der var stor succes med deres veganske pølser (læs anmeldelsen), var det faktisk med ro i sindet, at posen med Anamma veggie-boller kom med i indkøbskurven i Bilka. 

Den kom faktisk i, sammen med en pose af Beauvais’ veggie -kødboller, der jo er vegetariske, men som drengene gerne ville smage. Så det blev også til et stand-off mellem de to typer veggie-boller. I første omgang får du anmeldelse (testet af undertegnede) af Anamma veganske kødboller. Og nedenfor får du drengenes bedømmelse af Beauvais veggieboller vs. Anamma veganske boller – Vegobullar.

Denne anmeldelse og test af Anamma veganske kødboller (og Beauvais veggieboller) er lavet 100% ud fra min personlige vurdering – og lidt ud fra drengenes i lige denne anmeldelse. Der er ingen, der har købt sig til min (eller deres) mening!

Det er selvsagt ikke sikkert, at du og jeg deler smag. Men idet jeg oplever, at færdiglavet vegansk mad af samme type kan smage vidt forskelligt, og nogle gange slet ikke godt, så vil jeg alligevel gerne dele min mening. Take it or leave it…

veganske køboller anamma test
vegansk spaghetti med veganske kødboller fra anamma

Smagstest af veganske kødboller fra Anamma

De veganske kødboller fra Anamma – Vegobullar – er lavet af 100% plantefars, hvor hovedingrediensen er sojaprotein. Se hele ingredienslisten og næringsværdien nedenfor. Du finder dem på frost.

‘Kød’bollerne skal iflg. posen tilberedes fra frossen stand, og steges i godt med olie på panden i ca. 14 min. Så det gjorde vi. (Måske også i lidt for meget olie!).

anamma veganske kødboller smagstest

veganske køboller anamma test

Smager Anamma veganske kødboller af almindelige kødboller?

JA! De er helt fantastisk gode.

Smagen er let krydret, og konsistensen er helt perfekt, hvilket ellers kan være lidt af et problem med færdigkøbte veganske kødboller og bøffer. De ligner også kødboller eller minifrikadeller, så det er totalt win win. 

veganske kødboller anamma vegobullar anmeldelse

Vi fik dem i en god portion hjemmelavet vegansk spaghetti med hjemmelavet tomatsovs – som en rigtig italiensk ret. Og vi var ovenud begejstrede.

Kan du snyde en 10 (faktisk nu 11)-årig?

Et stort rungende JA. Du kan sagtens lade som om, at det er helt almindelige kødboller eller minifrikadeller. Den ellers kræsne 11-årige herhjemme var fuldt ud tilfreds. Hverken børn eller kødglade voksne kan smage forskel. Så hvis du søger noget nemt til en kødfri dag, noget der smager super godt, så kan du ikke gå galt i byen med Anamma veganske ‘kød’boller. Og du kan snildt bruge dem som minifrikadeller til f.eks. sovs og kartofler. 

Anamma har gjort det igen, og denne gang får de fuld bonus. For det kan ikke gøres bedre!

Vurdering:
5/5

Beauvais veggie kødboller vs. Anamma veganske kødboller

Drengene på henholdsvist 11, 13 og 40 år, ville gerne stå for en anmeldelse og test af Beauvais Veggieboller, der jo indeholder æg, og derfor er vegetariske. Og det var sjovest, at det var et stand-off, så det blev Beauvais vegetar-kødboller overfor Anamma veganske kødboller… Boys will be boys.

Smager Beauvais vegetar-boller godt?

Jeg kan formulere det sådan her: den yngste på 11 år spiste op af 1. portion spaghetti med vegetariske kødboller fra Beauvais, ved at køre ‘kød’-bollerne ned så hurtigt som muligt, for så behøvede han ikke at smage mere på dem! Så gik han over til de 100% veganske kødboller fra Anamma, hvor han var ovenud glad for smagen og konsistensen. Det var også vigtigt for ham, at de faktisk også lignede kød. Og det var cirka det samme mønster hos de 2 andre.

