En nem opskrift på veganske chokolademuffins.
Bag en plade med luftige, bløde og smagfulde veganske muffins med chokolade og kakao. Børnene elsker dem – og så er de faktisk overvejende sunde.
Veganske muffins med banan - med/uden mandler
I denne opskrift på veganske muffins, er æg erstattet af banan og hørfrøæg (høfrø du selv maler til mel + vand). Og ja, man kan godt ane banansmagen, men det plejer ikke at være et issue, da de fleste godt kan lide (og tåle) banan.
Da det jo er en opskrift på veganske chokolademuffins, skal der selvfølgelig chokolade i. Selvom jeg også har succes med bare at bruge kakao (altså uden chokoladestykker).
Jeg er også selv pjattet med nødder og mandler, så du kan snildt tilføje 75 gram hakkede mandler eller nødder. Så er det bare knap så børnevenlige veganske muffins.
Veganske chokolademuffins - sukkerfri eller ej
Du kan både lave denne opskrift på veganske chokolademuffins som almindelig eller sukkerfri version.
Da min kære mor har diabetes, forsøger jeg tit at lave sukkerfri opskrifter, og så bruger jeg gerne erythritol som naturlig og kaloriefri erstatning for sukker. Men du kan også lave opskriften med sukker. Begge dele er der taget højde for nedenfor.
Veganske chokolademuffins - opskrift
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 15 min.
Opskriften giver ca. 12 veganske chokolademuffins.
- 2½ dl hvedemel (gerne med et proteinindhold på 12 gram pr 100 gram)
- 1½ dl. havregryn
- 2 små bananer el. 1½ stor
- 1½ dl plantedrik (typen spiller ingen rolle)
- Hørfrøæg: ½ dl hørfrømel (mal hørfrøene i en kaffekværn eller minihakker så har du hørfrømel) + 1 dl. vand
- 3/4 dl flydende vegansk plantemargarine (bl.a. er flydende Becel og AMA vegansk)
- 75 gram hakket vegansk chokolade og/eller 75 gram hakkede mandler/nødder
- 3 spsk kakao
- 2 spsk vanillesukker - til sukkerfri version kan du bruge et par dråber vanilleessens
- 4 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- Sukkerfri chokolademuffins: 100 gram erythritol
- Ikke-sukkerfri chokolademuffins: 100 gram sukker
Fremgangsmåde:
- Start med at lave hørfrøæg: mal ½ dl. hørfrø i en kaffekværn eller minihakker, så det bliver til mel. Hæld så 1 dl. vand + hørfrømel i en gryde og kog det op i et par minutter. Rør hele tiden indtil det er blevet tykt.
- Imens høfrægget køler ned, hakker du chokolade og/ eller mandler.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og smør muffinsbagepladen med lidt flydende, vegansk plantemargarine. Hvis du bruger papirforme, så skal du selvfølgelig ikke smøre dem.
- Hæld alle ingredienser undtagen hakket chokolade/mandler i en blender eller foodprocessor, og blend til det er en ensartet dej.
- Rør hakket chokolade /mandler i med en ske til sidst.
- Hæld muffindejen i muffinformene eller muffinbagepladen.
- Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Serveringstip hvis de ikke skal være sukkerfri:
FAQ
Folk spørger tit om:
De kan sagtens fryses ned. Så er det bare bedst at fryse dem naturel – altså uden glasur.
Andre veganske kager:
Sukkerfri vegansk gulerodskage
En nem og super lækker sukkerfri vegansk gulerodskage. Svampet uden at blive klæg – og med erythritol som sukkererstatning.
Veganske Æbleskiver
Veganske æbleskiver – opskrift uden æg og mælk selvfølgelig. En super nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver der bliver dejligt sprøde udenpå og perfekt bløde indeni.
Vegansk moussekage
Vegansk moussekage – opskrift på en skøn vegansk tærtebund med vegansk citronmousse. Nem at lave og den skal ikke bages.