Opskrift på vegansk Halloween Aftensmad
Opskrift på ovnstegte veganske hokkaidobøffer med spicy hokkaidowedges.
Hvis du serverer det til Halloween, er du næsten nødt til at lave den let krydrede og cremede veganske tomatsovs til. Det er jo ‘blodig’ sovs – og helt stik imod alt der er vegansk – men ungerne synes det er super skægt til halloween.
Spicy hokkaidowedges og hokkaidobøffer i ovn
Marinaden til de ovnstegte hokkaidowedges giver en super lækker smag, og står perfekt til den ellers meget søde hokkaidosmag.
Hokkaido i skiver er faktisk næsten umulig at gøre sprød, så i stedet skal du se frem til en blød og cremet græskaroplevelse. Det er smagen, der gør det hele, og den bør du unde dig selv at prøve!
De veganske hokkaidobøffer skal også i ovnen, så det er en super nem omgang vegansk halloween aftensmad, hvor du ikke skal stå og røre i og overvåge potter og pander på komfuret.


Vegansk Halloween aftensmad med 'blodig' sovs og kartoffelbåde
Til en vegansk Halloween aftensmad kan man godt tillade sig at servere ‘blodig’ vegansk sovs. Især når blodet består af tomat.
Tomatsovsen bliver let krydret, og så gør du den cremet ved at tilføje en dl plante-madlavningsfløde (både Naturli’ og Cremefine laver vegansk madlavningsfløde, og det findes i stort set alle supermarkeder).
For at gøre Halloweenmenuen lidt mere egnet til de kræsne børn derude, så er det en god idé, at du også lige smider nogle kartoffelbåde i ovnen. Hokkaido i ovn er ikke lige alle børns favorit (det er jo noget nyt, og det er en grøntsag, og så er det farligt!!! – eller noget 😉 ).



Vegansk Halloween Aftensmad - opskrift på hokkaidobøffer og spicy skiver af hokkaido i ovn
Arbejdstid: 35-40 minutter
Ovntid: 30-45 min.
Denne opskrift på vegansk Halloween aftensmad er nok til 4 personer.
Ingredienser til ovnstegte veganske hokkaidobøffer:
300 gram hokkaidogræskar (inkl. skrællen) – ca. ½ hokkaido
1½ dl røde linser + ½ grøntsagsbouillonterning + vand til kogning
1 finthakket løg
3 spsk smagsneutral kokosolie
2 spsk sojasovs
2 spsk hørfrømel (du kværner bare alm. hørfrø) – det fungerer som æggeerstatning (læs evt. mere om vegansk æggeerstatning her).
1/2 dl kikærtemel (el. 3/4 dl rasp)
1½ spsk smoked paprika
1 tsk salt og ½ tsk peber
½ tsk koriander
2 spsk gærflager (kan udelades)
Ingredienser til hokkaidowedges i ovn:
½ hokkaidogræskar i skiver inkl. skrællen
Til marinaden: 1-2 fed finthakket hvidløg, 4 spsk olie, 1 tsk spidskommen, 1 tsk smoked paprika, ½ tsk koriander, 1 tsk salt + lidt peber
Ingredienser til vegansk tomatsovs:
Ca. 400 ml. hakkede tomater fra dåse eller brik – eller tomatpassata
1 dl plantefløde (Naturli’ og Cremefine laver plantefløde)
2 fintrevne gulerødder
2 finthakkede hvidløg
1 spsk olie
1 spsk smoked paprika
1 tsk sukker
2 spsk gærflager (kan udelades)
Smag til med salt og peber
Hvis du gerne vil have din veganske sovs lidt tykkere, kan du jævne den med 1-2 spsk tapioka- eller majsstivelse rørt ud i 2-3 spsk varmt vand.
Ingredienser til kartoffelbåde:
7-800 gram rå kartofler der pensles med olie og drysses med salt – eller 1 pose frosne bådkartofler
Fremgangsmåde hokkaidobøffer:
Kog de røde linser i vand med ½ grøntsagsbouillonterning i ca. 15 min.
Imens kan du skære det halve hokkaidogræskar i små tern (inkl. skræl for den kan nemlig spises). Men pulp og kerner skal du ikke bruge.

Kog græskarstykkerne i vand med lidt salt i ca. 12-14 min. og dræn vandet fra.
Dræn også vandet fra de røde linser.
Svits det finthakkede løg og hvidløg af på panden i 3 spsk smagsneutral kokosolie.
Bland de røde linser med de kogte græskarstykker i en stor skål. Brug evt et piskeris. Det er så blødt, at det snildt kan moses sammen.
Bland resten af ingredienserne i og ælt det godt sammen.
Find en bageplade beklædt med bagepapir. Form 8-10 hokkaidobøffer, og læg dem på pladen/bagepapiret.
Lad bøfferne stå og trække sig sammen, imens du laver hokkaidowedges.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Fremgangsmåde spicy hokkaidowedges:
Bland marinaden: finthakket hvidløg, olie, spidskommen, koriander, smoked paprika og salt og peber.
Skær det halve hokkaidogræskar i skiver/både (ca. 1,5 cm i den tykke ende).
Læg skiverne på en bradepande beklædt med bagepapir og pensl marinaden på. Først på den ene side af hokkaidoskiverne, og så på den anden side.

Kartoffelbåde:
Rens kartoflerne og skær dem i både. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir – pensl med olie (hvis de er rå) og drys med lidt salt.
Sæt dem i den forvarmede ovn. De skal have mellem 40 og 45 min. hvis de er rå. Er de fra en pose, kan du nok nøjes med 25-30 min.
Når der er ca. 30 minutter tilbage af tiden på kartoflerne i ovnen, sætter du også de 2 andre bageplader med hokkaidobøffer og -wedges i ovnen.
Vegansk tomatsovs:
Svits finthakket hvidløg og fintrerevet gulerod af i en gryde/kasserolle i lidt olie i 3-4 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det koge op, under omrøring. Smag til med salt og peber.
Hvis du gerne vil have din veganske tomatsovs lidt tykkere, rører du 1-2 spsk tapioka- eller majsstivelse ud i 2-3 spsk vand. Tilsæt under omrøring.
Når dine hokkaidowedges, veganske hokkaidobøffer og kartoffelbådene har fået farve (efter ca. 30 minutter) – er du klar til at servere en super lækker omgang vegansk halloween aftensmad.

Andre Halloween-inspirerede opskrifter
FAQ
Folk spørger tit om:
Kan man lave farsen til hokkaidobøfferne i forvejen?
Ja, det er super fint at lave farsen til hokkaidobøfferne dagen i forvejen. Og så bare stille den på køl. Så kan ‘farsen’ rigtig stå og samle sig, og så bliver dine græskardeller/hokkaidobøffer endnu mere faste i konsistensen, efter de har fået en tur i ovnen.
Du kan også lade dine hokkaidowedges ligge i marinaden i et døgns tid i køleskabet.
Kan hokkaidobøffer fryses ned?
Du kan sagtens fryse dem ned. Det gør vi også her, for så er der også til madpakker – Halloween-madpakker 😉
Vegansk madlavningsfløde -er det dyrt?
Det er slet ikke dyrt, at købe vegansk madlavningsfløde. Det koster ca. 15 kr. for 250 ml. Og du kan bl.a. købe det i Bilka, Meny og Rema1000. Og selvfølgelig er der vegansk fløde i mange varianter på min webshop >>