Veganske hindbærsnitter opskrift
Det er super nemt at lave alverdens typer af kage vegansk. Først og fremmest fordi æg ofte slet ikke er nødvendig. Men også fordi at smør jo bare skiftes ud med vegansk smør, og mælk med plantedrik.
Denne opskrift på veganske hindbærsnitter giver 8-10 sprøde snitter, der smager helt som de traditionelle.
Veganske hindbærsnitter med vegansk krymmel
Uanset hvordan du vil pynte de veganske hindbærsnitter, skal du lige være klar over, at ikke al krymmel er vegansk. Faktisk er de røde krymmelstykker i regnbuekrymmel tit farvet med E120 (karmin – fra skjoldlus), der ikke er vegansk. Så den går ikke. Se evt. listen over veganske (og ikke veganske) e-numre her. Tjek listen, for så ved du, at du ikke kommer til at bruge animalsk krymmel ved et uheld.
Men til gengæld kan du stort set bare styre uden om alt det røde krymmel. Det er nemlig den farve krymmel, der oftest er farvet med animalske stoffer. Så om du vælger brun, grøn, gul eller måske vælger lidt frystørrede hindbær som pynt, ja, det er helt op til dig.
Skal der ikke æg i?
Tro mig… ingen kan smage at det er veganske hindbærsnitter – uden æg. Æg er slet ikke nødvendige for at lave skønne, sprøde og søde hindbærsnitter.
Det vil du også selv hurtigt opleve, når først du sætter tænderne i. Herhjemme er det en af favorit-kagerne, og det bliver måske også din 😉
Veganske hindbærsnitter - opskrift
Arbejdstid: I alt ca. 15 min
Dejens hviletid: Mindst ½ time
Bagetid: ca. 12 min.
Opskriften giver ca. 8 veganske hindbærsnitter
250g hvedemel + det løse
150g vegansk smør (jeg bruger naturli’s bloksmør)
60g flormelis
½ dl vand
1 spsk vaniljesukker
1½ tsk bagepulver
150-200g hindbærmarmelade
Topping:
Flormelis og vand til glasur
Evt. krymmel el. frysetørrede hindbærstykker
Fremgangsmåde:
Mix de tørre ingredienser sammen.
Smuldr vegansk smør i, og ælt dejen sammen så godt du kan.
Tilsæt vand og ælt igen. Dejen er temmelig klistret, men det er helt fint. Du skal ikke overælte den. Bare til den er ensartet.
Stil dejen på køl i mindst ½ time (tildækket – el. pakket ind i film).
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Del dejen op i 2 lige store stykker, og drys lidt mel på køkkenbordet. Rul de 2 dejstykker ud med en kagerulle. Ca. 10×45 cm pr stk. Så de lige kan være på bradepanden.
Skær dem evt. til i kanten, så kanterne bliver helt lige, og form en lille ekstra snitte ud af det overskydende dej.
Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 12 min.
Hold øje med dem de sidste par minutter. Du vil jo nok ikke have brune/sorte veganske hindbærsnitter.
Lad dem køle af på en bagerist. Bemærk at de stadig er lidt bløde, lige når de kommer ud af ovnen. Men de bliver sprøde, når de køler ned.
Efter nedkøling – ca. 15-20 minutter – kan du smøre hindbærmarmelade på det ene stykke, og lægge den anden ovenpå.
Smør glasur på toppen, og drys med krymmel, inden glasuren sætter sig.
Skær snitterne ud i den størrelse, du synes er passende.
Og så kan du servere skønne veganske hindbærsnitter.