En nem opskrift på veganske halloweenkager – Halloweencookies mumie-style.
Vi har haft en fest med at dekorere de sjove mumiecookies med hjemmelavede og selvfølgelig veganske kageøjne.
Man kan lave de sjoveste ansigtsudtryk ved at vende øjnene på forskellige måder.
De veganske halloweencookies er super nemme at lave. Det er mere de hjemmelavede øjne, der kan tage lidt tid…
Hjemmelavede veganske kageøjne
Jeg ville egentlig have købt mig til de sjove kageøjne. Men efter et tjek af ingredienslisten på pakken, måtte jeg konstatere, at der var et e-nummer i, der ikke var vegansk… Og så var der jo kun én vej.
Jeg googlede mig frem og fandt en amerikansk opskrift på veganske kageøjne. Den skulle lige modereres lidt, da vi ikke har bittesmå veganske chokoladedrops i DK. Og så har jeg heller ikke ahornsirup i skabet, så det blev almindelig sirup. Men resultatet blev pivgodt, og så kunne de veganske halloweencookies /mumiecookies få liv.
Men.. her efter der er gået lidt tid, og jeg har fået mange ting på webshoppen, er det faktisk blevet endnu nemmere, at lave kageøjnene. For der findes vegansk hvid overtrækschokolade (såvel som den klassiske). SÅ bliver det ikke nemmere.
Veganske Halloweencookies - opskrift
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Opskriften giver 16 små veganske halloweencookies – du kan også lave dem store – så er der nok til ca. 10 stk.
Ingredienser til dejen til de veganske Halloweencookies:
125 gram hvedemel
100 gram vegansk smør (jeg har stor succes med bloksmør fra Naturli)
75 gram sukker
100 gram brun farin
1 spsk vaniljesukker
50 gram kakao
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk plantedrik
75 gram vegansk chokolade (hakket eller overtrækschokoladeknapper) – kan udelades, eller byttes ud med nødder.
Du finder masser af forskellige typer vegansk chokolade på min Nutty Vegan webshop (også overtrækschokolade/madlavningschokolade).
Ingredienser til glasur:
Du kan også droppe glasuren – og bruge vegansk hvid overtrækschokolade. (det skal selvfølgelig smeltes og så hurtigt i en sprøjtepose, inden du kan bruge det..)
Alm. hvid glasur: 1½ dl flormelis og 2 tsk vand – eller en my mere. Hellere for tyk end for tynd.
Kransekageglasur med aquafaba: Opskrift fra plantepusherne:
ca. 1/4 dl aquafaba (kikærtevand – du kan sagtens bruge det fra en brik eller dåse kikærter), 2 dl. flormelis, 2 dråber eddike.
Ingredienser til veganske kageøjne - Googly Eyes:
Opskriften giver 25-30 sæt veganske kageøjne, som du selvfølgelig også kan bruge til andet end veganske halloweencookies. Gem evt. dem du ikke bruger i en lufttæt beholder.
TIP: I stedet for nedenstående ingredienser (flormelis, majsstivelse, sirup og plantedrik) kan du bare smelte hvid vegansk overtrækschokolade.
1 dl flormelis
½ tsk majsstivelse
½ tsk lys sirup
2-3 tsk plantedrik (konsistensen skal være tyk, men det skal stadig kunne presses ud af en sprøjtepose el. frysepose med hul i den ene ende).
5 gram vegansk overtrækschokolade
(Jeg har brugt Vantastic Foods vegansk overtrækschokolade i knapper >>)
Lav grunddelen (det hvide) til de veganske kageøjne dagen i forvejen:
Fremgangsmåde øjne - googly eyes:
I stedet for nedenstående fremgangsmåde kan du bare smelte hvid vegansk overtrækschokolade, og så sætte små cirkler på et stykke bagepapir – så skal det bare størkne, inden du sætter små dupper af smeltet almindelig vegansk overtrækschokolade på de hvide cirkler.
Mix flormelis og majsstivelse – og tilsæt så resten UNDTAGEN chokoladen.
Det skal have en konsistens som en meget tyk glasur.
Gør en silikonebagemåtte eller et stykke bagepapir klar. Find en sprøjtepose med en tynd tyl eller brug en frysepose og lav et lille hul i en ende. Hæld glasuren til de veganske kageøjne i posen, og sprøjt små cirkler ud på måtten eller bagepapiret.
Lad så de små, helt hvide kageøjne stå til dagen efter, så de kan tørre.
