Veganske kanelsnegle

Veganske kanelsnegle - Opskrift på luftige og smagfulde kanelsnegle uden æg og mælk. Nemme at lave og ingen mærkelige ingredienser.
veganske kanelsnegle

Veganske kanelsnegle – nem opskrift der ikke kræver mere end 20 minutters arbejde.

De bliver dejligt luftige, og smager helt som ‘almindelige’ kanelsnegle.

Hvis du er til sprøde kanelsnegle, skal du bare vente med at tage dem ud af ovnen, til de er lysebrune. Er du tilhænger af bløde kanelsnegle, tager du dem bare ud af ovnen, lige når den første snegl begynder at få en brun overflade. Og du behøver ikke at holde øje hele tiden. Først når de har bagt i ca. 12 minutter.

Hævetiden er vigtig

Hvis dine veganske kanelsnegle skal være helt perfekte, er det vigtigt, at du lader dem hæve.

Når du har lavet dejen, og æltet den godt igennem, skal den hæve i minimum 1 time og gerne 2 timer.

Når du så har rullet dejen ud, smurt kanelfyldet /kanelremoncen på, rullet dejen sammen, skåret den ud og lagt de ‘rå’ kanelsnegle på en bageplade, skal de efterhæve. I minimum ½ time og gerne 1 time.

Jo længere de hæver, jo mere luftige bliver de.

Men når det er sagt, er det altså også vigtigt, at du ælter dejen godt igennem første gang. Og at du bruger en hvedemel med et proteinindhold på ca. 12 gram per 100 gram. Et højt proteinindhold giver mere luftige brød, har jeg efterhånden erfaret. Det gælder derfor også for veganske kanelsnegle. Og det er kun 3-4 kroner dyrere for 2 kilo – frem for det aller-billigste hvedemel.

veganske kanelsnegle

Veganske kanelsnegle - opskrift

Arbejdstid: 20 minutter

Hævetid i alt: Mindst 1½ time – gerne 3 timer i alt

Bagetid: 12-16 min.

Opskriften giver ca. 18-20 mellemstore veganske kanelsnegle.

Ingredienser til veganske kanelsnegle
Dejen:
Fyld:
Glasur:

Fremgangsmåde:

veganske kanelsnegle - fyld
vegansk fyld til kanelsnegle
vegansk kage til vegansk brunch
veganske kanelsnegle nem opskrift

Var det en god opskrift på veganske kanelsnegle?

Så kan du jo dele den på Facebook.
Følg veganske-opskrifter.dk på Facebook og Instagram, hvis du er interesseret i nye veganske opskrifter:

FAQ

Folk spørger tit om:

Kanelsneglene kan sagtens fryses ned. Også med glasur – men hvis du kan få dem i fryseren uden glasur, er det bedst. Ellers klistrer glasuren sammen med frysepose eller andre kanelsnegle, og så bliver det endnu mere klistret 😉 

Forskellen på vegansk bloksmør fra Naturli’ og plantemargarine

Som jeg nævnte ovenfor, kan plantemargarine have en tendens til at flyde ud, når man bruger det som remonce i veganske kanelsnegle. Men det mener jeg personligt ikke, at der gør nogen reel forskel. Så bliver kanelsneglene bare lidt sticky under bunden. Men er det egentligt ikke hele oplevelsen ved en kanelsnegl!?

Hvis du alligevel vil undgå, at kanelremoncen flyder ud, kan du bruge Naturli’s Smørbar Blok. Den kan du købe i stort set alle supermarkeder og dagligvarebutikker i hele landet.

Er du glad for veganske opskrifter?

Så følg med på Facebook og Instagram
vegansk mad opskrifter til kødfri dag

Det staves GRIS

IKKE SKINKE. IKKE BACON. IKKE PØLSE!

veganske opskrifter og vegetaropskrifter