Veganske sukkerfri havregrynskugler – opskrift med erythritol (Sågger)
Sunde (eller i hvert fald; sundere) havregrynskugler uden sukker og smør. De smager jævlans godt, og så er det bare fedt at vide, at man kan smovse med god samvittighed.
Sukker er skiftet ud med mit Nutty Vegan Sågger (erythritol), du måske kender under brandet sukrin (mere nedenfor). Smør er skiftet ud med dadler, peanutbutter og vand, og så skal der selvfølgelig bruges havregryn, kokosmel og kakao. (Og evt. en halv teskefuld instantkaffe).
Hvad er erythritol (Sågger)?
Erythritol – Nutty Vegan Sågger – er også kendt fra den norske producent Sukrin. Det er en helt naturlig sukkererstatning med 0 kalorier. Og derfor indeholder de veganske sukkerfri havregrynskugler færre kalorier end de traditionelle havregrynskugler. (Hvis du hellere vil lave de ‘originale’ i vegansk version, finder du en opskrift på klassiske veganske havregrynskugler her >>).
Erythritol er en sukkeralkohol – også kaldet polyol. Det findes naturligt i for eksempel melon, pærer og vindruer. Men her findes det i så små mængder, at man ikke kan udvinde det. I stedet bliver erythritol dyrket via glukose fra f.eks. majs. Så fermenteres det (som eksempelvis ost, yoghurt, vin mv.). Så renses og krystalliseres det, og man har; erythritol. Også kaldet Sågger i min Nutty Vegan verden. (Og ja; det udtales som sukker – lidt nutty er jeg jo 😉 )
Jeg fik det produceret til Nutty Vegan, blandt andet fordi jeg synes at Sukrins produkter er ALT for dyre. Og så er min søde mor diabetiker, så det var også for hendes skyld, og alle andre i hendes situation.
Så nu kan hun, jeg og hele familien nyde de skønneste veganske sukkerfri havregrynskugler – med god samvittighed.
Nok om Sågger, som du selvfølgelig finder på min webshop som Nutty Vegan Sågger (erythritol) >>. På webshoppen kan du læse endnu mere om det.
Veganske sukkerfri havregrynskugler - opskrift
Arbejdstid: 15 minutter
Denne opskrift på veganske sukkerfri havregrynskugler giver 20-25 stk
Ingredienser:
85 gram finvalsede havregryn
45 gram Nutty Vegan Sågger (erythritol) (eller en anden producent af erythritol)
45 gram peanutbutter
50 gram dadler
1½ spsk kakao
30 gram kokosmel + en håndfuld til at rulle kuglerne i
½ dl vand
Evt. ½ teskefuld instantkaffe (rør det ud i vandet inden du tilsætter det). Det giver et ekstra pift til smagen.
Fremgangsmåde:
Det hele skal bare blendes i en blender eller foodprocessor (husk at røre instantkaffen ud i vandet inden du tilsætter det).
Form kuglerne i den størrelse du ønsker, og rul dem i kokosmel.
Og så har du en skål med skønne veganske sukkerfri havregrynskugler.
Opbevar dem i en tætlukket beholder i køleskabet.
Du kan også sagtens fryse dem ned.