Tag forsigtigt de små hvide startøjne af måtten eller bagepapiret. De kan godt gå i stykker, hvis du er for voldsom – skulle jeg hilse og sige 😉
Varm de 5 gram chokolade i mikroovnen – evt. i en lille glasskål. For at undgå at ødelægge chokoladen, skal du max give det 5-10 sekunder ad gangen – og du skal røre i det hver gang. Når chokoladen er ved at være helt smeltet, hælder du lidt kogende vand (1 cm) i en dyb tallerken, og sætter glasskålen med den smeltede chokolade oveni. Så vil chokoladen være nem at arbejde med, og forbliver flydende længe.
Har du en lille pensel, så brug den, men ellers kan du lave de veganske kageøjne (det ‘sorte’ i øjnene) med enden af et grillspyd. Dup eller pensl forsigtigt smeltet chokolade på de størknede, små hvide bunde.
Chokoladen tørrer hurtigt, og du kan bruge øjnene efter en halv times tid.
(Jeg har brugt Vantastic Foods vegansk overtræskchokolade i knapper >>)
Fremgangsmåde veganske halloweencookies:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Hæld brun farin, sukker, vaniljesukker og vegansk smør i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
I en anden skål blander du mel, kakao, salt og bagepulver. Hæld det i skålen med sukker/smør-massen og ælt det sammen med hænderne.
Tilsæt chokoaldestykkerne – enten hakket vegansk chokolade eller veganske chokoladeknapper – og de 2 tsk plantedrik. Ælt det sammen.
Rul 16 kugler (eller færre hvis du vil have store veganske halloweencookies).
Læg dejkuglerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir – lav godt med mellemrum mellem hver – og sæt dem i den forvarmede ovn.
Sæt i første omgang timeren/uret til 8 minutter – er de ikke fladet efter de 8 minutter, tager du en spatel og giver hver cookie-klump et tryk. Bag dem så de sidste 2 minutter. (10 min. i alt).
Lad dem køle ned, inden du pynter dem med glasur og øjne.
Fremgangsmåde glasur:
Almindelig hvis glasur: bland flormelis og vand. Hæld det i en sprøjtepose med en tynd tyl eller en frysepose med hul i enden. Lav så striber hen over dine veganske halloweencookies – som var de små mumier. Lav eventuelt mellemrum, der hvor øjnene skal sidde. Sæt 2 dupper glasur, der hvor du vil sætte kageøjnene fast.
Plantepushernes kransekageglasur: Hæld aquafaba og eddike i en høj beholder og pisk det sammen. (Jeg bruger håndmixeren med kun ét piskeris i). Tilsæt flormelis og pisk løs igen. Er glasuren lidt for tyk, tilsætter du en lille bitte smule ekstra aquafaba, og pisker igen.
Hæld glasuren i en frysepose med en tynd tyl, eller brug en frysepose og lav et lille hul i enden. Lav så striber hen over dine veganske halloweenkager. Sæt 2 dupper glasur, og sæt kageøjnene fast.
Voila… søde, sjove, spooky og lækre veganske Halloweencookies..
Hvid chokolade: Hvis du alligevel er i gang med hvid vegansk chokolade til øjnene, er det oplagt at fortsætte med det. Så laver du bare striber af smeltet hvid vegansk overtrækschokolade med en sprøjtepose (eller gaffel hvis du har et godt håndelag).
Veganske Halloweenmuffins med frosting
Veganske halloweenmuffins med chokoladestykker, orange frosting på toppen og og sjove øjne som pynt. Ungerne elsker dem.
Halloweensnegle
Sjove veganske Halloweensnegle. En super nem opskrift på grønne halloweenkager med orange glasur i bedste død-emoji-stil. Eller lav dem som grønne slangekager…
Veganske Chokolade Halloween muffins
Hjemmelavede veganske chokolade halloween muffins uden æg og mælk. De bliver uhyggeligt gode, og smager lækkert af chokolade. En sjov vegansk Halloweenkage med edderkopper af vegansk ‘nutella’, som ungerne elsker.
FAQ
Folk spørger tit om:
Det er selvfølgelig lidt af en proces, at lave hjemmelavede veganske kageøjne. Men jeg kan desværre ikke finde dem færdiglavede…
Omvendt er det også skægt, når man selv bestemmer, hvordan øjnene skal se ud.
Og de kan selvfølgelig bruges på alle mulige andre veganske halloweenkager – eller fastelavnskager.
Du kan købe vegansk chokoladeovertræk i 3 varianter (mørk, klassisk og hvid) på min veganske webshop – Nutty Vegan
Jeg vil ikke anbefale at fryse øjnene, da det vil danne kondens, når de tør op. Det vil få glasuren til at blive fedtet og umulig at arbejde med.