Smagen på Beauvais veggie-boller (der blev stegt i ovnen efter forskriften på posen) er lidt kedelig, de er tørre, og har en lidt for mushy konsistens. Og så ligner de ikke kødboller. Anammas veganske kødboller kunne i følge dem alle 3, lige så godt have været lavet af kød. Og de var vilde med dem.

beauvais veggie boller - smager de godt - anmeldelse og test

Så det blev klart Anamma der vandt dysten. Det er en ommer til Beauvais, der jo ellers har gjort et fantastisk stykke arbejde (TV-reklamer mv.) for at få folk til at spise mindre kød. Men mon ikke de kan lave dem med en ny forbedret smag? Og måske uden æg for os veganere!? Vi krydser fingre, og så kan de måske kigge Anamma over skulderen 😉

Beauvais veggie kødboller - anmeldelse og test
anamma kødboller anmeldelse test vegobullar

Ingredienser og næringsindhold Anamma Veganske Boller

Ingredienser:

 • Vand
 • Sojaprotein (22%)
 • Rapsolie
 • Løg
 • Krydderier
 • Salt
 • Majsstivelse
 • Æbleekstrakt
 • Ærtefibre
 • Ærtestivelse
 • Naturlige aromaer (bl.a. muskat og kanel)
 • Stabilisator (methylcellulose).

Næringsindhold per 100 gram:

 • Energi: kj: 750- kcal: 179
 • Fedt: 10 gram – heraf mættet fedt: 0,9 gram
 • Kulhydrater: 3,9 gram – heraf sukkerarter: 1,6 gram
 • Salt: 1 gram
 • Protein: 15 gram
 • Fibre: 5,1 gram

Hvor kan man købe Anamma veganske kødboller?

Du finder Anamma’s veganske kødboller – vegobullar – på frost i bl.a. Bilka, Meny og i mange Coop-butikker.

nye veganske produkter og mad i dagligvarebutikker

Kunne du bruge anmeldelsen til noget?

Så er der måske nogle af dine venner på Facebook, der også kan. Del meget gerne...

Andre test og anmeldelser af veganske produkter:

anmeldelse af økolivet vegansk burger Aldi

Vegansk burger fra Økolivet Anmeldelse

Økolivet vegansk burger (fra Aldi).
Anmeldelse og test af de veganske burgerbøffer fra Økolivet. Smager de som almindelige burgerbøffer? Hvordan er konsistensen? Er de gode?

halsans kök incredible burger test og anmeldelse

Incredible Burger Halsans kök Test

Incredible Burger fra Hälsans Kök – smagstest og anmeldelse af plantebøffer/ burgerbøffer fra Hälsans Kök.
Smager de godt? Er smag og konsistens som var det oksekød?

naturli burgerbøffer anmeldelse og smagstest - the burger

Naturli burgerbøffer anmeldelse og test

Naturli burgerbøffer The Burger – smagstest og anmeldelse af veganske burgerbøffer fra Naturli.
Hvordan er konsistensen? Smager de af almindelige burgerbøffer af oksekød? Er de gode?

Spir skiveost- anmeldelse-smagstest-planteost-fra-netto

Spir skiveost anmeldelse

Spir skiveost – anmeldelse og smagstest af Nettos veganske ost i skiver. Smager det som almindelig ost? Hvordan er konsistensen?

veganske karrysild opskrift

Veganske Sild i karry

Veganske karrysild – en helt genial opskrift på ‘sild’ i karry, hvor ‘sildene’ laves af hvedegluten (glutenmel). Både smag og konsistens er som the real deal!

Vegansk kylling opskrift på hjemmelavet pulled seitan

Vegansk kylling (pulled seitan)

Hjemmelavet vegansk kylling (á la pulled chicken / pulled seitan). Du kommer aldrig til at spise almindelig kylling igen. Konsistensen er i særklasse, og smagen er perfekt.

veganske bøffer opskrift

Veganske bøffer / steaks

Veganske steaks – opskrift med det geniale hvedegluten (seitanmel). De får en super god konsistens og smag; møre, faste og saftige – helt som en steak af kød.

Er du hooked på en vegansk livsstil?

Så følg med på Facebook eller Instagram

Her finder du nye nemme veganske opskrifter, test og anmeldelser af veganske produkter. Og samtidig kan du følge med i, hvad der lanceres af spritnye veganske produkter i supermarkederne.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter